Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2010

Οδηγούμαστε σε εκλογές με ψευδολογήματα

Σήμερα ο κ. Παπανδρέου στο διακαναλικό μονόλογο-συνέντευξη θα επαναλάβει το γνωστό «ποίημα» του, ότι πριν από ένα χρόνο «βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας και καταφέραμε να γλιτώσουμε την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού».
Αμφιβάλω εάν έστω και ένας εκ των δημοσιογράφων που θα παραστούν στον μονόλογο- συνέντευξη,  θα έχει την τόλμη να έρθει σε αντίθεση με τους εργοδότες τους – γνωστούς καναλάρχες- και να τοποθετηθεί, παραθέτοντας τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα και ουχί αυτά της εικονικής και επικοινωνιακής πραγματικότητας.
Το αληθές είναι «βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας» πριν ΕΞΙ μήνες (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και όχι πριν ένα χρόνο.
Γιατί τόσο χρειάστηκε το ΠΑΣΟΚ για να...
μετατρέψει το πρόβλημα ελλείμματος της Ελληνικής Οικονομίας, -πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- σε οξύτατη κρίση δανεισμού.
Αυτούς τους  έξι μήνες, η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων: παρουσίασε έλλειψη σοβαρού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης, «φούσκωσε» ηθελημένα το έλλειμμα ,καθυστέρησε να πάρει μέτρα, έστειλε λανθασμένα μηνύματα στις αγορές με τις παλινωδίες, τις αντιφατικές δηλώσεις και τις ανεύθυνες διαρροές, μα πάνω απ` όλα υπονόμευσε τη δανειοληπτική  ικανότητα της χώρας όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφερόταν απαξιωτικά για τη Ελλάδα , το κύρος και την αξιοπιστία της.
Πριν ένα χρόνο – όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ- τα spreads ήταν στις 130 μονάδες. Μετά έξι μήνες διακυβέρνησης του εκτοξεύθηκαν στις 1000 μονάδες και μας οδήγησε εκβιαστικά στο ΔΝΤ και στην υπογραφή του Μνημονίου. (κλικ για την μεγέθυνση της εικόνας του άρθρου και την αποκαλυπτική αλήθεια των spreads)
Αυτά είναι τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα. Δόξα το Θεώ , ως πολίτες ,δεν πάσχουμε ούτε από πολιτική άνοια , ούτε από πολιτικό – και επιλεκτικό- Alzheimer.
Για τους δημοσιογράφους που θα παραστούν στον σημερινό  μονόλογο-συνέντευξη του κ. Παπανδρέου δεν είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει το ίδιο….
politis-gr

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών