Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2010

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο George Soros

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα εξετάσει αίτημα του δισεκατομμυριούχου επενδυτή George Soros για την επανεξέταση καταδίκης το 2002 σε υπόθεση εσωτερικής πληροφόρησης (insider trading) σε μετοχές της γαλλικής τράπεζας Societe Generale, μεταδίδει το CNBC.

Το Δικαστήριο συμφώνησε να... εξετάσει την αίτηση του Soros ο οποίος υποστηρίζει ότι η νομοθεσία για το insider trading στη Γαλλία ήταν υπερβολικά ασαφής και ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε ότι έκανε κάτι παράνομο το 1988, όταν κέρδισε 2,3 εκατ. δολ. από πωλήσεις μετοχών της SocGen, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκείνη την περίοδο ο Soros έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε σχέδιο εξαγοράς της SocGen που είχε ιδιωτικοποιηθεί πρόσφατα. Ο μεγαλοεπενδυτής αρνήθηκε να λάβει μέρος στο σχέδιο, ωστόσο έκανε επικερδείς συναλλαγές σε μετοχές της τράπεζας λίγες ημέρες αργότερα.

Αν και αρκετοί Γάλλοι επενδυτές κατηγορήθηκαν μαζί με τον Soros μόνος ο γεννημένος στην Ουγγαρία μεγιστάνας τελικά καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1,22 εκατ. ευρώ.

Δικηγόρος του Soros εκτίμησε ότι το Δικαστήριο μπορεί να καταλήξει σε απόφαση μέσα στους επόμενους μήνες

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών