Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2010

Οι 6 'σωματοφύλακες' της Τρόικας

Στην ομάδα συμμετέχουν οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππας, Α. Λοβέρδος, Λούκα Κατσέλη και ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Οι έξι είναι επικεφαλής στους τομείς όπου υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα και καλούνται να προωθήσουν δύσκολες και αντιδημοφιλείς πολιτικές.

1. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να εκτελέσει τις εντολές της τρόικας για αύξηση των εσόδων και περιστολή των δαπανών. Εχει δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όμως στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεσπόζει η πρόβλεψη (επιβεβαιώνεται από τις πρακτικές αρκετών επιχειρήσεων) ότι ο ιδιωτικός τομέας θα βρεθεί στο στόχαστρο. Ο υπουργός Οικονομικών οφείλει παράλληλα να πείσει τις τράπεζες να ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά.

2. Ο Δ. Ρέππας θα...
σηκώσει το βάρος της εξυγίανσης των ΔΕΚΟ. Συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αν και ο Π. Τόμσεν του ΔΝΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «κάποιες ΔΕΚΟ να κλείσουν». Δύσκολα θα βρεθούν συνδικαλιστές να υπογράψουν συμφωνίες που θα προβλέπουν δραματική μείωση μισθών και αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας.

3. Ο Γ. Ραγκούσης πρέπει να ελέγξει την εφαρμογή της οδηγίας πέντε αποχωρήσεις-μία πρόσληψη στον δημόσιο τομέα και να προωθήσει ταχύτατα τις συγχωνεύσεις οργανισμών.

4. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης καλείται να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες διεθνείς συνθήκες που επιβαρύνονται από την εγχώρια γραφειοκρατία και τους ράθυμους ρυθμούς της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Την επόμενη βδομάδα πάντως θα καταθέσει τον αναπτυξιακό νόμο.

5. Η Λούκα Κατσέλη πρέπει να λύσει το γρίφο με τις συμβάσεις εργασίας, αν δηλαδή θα κατισχύουν, και σε ποιες περιπτώσεις, οι κλαδικές των επιχειρησιακών. Ισχυρίζεται ότι έχει τον τρόπο να το κάνει, ωστόσο και η τρόικα την περιμένει στη γωνία, αλλά και ορισμένοι συνάδελφοί της.

6. Τέλος, ο Α. Λοβέρδος είναι ο μόνος υπουργός που έλαβε δημοσίως τα εύσημα της τρόικας για τη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας. Μιλώντας στην «Κ.Ε.» σημείωσε ότι «το πρόβλημα στο χώρο της υγείας δεν είναι η διαφθορά, αλλά η διοικητική ανωμαλία που παράγει διαφθορά». Είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις (κάποιοι κάνουν λόγο για κλείσιμο) νοσοκομειακών μονάδων κι αυτό θα τον φέρει σε κόντρα με τα ισχυρά συνδικάτα.
Η υλοποίηση της στρατηγικής των «100 ημερών» απαιτεί αυστηρή πειθαρχία, καθημερινό έλεγχο και κυρίως συναντίληψη των εμπλεκομένων υπουργών. Συνεπώς διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας της κυβέρνησης και άλλη νοοτροπία από τον πρωθυπουργό.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών