Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2010

Η Αλήθεια και η Κυβέρνηση

TΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της κυβέρνησης βγάζουν φλύκταινες φαίνεται όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Συνήθως στους πολιτικούς δεν αρέσει να την ακούν και πάντοτε οι περισσότεροι αποφεύγουν να τη λένε. Τα στελέχη όμως της σημερινής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου έχουν μία «ιδιαίτερη σχέση» μαζί της, όμοια με αυτή που έχει ο διάολος με το λιβάνι. Λοιπόν, μέρες τώρα ακούμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η κασέτα παίζεται συνέχεια σε ρυθμούς τέτοιους που μάλλον θα καταστραφεί... Ο Ελεύθερος Τύπος έμαθε λοιπόν ότι πρόκειται να απολυθούν περί τους 80.000 υπαλλήλους, σύντομα.


ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ήταν σαφέστατος. Μίλησε για ιδιωτικοποιήσεις και για τερματισμό της σπατάλης στο δημόσιο τομέα. Υπενθυμίζουμε ότι...
πρόκειται για σύμβουλο του πρωθυπουργού. Σήμερα θα γίνει κρίσιμη σύσκεψη για όλα αυτά στο Μαξίμου. Ο Παπανδρέου καλεί τους επιτελείς του διότι μετά θα φύγει για τη Γαλλία να δει τον Σαρκοζί. Μοναδικό θέμα συζήτησης –όχι φυσικά ο «Καλλικράτης»– αλλά η γενικότερη οικονομική κατάσταση. Το χαράτσι που θα επιπέσει επί δικαίων και αδίκων θα αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.


Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ πλέον το μαχαίρι στο λαιμό των ιθυνόντων, καθώς τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν έχουν να κάνουν με αυτόν καθαυτό τον πυρήνα του δημοσιονομικού προβλήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και νέα αύξηση του ΦΠΑ, ενώ θα αυξηθούν και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Τώρα ποιος θα είναι ο τρόπος με τα μέτρα αυτά και την ανεργία να αυξάνει μέρα με τη μέρα με τον οποίο η κυβέρνηση θα κατορθώσει να επιτύχει την πολυπόθητη ανάπτυξη ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία κανείς δεν γνωρίζει.
«ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ κι έφθασε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων», είπε προχθές ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος. «Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπισθεί στον πυρήνα του»… Οπερ μεθερμηνευόμενον, επειδή από κυβερνητικά χείλη επισήμως ελάχιστα θα ειπωθούν, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για τσεκούρεμα «ώστε να σταματήσει η σπατάλη σε δημόσιους οργανισμούς». Υπάρχουν και πολλοί αργόμισθοι, όπως έλεγε χθες και υφυπουργός της κυβέρνησης… Κι έπονται φυσικά οι απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ.


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ που δεν ξεστομίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες… Κυρίως το γεγονός ότι τα μέτρα, τα πρόσθετα εννοούμε, που εβδομάδες τώρα, το λέμε και το ξαναλέμε, έρχονται με ταχύτατο ρυθμό. Πέντε δισεκατομμύρια μείον στα έξοδα ζητούν οι της τρόικας βλέποντας τα χάλια μας. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τέτοιο αδιέξοδο πολιτικής, που όλοι αναμένουν με έκδηλη αγωνία, από Δευτέρα φυσικά, αν τελικά θα υπάρξει σχέδιο για τις επόμενες κινήσεις που προτίθενται να κάνουν.


ΚΙ ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πού θα καταλήξουν με όλα τα τραγελαφικά που έχουν πει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, φυσικά ανάπτυξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα και η ανεργία καλπάζει. Τον Αύγουστο, μήνα αιχμής, έφθασε στα επίπεδα ρεκόρ του 12,2%. Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι το ποσοστό δεν θα απέχει πολύ του 20% προς το τέλος του χρόνου. Κι αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά και την εξίσωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, νέο χαράτσι περιμένει την ελληνική οικογένεια. Η νευρικότητα της κυβέρνησης, οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της δείχνουν ότι στην κρίσιμη συγκυρία υπάρχει αναποφασιστικότητα, γεγονός που επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας, κατάθλιψης κι οργής στην ελληνική κοινωνία
"E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών