Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

Tea Party: Πολιτικό κίνημα ή ευκαιριακή αντίδραση;

Τον Απρίλιο του 2009, δυο Αμερικανές μητέρες-νοικοκυρές από την κομητεία του Bucks, οργάνωσαν μία από τις πρώτες ομάδες του κινήματος Tea Party. Η ομάδα ονομαστικέ «the Kitchen Table Patriots» και έπιασε αμέσως δουλειά, συλλέγοντας e-mails και τηλεφωνικούς αριθμούς από άλλους συντηρητικούς ομοϊδεάτες της. Η συγκεκριμένη ομάδα, θεωρείται σήμερα, μία από τις πιο...
οργανωμένες ομάδες του Tea Party.
Μέσα σε λίγο χρόνο, οι ομάδες των πατριωτών του Tea Party, άρχισαν να εξαπλώνονται στις γύρω περιοχές, καθώς και σε άλλες κομητείες και πολιτείες  των ΗΠΑ. Οι πατριώτες του Tea Party ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται ,οργανώνοντας συναντήσεις με φίλους και γείτονες, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους για τα $814δις του πακέτου στήριξης της οικονομίας, για το bailout των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών και για άλλες ενέργειες της διοίκησης του Obama.
Ενάμιση χρόνο μετά oι «Kitchen Table Patriots», έχουν καταφέρει να οργανωθούν ακόμα περισσότερο, κάνοντας  πολλούς νέους  φίλους. Η ομάδα σήμερα λειτουργεί από ένα διώροφο κτίριο, το οποίο πληρώνεται από την «Αμερικανική Πλειοψηφική Δράση». Πρόκειται για μία εθνική-συντηρητική ομάδα των ΗΠΑ. Επίσης, μεγάλος χορηγός του Tea Party, είναι και ο γνωστός  μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Freedom Works, που το προμηθεύει με διάφορα υλικά για την καμπάνια του. Ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει έδρα την Ουάσινγκτον και έχει ως κύριο αντικείμενο την οργάνωση πολίτικων εκστρατειών.
Δύο ακόμα μεγάλες ομάδες του Tea Party, εξίσου ισχυρές με τους «Kitchen Table Patriots», είναι οι «Americans for Prosperity» και το «Tea Party Express». Οι «Americans for Prosperity», είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς , λόγω της περιοδείας  που διεξάγουν τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ, με την χαρακτηριστική ονομασία «Spending Revolt».
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το Tea Party απαρτίζεται από ομοϊδεάτες Αμερικανούς, που δουλεύουν στενά μεταξύ τους, για να προωθήσουν τις ιδέες τους. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ένα συνονθύλευμα διαφορετικών ομάδων, με διαφορετικές  προτεραιότητες , που ευελπιστούν να ανατρέψουν το κατεστημένο.  Ορισμένες ομάδες του Tea Party, δρουν εντελώς ανεξάρτητα, κατηγορώντας μαζί Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς για την κατάσταση της χώρας. Άλλες ομάδες κινούνται στον ευρύτερο χώρο των ρεπουμπλικάνων. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι λόγο των ανταγωνιστικών «αποστολών» του κινήματος, επισκιάζονται ορισμένοι από τους ηγέτες του, πράγμα που οδηγεί σε συγκρούσεις και δυσπιστία μεταξύ τους.
Οι συγκεκριμένες  εντάσεις και οι διαφορετικές τάσεις  που επικρατούν στο Tea Party, του έχουν επιτρέψει να κινητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους και το έχουν οδηγήσει στη δύναμη που κατέχει σήμερα.
Έτσι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, το Tea Party έχει καταφέρει να εξελιχτεί, σε μία ισχυρή και ενοχλητική πολιτική δύναμη. Κάτι που αποδείχτηκε με τις νίκες πού πέτυχε  στις πρόσφατες προκριματικές Ρεπουμπλικανικές εκλογές για τη γερουσία.  Το Τea Party απόδειξε, ότι μπορεί να κινητοποιήσει εθελοντές, να μαζέψει χρήματα (τουλάχιστον $60εκ, το τελευταίο έτος) να τερματίσει  πολιτικές καριέρες και να δημιουργήσει νέες. Όλα αυτά τα πέτυχε, χωρίς να έχει κεντρική ηγεσία ή κάποια επίσημη δομή λειτουργίας.
Με τις γενικές εκλογές για τη γερουσία να πλησιάζουν, το Tea Party, έχει καταφέρει να κεντρίσει την προσοχή του αμερικανικού έθνους. Το θέμα είναι, εάν πρόκειται για μία αντίδραση λόγω της πολιτικής κατάστασης στις ΗΠΑ ή την αρχή ενός πολίτικου κινήματος το οποίο θα παίξει βασικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.
Washington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών