Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2010

Κινήσεις προσχηματικές

OΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ που παίζεται στην Αθήνα είναι ασφαλώς ταλαντούχοι. Το σκηνικό που έχει στηθεί είναι αριστοτεχνικά καμωμένο. Στόχος, εν κατακλείδι, η εκ των υστέρων αναζήτηση συναινέσεων, κάτι εντελώς προσχηματικό. Ετσι κι αλλιώς η μάχη που θεωρητικά δίνεται σήμερα έχει τελειώσει προτού ακόμη αρχίσει εδώ και έξι μήνες.


ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ του μνημονίου -τους όρους του οποίου φάνηκε ότι...
αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης ποτέ δεν μελέτησαν-, το οποίο πλέον έχει γίνει νόμος του κράτους.


Ο «ΘΙΑΣΟΣ» λοιπόν, που θα εμφανιστεί στην Αθήνα από σήμερα, θα χρησιμοποιήσει τη μέθοδο του καρότου και του μαστίγιου, ώστε τελικά να εγκριθεί μετά την πάροδο τριμήνου η 4η δόση του δανείου. Το καρότο είναι η επιμήκυνση, που πλασάρεται ως κάτι θετικό. Στην ουσία όμως σημαίνει επιπρόσθετα βάρη για τους Ελληνες. Το μαστίγιο είναι όλα όσα θα πρέπει να πράξει η κυβέρνηση, με βάση τις επιταγές της τρόικας εντός τριμήνου. Ολες οι διαρθρωτικές αλλαγές που φέρνουν τα πάνω κάτω από τη μια μέρα στην άλλη.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να μιλήσει τώρα για επαναδιαπραγμάτευση των βασικών όρων του μνημονίου, ενώ είναι φανερό ότι δεν βρίσκει θετική ανταπόκριση από τους «δανειστές».


ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ότι η κυβέρνηση έδειξε εγκληματική προχειρότητα και ανεπάρκεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης. Οι ειλημμένες αποφάσεις αυτές είναι βέβαιο ότι δεν προάγουν την απασχόληση, δεν τονώνουν την ανάπτυξη, δεν αυξάνουν τις θέσεις εργασίας ούτε πρόκειται να μειώσουν την ανεργία.
"E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών