Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2010

Εθνική Αφύπνιση σημαίνει...

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι παλιομοδίτικο σύνθημα - είναι σύγχρονο αίτημα αυτοσυντήρησης του Ελληνισμού. Είναι ανάγκη συλλογικής ταυτότητας ενός λαού που ζεί δύσκολες στιγμές και περιμένει ακόμα δυσκολότερες...

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι πολιτικό αίτημα - είναι ανάγκη επιβίωσης, όταν γύρω από την Ελλάδα αποθρασύνονται παλαιοί αντίπαλοι και αναδεικνύονται νέες απειλές, όταν στον διεθνή περίγυρο της χώρας ξεσπάνε επιθετικοί εθνικισμοί και ξέφρενοι αλυτρωτισμοί.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ...
δημιουργεί φανατισμό - παράγει αυτογνωσία.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ δημιουργεί μισαλλοδοξία - αντίθετα παραμερίζει τις διαχωριστικές γραμμές και γαλβανίζει αισθήματα σύμπνοιας.

ΔΕΝ προέρχεται από πλέγματα ανασφάλειας - αντίθετα δημιουργεί δημόσιο αίσθημα αυτοπεποίθησης. Μόνο όσοι νιώθουν δυνατοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά με τους γείτονες τους. Γι` αυτό και η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ υποκρύπτει επιθετικότητα είναι προϋπόθεση Ειρήνης. ΔΕΝ δημιούργει μίσος για τον "άλλο", αλλά αυτοσεβασμό στους ίδιους τους Έλληνες. Μόνο όποιος σέβεται τον εαυτό του μπορεί να σεβαστεί και τον δίπλα του.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ απειλεί τα δίκαια των γειτόνων μας - περιφρουρεί τα Ελληνικά δίκαια, που απειλούνται από κάθε κατεύθυνση.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι άρνηση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης - Είναι προϋπόθεση της ισότιμης συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλωστε, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και παραμένει ένωση εθνικών κρατών, με τις παραδόσεις, τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους - όχι υποκατάσταση των εθνικών κρατών από κάποιο "υπερεθνικό" κράτος, χωρίς ταυτότητα.

Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης αφορά στην σύγκλιση των Εθνικών συμφερόντων, όχι στην καταργησή τους.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι υποκατάστατο μιας σύγχρονης αναπτυξιακής ιδεολογίας - είναι προϋπόθεση Ανάπτυξης.

Όλα τα σύγχρονα κράτη που έχουν να επιδείξουν αναπτυξιακά επιτεύχματα - από τις Η.Π.Α. ως τη Γερμανία, από την Ιαπωνία ως το Ισδραήλ, και από τη Γαλλία ως την Κίνα - όλα τους, ανεξαρτήτως καθεστώτος, έχουν πολύ υψηλό αίσθημα Εθνικής υπερηφάνιας.

Η Εθνική Αφύπνιση υποκινείται από τα ίδια ανακλαστικά του Έθνους. Και καταπολεμάται από δυνάμεις που θέλουν τη χώρα ελεγχόμενη και κηδεμονευομένη, καλλιεργώντας "εξαρτημένα ανακλαστικά" ενδοτισμού.

Η Εθνική Αφύπνιση πρέπει να οργανώσει τις δικές της δυνάμεις μακριά από κομματικά "καπελώματα" και "διαπλεκόμενα συμφέροντα" του "αθηναϊκού" κατεστημένου: Ένα δίκτυο πολιτών σε όλη τη χώρα, με σεβασμό στο δημοκρατικό πλαίσιο, και με στόχο να επηρεάσει τις εξελίξεις μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού παιχνιδιού.

Το κενό υπάρχει - δεν μένει παρά να το "πληρώσουμε"
ΔΙΚΤΥΟ 21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών