Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

Για «νίκη επιβίωσης» μιλούν τα ξένα ΜΜΕ

Στη μεγάλη αποχή, στην πρώτη θέση που διατήρησε το ΠαΣοΚ στις προτιμήσεις των ελλήνων ψηφοφόρων αλλά και στην ενίσχυση όσων κομμάτων της αντιπολίτευσης αντιτίθενται στο μνημόνιο αναφέρεται ο ξένος Τύπος στα σχόλιά του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα μας. «Ο έλληνας πρωθυπουργός διεκδικεί μάλλον μια ηθική νίκη παρά έναν θρίαμβο στις εκλογές» σχολιάζει η ειδικευμένη σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης ιστοσελίδα euobserver. Αν και επισημαίνει πως ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι επιδοκίμασαν το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησής του, τονίζει ότι «ο ισχυρισμός αυτός υπονομεύεται από τις σημαντικές απώλειες που υπέστη το κυβερνητικό κόμμα σε ορισμένους δήμους και περιφέρειες αλλά και την πρωτοφανή αποχή των ψηφοφόρων».

Το άρθρο αναφέρεται ακόμη στη... σφυγμομέτρηση που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Μega σύμφωνα με την οποία το 80% των Ελλήνων δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

«Οι κυβερνώντες έλληνες σοσιαλιστές αναδείχθηκαν πρώ τοι στις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά η αδύναμη νίκη τουςτούς έχει εξασθενήσει και εκτόξευσε τα κόμματα που αντιτίθενται στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ» σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

«Οι κυβερνώντες την Ελλάδα σοσιαλιστές κέρδισαν μια οριακή νίκη στις τοπικές εκλογές, όχι εντυπωσιακήαλλά αρκετή για να απομακρύνει την προοπτική των πρόωρων γενικών εκλογών και την αστάθεια που τρομοκράτησε ψηφοφόρους και αγορές» αναφέρει το Αssociated Ρress, το οποίο παραθέτει το σχόλιο της εφημερίδας «Τα Νέα» για τη μεγάλη αποχή: «Η άρνηση σχεδόν των μισών ψηφοφόρων ακόμη και να προσέλθουν στην κάλπηισοδυναμεί με κώδωνα κινδύνου για το σύνολο του πολιτικού συστήματος». «Οι πρόωρες εκλογές θα εκτροχίαζαν τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού του 2011 που ο Παπανδρέου έλεγε πως θα αποτύπωνε τον προηγούμενο χρόνο ύφεσης στην Ελλάδα» σχολιάζει το Βloomberg.

Η βελγική εφημερίδα «Le Soir» σε άρθρο της με τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα της κρίσης και των πελατειακών σχέσεων» αναφέρει ότι «τα δημαρχεία στην Ελλάδα δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το προσωπικό τους». Ο γερμανικός Τύπος διαπιστώνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών συνιστά «νίκη επιβίωσης για τον Παπανδρέου», σημειώνοντας ότι το κυβερνών κόμμα διατήρησε την πρώτη θέση. Η εφημερίδα «Suddeutsche Ζeitung» εκτιμά πάντως ότι οι εκλογές έστειλαν «προειδοποίηση» στον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου καθώς η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα βαρομέτρου για τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης

"Το ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών