Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

Μια ιστορία για τον Άδωνι Γεωργιάδη

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ένα παιδί που μεγάλωσε στην Εκάλη, όχι επειδή η οικογένειά του ήταν πλούσια αλλά περισσότερο από τύχη, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για να παντρευτεί τον μεγάλο του έρωτα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης έζησε μια ζωή όπου από μικρός κλήθηκε να συμπεριφερθεί ως ενήλικας, λάτρεψε τα αρχαία συγγράμματα που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του και στα 27 του χρόνια παντρεύτηκε τη γυναίκα που ερωτεύτηκε στο Δημοτικό. Ο γάμος τους όμως έληξε συναινετικά τρία χρόνια αργότερα. Υστερα ήρθε η Ευγενία…

Το πρώτο χτύπημα της μοίρας για τον Αδωνη ήρθε σε ηλικία 18 χρόνων, όταν...
έχασε ξαφνικά τον πατέρα του. Τρία χρόνια αργότερα η μητέρα του χάνει τη μάχη με την επάρατο νόσο. Την προηγούμενη εβδομάδα παντρεύτηκε τη μητέρα του γιου του και παρουσιάστρια της «Στιγμής της αλήθειας».
Ο Αδωνις Γεωργιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Εκάλη, χωρίς να ανήκει στην προνομιούχα τάξη ως ο γόνος μιας εύπορης οικογένειας, αλλά περισσότερο από τύχη. Ηταν τη δεκαετία του ’30, όταν ο παππούς του Σπύρος Βλασόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Η Πρωία», ευνοήθηκε από μια αγοραπωλησία. Εκείνη την εποχή η Ενωση Συντακτών Αθήνας αγόρασε μια μεγάλη έκταση στην Εκάλη και τα οικόπεδα πουλήθηκαν σε μέλη της ΕΣΗΕΑ. Ενας από τους αγοραστές οικοπέδων ήταν και ο παππούς του Αδωνη Γεωργιάδη, που έδωσε αργότερα το σπίτι αυτό ως προίκα στη μεγάλη κόρη του Αμαλία. Στη μητέρα του Αδωνη έδωσε το διαμέρισμα που διατηρούσε στην οδό Ηπείρου. Οταν οι δυο αδερφές παντρεύτηκαν αποφάσισαν να ανταλλάξουν την προίκα τους και αυτό ήταν κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον πατέρα του βουλευτή, αφού ήθελε να μένει στην εξοχή. Οι γονείς του γνωρίστηκαν όταν η μητέρα του Παρασκευήεργαζόταν στο γραφείο του Παύλου Βαρδινογιάννη -λίγα χρόνια μετά εργάστηκε στον ΕΟΤ μέχρι τη συνταξιοδότησή της- την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεως του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο πατέρας του Αδωνη, Θανάσης, όταν ήρθε στην Αθήνα από το Αμύνταιο της Φλώρινας ήθελε να εργαστεί στο Δημόσιο. Πήγε λοιπόν στο γραφείο του τότε υπουργού Παύλου Βαρδινογιάννη να ζητήσει μια θέση εργασίας. Μπορεί η δουλειά που έψαχνε να μην ήρθε ποτέ, όμως εκεί γνωρίστηκε με την Παρασκευή Βλασοπούλου, την οποία ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε λίγο καιρό αργότερα. Παράλληλα εργάστηκε ως συγγραφέας και ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τις εκδόσεις, κάτι που συνεχίζει ακόμη και σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τον μεγάλο του αδερφό Λεωνίδα. Ο τελευταίος, 41 ετών σήμερα, σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ ο δεύτερος αδερφός του βουλευτή ο Αλέξανδρος, 37 ετών, σπούδασε ηχοληψία και διατηρεί κατάστημα με ακουστικά βαρηκοΐας.
Ο θάνατος του πατέρα
Στις 5 Μαρτίου του 1990 ήταν η τελευταία μέρα που ο πατέρας του τον πήγε στο σχολείο της Νέας Ερυθραίας. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έπαθε έμφραγμα και έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Ο Αδωνις για πρώτη φορά ένιωσε την απώλεια ενός δικού του ανθρώπου. Η πικρία που του έμεινε είναι ότι δεν πρόλαβε να τον χαιρετήσει, καθώς ήταν βιαστικός για το σχολείο. Ηδη από τα 11 είχε μάθει να ζει με την ασθένεια της μητέρας του, που έπασχε από λευχαιμία, και σε μια ηλικία που οι φίλοι του πέρασαν ανέμελα παιδικά χρόνια εκείνος κλήθηκε να συμπεριφερθεί σαν ενήλικας. Ο θάνατος του πατέρα του του στοίχισε πολύ. Πίστευε ότι μια μέρα θα έμπαινε στο σπίτι και θα τον έβλεπε πάλι εκεί και πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να συνειδητοποιήσει τον χαμό του. Η προίκα που του άφησε ήταν τα συγγράμματα για τους αρχαίους συγγραφείς. Τότε ήταν που πήρε την απόφαση να ακολουθήσει την πορεία του. Δεν ήθελε ποτέ να τον απογοητεύσει, αφού ο πατέρας του ήταν περήφανος για εκείνον. Ο Αδωνις ήταν αριστούχος μαθητής, υπάκουο παιδί και πολύ πιο ώριμος από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Το πρόβλημα υγείας της μητέρας του δεν του άφηνε τα περιθώρια να κάνει τις τρέλες ενός παιδιού ή έφηβου αργότερα. Αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος τα ηνία της οικογένειας. Από τη μία φρόντιζε τη μητέρα του, παράλληλα διάβαζε για να πετύχει στις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και συγχρόνως έπρεπε να διατηρήσει τις εκδόσεις του πατέρα του. Ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν ήδη φοιτητής σπούδαζε Ιστορία και Αρχαιολογία- όταν τρία χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του η μητέρα του χάνει τη μάχη με τον καρκίνο. Της είχε πολύ μεγάλη αδυναμία και δεν έχει περάσει ούτε μία ημέρα από τότε που «έφυγε» που να μην τη σκέφτεται. «Εφυγε ήσυχη», θα πουν κάποιοι συγγενείς, αφού είδε τον μικρότερό της γιο να στέκεται στα πόδια του αναλαμβάνοντας τις εκδόσεις Γεωργιάδη και εκδίδοντας τα πρώτα του βιβλία. Μετά τον θάνατο της μητέρας του η θεία του Αμαλία η μεγάλη αδερφή της μητέρας του- ανέλαβε τη φροντίδα των αδερφών Γεωργιάδη. Η μητέρα του είχε πάντοτε καλές σχέσεις τόσο με την αδερφή της όσο και με τον αδερφό της Μάκη. Μετά τον θάνατο της αδερφής της η Αμαλία θεώρησε υποχρέωσή της να σταθεί σαν δεύτερη μάνα δίπλα στα ανίψια της. Γι’ αυτό άλλωστε και την ημέρα του γάμου του με την Ευγενία Μανωλίδου ο Αδωνις ξεκίνησε για την εκκλησία από το σπίτι της θείας του Αμαλίας.
Το πρώτο διαζύγιο
Με την πρώην σύζυγό του μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά. Ηταν ο παιδικός του έρωτας, που κράτησε περίπου δέκα χρόνια με χωρισμούς λίγων μηνών μέχρι το πανεπιστήμιο. Εκεί οι δρόμοι τους χώρισαν, καθώς η Μαρία Φρονιμίδου πήγε στη Γερμανία για να σπουδάσει οικονομικά. Οταν επέστρεψε όμως συνέχισαν να είναι μαζί μέχρι τα 27 τους που αποφάσισαν να παντρευτούν. Ο γάμος τους δεν θα κρατήσει πολύ και θα χωρίσουν συναινετικά τρία χρόνια αργότερα, γεγονός όμως που δεν επηρέασε τη σχέση τους, αφού ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ακόμη και σήμερα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις τόσο με την ίδια όσο και την οικογένειά της. Λίγους μήνες μετά τον χωρισμό του γνώρισε την Ευγενία Μανωλίδου. Εκείνη μαζί με τον πρώην σύζυγό της Θεόδωρο Μανωλίδη επισκέφτηκε το γραφείο του Αδωνη Γεωργιάδη προκειμένου να τους βοηθήσει στην κυκλοφορία ενός CD της Ευγενίας Μανωλίδου. Στη συνέχεια όμως εκείνη εξαφανίζεται και περίπου έναν χρόνο μετά η μέλλουσα τηλεπαρουσιάστρια πηγαίνει στο γραφείο του, αυτή τη φορά μόνη της, για την επανέκδοση του CD. Στο διάστημα αυτό είχε χωρίσει με τον πρώην σύζυγό της.
Η σχέση με την Ευγενία
Η σχέση του με την Ευγενία Μανωλίδου ξεκινάει το 2003. Δύο χρόνια αργότερα η σημερινή σύζυγός του μένει έγκυος. Δεν μπορούν όμως να προχωρήσουν σε γάμο, αφού εκκρεμούσε το διαζύγιο της Ευγενίας με τον πρώην σύζυγό της. Το γεγονός ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν εκπρόσωπος Τύπου ενός συντηρητικού κόμματος και θα αποκτούσε παιδί εκτός γάμου ήταν αναμενόμενο ότι θα σχολιαζόταν από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Γι’ αυτό τον λόγο υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος όμως δεν την έκανε δεκτή, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα τον στηρίξει. «Και εγώ κουμπάρος», του είχε πει τότε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Η πολιτική τον ενδιέφερε από μικρή ηλικία, αφού από το δημοτικό ακόμη εκλεγόταν πρόεδρος της τάξης και στα φοιτητικά χρόνια ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα μέλη της ΔΑΠ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γνώριζε τον Αδωνη Γεωργιάδη από τη δεκαετία του ’90, όταν ακόμη ο παιδικός του φίλος Κώστας Πλεύρης διαφήμιζε τα βιβλία του για τους αρχαίους συγγραφείς στο TELECITY. Μέσα από αυτό ο βουλευτής κέρδισε αρκετά χρήματα και κατάφερε να κρατήσει τον εκδοτικό οίκο του πατέρα του όταν ο τελευταίος «έφυγε» από τη ζωή. Τότε ήταν και η περίοδος που γνωρίζεται για πρώτη φορά με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Το 2003 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τού πρότεινε να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Εμεινε σε αυτή τη θέση για τέσσερα χρόνια, όταν και παραιτήθηκε λόγω της υποψηφιότητάς του για τη Βουλή.
Το 1994 ίδρυσε το κέντρο ελευθέρων σπουδών «Ελληνική Αγωγή», το οποίο λειτουργεί έως σήμερα, ενώ παράλληλα εκδίδει την εφημερίδα και το μηνιαίο περιοδικό του κέντρου. Το 1998 σε συνεργασία με τον Κώστα Χούντα διεύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό Ηρόδοτος 97,4 και αργότερα συνεργάστηκε με διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας εκπομπές, δραστηριότητα που διατηρεί μέχρι σήμερα, κάνοντας πολιτικό σχολιασμό και τηλεπωλήσεις βιβλίων κυρίως ιστορικού και φιλολογικού περιεχομένου.
Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 28/6/2009
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών