Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2010

Συμπτώματα «Συνδρόμου Στοκχόλμης» στη δίκη Παναγόπουλου

Με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις μεταξύ του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και των απαγωγέων του ξεκίνησε η κατάθεσή του πρώτου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του λεγόμενου «Νέου Συνδικάτου του Εγκλήματος».Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τα φιλικά αισθήματα που αναπτύσουν τα θύματα απαγωγής με τους απαγωγείς τους. 
Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος περιγράφοντας την απαγωγή του στις 12 Ιανουαρίου 2009 και τις συνθήκες κράτησης του μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα εξέφρασε την....
επιθυμία οι απαγωγείς του με τα χρήματα που πήραν, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι προς την κοινωνία.
"Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους χρησιμέψουν για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να σταματήσουν την παραβατικότητα και να είναι χρήσιμοι για την κοινωνία" τόνισε.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του και ενώ περιέγραφε την καλή συμπεριφορά των τριών απαγωγέων του, ζήτησε να πάρει το λόγο ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους, ο Χαράλαμπος Μουστάκας, για να παραδεχτεί ότι ο νεότερος στον οποίο αναφερόταν ο κ. Παναγόπουλος ήταν εκείνος.
Απευθυνόμενος προς τον Π. Παναγόπουλο, προς το τέλος της συνεδρίασης μάλιστα τόνισε "Κύριε Παναγόπουλε ευχαριστώ για τις ευχές σας. Η μεγαλιώδης στάση σας μου έδωσε ένα μάθημα ζωής". Ο μάρτυρας του απάντησε "Σας εύχομαι ό,τι καλό. Την διάθεση την έχετε".
Ο εφοπλιστής επεσήμανε πως η συμπεριφορά των τριών κατηγορουμένων απέναντι του ήταν πολύ καλή και μάλιστα όταν έμαθαν ότι χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, από την έκκληση που απηύθυνε η γυναίκα του μέσω της τηλεόρασης για φάρμακα, φρόντισαν, αγοράζοντας χωριστά το κάθε ένα για να μην γίνουν αντιληπτοί, να του παρασχεθούν αμέσως.
Λίγο πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία της κατάθεσης του Περικλή Παναγόπουλου, ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στην απαγωγή, ζήτησε και εκείνος να πάρει το λόγο και απευθυνόμενος στον επιχειρηματία δήλωσε ότι "να ξέρετε ότι χαίρομαι που σας βλέπω, παρ' όλο που έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι και τώρα είστε εσείς ελεύθερος κι εγώ κρατούμενος. Αν ήξερα τι άνθρωπος είστε δεν θα ήσασταν σήμερα εδώ".
Στον Απόστολο Πετράκη ο πρόεδρος του δικαστηρίου συνέστησε πως "θα ήταν έμπρακτη καλή συμπεριφορά" εάν επέστρεφε τα 30 εκατομμύρια ευρώ των λύτρων.
Ο εφοπλιστής ξεκίνησε την κατάθεσή του περιγράφοντας τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν την 12η Ιανουαρίου, ότι δηλαδή βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, με τον οδηγό του στο αυτοκίνητο και λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι του ένα βαν τους έκλεισε το δρόμο.
Όπως περιέγραψε, αιφνίδια άνοιξε η πόρτα του βαν και βγήκαν από μέσα τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έσπασαν με βαριοπούλα το τζάμι του οδηγού, τον έβγαλαν έξω και τον πέταξαν κάτω. Ο μάρτυρας δήλωσε πως τρομοκρατήθηκε ειδικά όταν μαζί με τον οδηγό του τους έβαλαν στο βαν.
Ο κ. Παναγόπουλος περιέγραψε ότι μετά από διαδρομή περίπου 40 λεπτών, τον οδήγησαν σε ένα ανοιχτό χώρο όπου του ζήτησαν να μπει στο πορτ παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου και ξεκίνησαν μια διαδρομή περίπου μίας ώρας. Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, στο τέλος της διαδρομής τον έβγαλαν από το πορτ παγκάζ, του κάλυψαν το κεφάλι και τον οδήγησαν σε ένα χώρο που όταν του έβγαλαν την κουκούλα συνειδητοποίησε πως επρόκειτο για οικοδομή.

Στη συνέχεια, ο Περικλής Παναγόπουλος δήλωσε ότι του έδωσαν να φορέσει μια μαύρη φόρμα, ίδια με εκείνη που φορούσαν και οι απαγωγείς του και ένα ζευγάρι παντούφλες κόκκινες.
"Ευτυχώς γιατί μου κρατούσαν τα πόδια ζεστά. Ο χώρος ήταν εκτεθειμένος στον αέρα. Ήμουν αλυσοδεμένος σε όλη τη διάρκεια της κράτησης, εκτός από κάποιες στιγμές που είχαν την καλοσύνη να με αφήσουν να περπατήσω για να μην πάθω καμιά θρόμβωση. Στο χώρο υπήρχε μια τηλεόραση που έπιανε μόνο MEGA και πάνω στην τηλεόραση υπήρχε μια άλλη συσκευή που προφανώς ήταν για να με παρακολουθούν. Στην ηλικία που είμαι, τι να κάνω, να αποδράσω ντυμένος έτσι όπως ήμουν ντυμένος, με τις κόκκινες παντόφλες;".
Οι απαγωγείς, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, τον πληροφόρησαν αμέσως ότι δεν θα κινδύνευε η ζωή του και πως το μόνο πράγμα που ήθελαν ήταν τα χρήματα. "Η συναλλαγή ήταν η ζωή σου ή τα χρήματα, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Είναι άθλιο και φοβερό. Πώς προσμετράται η αξία μιας ζωής;" σημείωσε ο εφοπλιστής.
Η δίκη που ολοκληρώθηκε για σήμερα, αναμένεται να συνεχιστεί την Τετάρτη, με την κατάθεση της συζύγου του εφοπλιστή, Κατερίνας Παναγοπούλου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών