Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2010

Gregory Maniatis :Ο αντικαταστάτης του Άλεξ Ρόντος ;


Gregory Maniatis :Ο αντικαταστάτης του Άλεξ Ρόντος ;
Όταν τον Απρίλιο του 2008 έγραφε ο politis-gr άρθρο με τίτλο «Μας χρωστάει ο ….Γιώργος !!» (George owes us), και αναφερόταν στον μυστικοσύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα που έχουν περάσει από την γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής (και όχι μόνο , αφού εκείνη την …κρίσιμη εποχή άφηνε το «αποτύπωμα» του ΚΑΙ στην Γεωργία ) κ. Άλεξ Ρόντο, ….πολλοί «θορυβήθηκαν» .
Συνηθισμένοι στα «καθ` ημάς» και στην μικροπολιτική των τηλεπαραθύρων δεν άντεχαν ….γερές δόσεις της πραγματικότητας, διότι όπως έλεγε και ο Κινέζος φιλόσοφος Λάο Τσε «Το να ξέρεις ότι δεν ξέρεις είναι το καλύτερο. Το να υποκρίνεσαι ότι ξέρεις, ενώ δεν ξέρεις, είναι αρρώστια».
Άδικα ,τότε, προσπάθησε να τους εξηγήσει να καταλάβουν το ρόλο που διαδραμάτιζε ο  Άλεξ Ρόντος.
Από τότε πέρασαν 2,5 χρόνια . Στο διάστημα αυτό οι «κουμπούρες» έγιναν … «φωστήρες» αγνοώντας ότι σαν τον Αλεξ Ρόντο υπάρχουν ή πρόκειται να υπάρξουν, σε ολόκληρο τον κόσμο πολλοί.
Φυσικά αυτό ισχύει και στην χώρα μας. Τέτοιου είδους προσωπικότητες «χτίζονται» επί χρόνια ώστε να διαδραματίσουν ένα πολυδιάστατο ρόλο.
Ο Άλεξ Ρόντος σηματοδοτεί αυτή τη στιγμή- σ` αυτό το πολυδιάστατο επίπεδο- το  «παλαιό» ( με ότι «θετικό» και ότι «αρνητικό» σημαίνει αυτό).
Το «καινούργιο», που έρχεται όμως από το «background», είναι αυτό που αναμένεται  να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Αυτός είναι ο  Γρηγόρης Μανιάτης (Gregory Maniatis). Πρόκειται για έναν άνθρωπο που λίγοι γνωρίζουν στην Ελλάδα την δραστηριότητα του, παρόλο που είναι μυστικοσύμβουλος του κ. Γ.Παπανδρέου από την εποχή του ΥΠΕΞ.
Η πορεία του έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτή του Άλεξ Ρόντος. Πολιτικοί και ιερατικοί κύκλοι στις ΗΠΑ > κύκλοι  του «αθέατου» ΠΑΣΟΚ > Γ. Παπανδρέου …..        Όταν λοιπόν αποφασιστεί ότι πρέπει να «καεί» ο Άλεξ Ρόντος, (αυτό δείχνουν κάποιες κινήσεις στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της τελευταίας Γ.Σ. του ΟΗΕ),  τότε ο Γιώργος Παπανδρέου θα ρίξει στην «σκακιέρα»  την … «εφεδρεία» του, τον …Gregory Maniati!
tolimeri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών