Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Οκτωβρίου 24, 2010

Οι πιρουέτες (κωλοτούμπες) του κ. Καρατζαφέρη

«Ο ΣΚΟΠΟΣ αγιάζει τα μέσα» έγραφε προ ημερών σε ιδιαίτερα επιθετικό άρθρο του ο «Ριζοσπάστης» για τον τρόπο που κινείται ο
πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης
και για να αναδείξει τον τρόπο που πολιτεύεται. Παράλληλα χρησιμοποίησε τη φράση που είπε πρόσφατα στη Βουλή, « εθνικόν είναι ό,τι συμφέρει το έθνος, είτε είναι αλήθειαείτε
είναι ψέματα», για να καυτηριάσει την αντιπολιτευτική τακτική του. Στη Ρηγίλλης είδαν να δημοσιεύεται μια εκτίμηση την οποία προσυπογράφουν, από τη δική τους σκοπιά, για τον κ. Καρατζαφέρη, τον οποίο
κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί μακιαβελική τακτική και πολύ συχνά αλλάζει θέσεις, κατά το δοκούν και σύμφωνα με το πολιτικό του συμφέρον, προκαλώντας πολύ συχνά προβλήματα.
Η προ ημερών αήθης- κατά γενική ομολογία όπως τόνιζε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ- επίθεση εναντίον του... πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη ανέδειξε τη συχνή αλλαγή στάσης του προέδρου του ΛΑΟΣ. Αν και αρχικά επιβεβαίωσε τη συνομιλία τους μιλώντας για «κοινωνική συνάντηση» και χαρακτηρίζοντας τον κ. Μολυβιάτη «Νέστωρα της παράταξης», τροφοδότησε αρνητικά σχόλια με την επισήμανσή του ότι τη βραδιά της επαφής τους «μαρτύρησε το μπουκάλι με το ουίσκι».
Η φράση αυτή ήταν αρκετή για να εκτοξευθούν εναντίον του αρκετοί χαρακτηρισμοί, αλλά κυρίως έδωσε την αφορμή σε πολλά «γαλάζια» στελέχη να επισημάνουν ότι με αυτή και μόνο τη στάση του ο κ. Καρατζαφέρης «αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων» και συμπλήρωναν πικρόχολα: «Υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτή τη συμπεριφορά,δεν δικαιούται να έχει ρόλο για την “επανένωση της Κεντροδεξιάς”».

Είχαν προηγηθεί και άλλα αρνητικά περιστατικά, όπως όταν κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά ότι «είναι αστείος» και «να αλλάξει ρεπερτόριο», ενώ «απαρνήθηκε» και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι «αναζητά έναν ρόλο» και «ουδέποτε συναντηθήκαμε πολιτικά» , αν και παλαιότερα είχε σημειώσει ότι είχε πρόβλημα μαζί της την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα πυρά εναντίον του προέδρου του ΛΑΟΣ, στον οποίο επιτίθενται πολλοί βουλευτές της ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι «παίζει ένα “δήθεν” παιχνίδι για επανένωση της παράταξης, ενώ επί της ουσίας δεν έχει κανέναν στόχο», ενώ άλλοι είναι πιο επιθετικοί, επισημαίνοντας τις κατά καιρούς «οβιδιακές μεταμορφώσεις» του. «Τη μια στιγμή λέει άσπρο και την άλλη, ανάλογα με το τι τον συμφέρει, το κάνει μαύρο» τονίζουν. Σε αυτό το πλαίσιο της κριτικής κατά της «επικοινωνιακής» πολιτικής του κ. Καρατζαφέρη εντάσσεται και η προ ημερών αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη στην ευχετήρια επιστολή που του απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ακόμη και η περίφημη επιχείρηση που έχει ξεκινήσει για τον διάλογο στην Κεντροδεξιά, όπως λέει, επικρίνεται έντονα και κυρίαρχη είναι η άποψη στη Ρηγίλλης ότι «δεν μπορεί ένας καθαρόαιμος και σκληρός δεξιός,όπως ο Καρατζαφέρης, να μιλάει για επανένωση της παράταξης, όταν ο ίδιος με τη συμπεριφορά του την πυροβολεί αρκετά συχνά».

Ακόμη και για το μνημόνιο και την ψήφιση της συμφωνίας ένταξης στον μηχανισμό στήριξης, έχει μεταβάλει την άποψή του. Αν και από την περασμένη άνοιξη διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους την ανάγκη προσφυγής στο ΔΝΤ για «να σωθεί η χώρα» , πλέον- εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών- εμφανίζεται διαπρύσιος πολέμιος του μηχανισμού στήριξης. Χωρίς τη «βοήθεια» από το ΔΝΤ θα χρεοκοπήσει η χώρα έλεγε και έθετε με επιμονή το δίλημμα «ΔΝΤ ή χάος», ενώ πριν από μία εβδομάδα υποστήριξε ότι «ασφαλώς και αλλάξαμε θέση», διευκρινίζοντας ότι τον Μάιο που ψηφίστηκε το μνημόνιο, είχε μιλήσει για αναγκαίο «μουρουνέλαιο». Η μόνη σταθερή αξία στον ΛΑΟΣ είναι οι δεξιές θέσεις του. Η επιχείρηση μετακίνησης στο κέντρο της δεξιάς «πολυκατοικίας» δεν επιτυγχάνεται με ευκολία. Και αυτό, διότι πολύ συχνά οι βουλευτές του κόμματός του, όπως πρόσφατα ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΛΑΟΣ κ. Αδ. Γεωργιάδης, παραμένουν σταθερά σε σκληρές δεξιές θέσεις. Ο κ. Γεωργιάδης αντιτάσσεται στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, όπως και ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος πρόσφατα ανέδειξε και το θέμα της λαθρομετανάστευσης υπό το σύνθημα: «Θέλουμε την Αθήνα ελεύθερη πόλη».

«ΑΛΛΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΤΟΥ 1998 ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ 2010»
Η ευκολία με την οποία αλλάζει θέση και έναντι των συναδέλφων του πολιτικών είναι εξίσου εντυπωσιακοί.Πολλοί στη ΝΔ ξαφνιάστηκαν, όταν προ ημερών μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό κ.Αρ. Σπηλιωτόπουλο, με τον οποίο,όπως αποκάλυψε,συναντάται και συνομιλεί πολιτικά.Παρά το γεγονός ότι πριν από δέκα χρόνια τον είχε χαρακτηρίσει «Σαλώμη» και για αυτή τη στάση του βρέθηκε εκτός ΝΔ, πλέον όλα έχουν σβηστεί και ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι«ένα πολύ καλό μυαλό»γιατί,όπως λέει ο κ.Καρατζαφέρης, «άλλος ο Αρης του 1998 και άλλος ο Αρης του 2010».

Και δεν είναι ο μόνος πολιτικός που, το τελευταίο διάστημα,χαίρει της εκτίμησης του προέδρου του ΛΑΟΣ ο οποίος έχει ξεχάσει τα πυρά που εκτόξευε εναντίον του στο παρελθόν. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του κ.Κ. Σημίτη που επί της πρωθυπουργίας του δέχθηκε πολλές επιθέσεις από τον κ. Καρατζαφέρη,ο οποίος την περασμένη άνοιξη τον συνάντησε και είπε: «Ο Κ. Σημίτης μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων» . Οι αναφορές στον πρόεδρο της ΝΔ περιττεύουν, καθώς αρκετές φορές έχει βρεθεί στο στόχαστρο του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος από τη μια του επιτίθεται και από την άλλη τον καλεί να συνομιλήσουν στο πλαίσιο της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης

"Το ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών