Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2011

"Μαχαίρι" και στις επικουρικές

H ΑΠΟΤΟΜΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ της οικονομικής κατάστασης του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας είναι ένα ακόμη «επίτευγμα» της… σοσιαλιστικής κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου.

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ και εν συνεχεία η εφαρμογή των επώδυνων ρυθμίσεων για τα όρια ηλικίας και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προκάλεσαν πανικό σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους που έσπευσαν άρον άρον να συνταξιοδοτηθούν πριν την 31η-12-2010 για να προλάβουν να πάρουν σύνταξη με το παλαιό πιο ευνοϊκό καθεστώς. Η απότομη εκτίναξη των υποχρεώσεων πολλών ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλουν ταυτόχρονα συντάξεις σε τόσο μεγάλο αριθμό αποχωρούντων εργαζομένων, σε συνδυασμό με.... το «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο και τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, επιδείνωσαν απότομα, κατά τη διάρκεια του 2010, την αναλογία συνταξιούχων προς εργαζομένους στα περισσότερα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΠΛΕΟΝ είναι αυτή η επιδείνωση να καταγραφεί επισήμως κι από τις αναλογιστικές μελέτες, προκειμένου η κυβέρνηση να βρει ξανά το «πάτημα» να επιβάλει και νέες μειώσεις παροχών. Αυτή τη φορά θα έχουν σειρά οι επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα μειωθούν σημαντικά από το 2012.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Φ. Σαχινίδης –με τη δήλωσή του ότι είναι πολύ πιθανό οι αναλογιστικές μελέτες να αναδείξουν οικονομικά προβλήματα σε κάποια επικουρικά ταμεία– ξεκίνησε την προετοιμασία της κοινής γνώμης για τον δεύτερο γύρο επώδυνων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών