Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΣΟΝΤΕΣ... ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ

"Δεν θέλω να κάνω μια ταινία για όλο τον κόσμο. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον και μάλλον αποτυχημένο". Τα λόγια ανήκουν στον Γιώργο Λάνθιμο σκηνοθέτη του Κυνόδοντα, που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 18 διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ είναι πλέον υποψήφια και για όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Λυπάμαι πολύ που για άλλη μια φορά, η ελληνική τηλεόραση και ειδικά οι μεσημεριανές εκπομπές, χρησιμοποιούν...

 έναν καλλιτέχνη για να αυτοεπιβεβαιώσουν τον ελληνικό τσαμπουκά, να νιώσουν ειδησιογραφικά πλήρεις, αγνοόντας παντελώς τόσο την ταινία, όσο και την πορεία του Γιώργου Λάνθιμου και εξισώνοντας το σύμπαν της μυθοπλασίας του σπουδαίου σκηνοθέτη, με παραγωγές τύπου "Βασιλιάδες της Μυκόνου". Θεωρώ πως η επιτυχία της ταινίας, απέχει πολύ από το να γίνει εθνικό ζήτημα, αφορά μόνο τον καλλιτέχνη και την πορεία του και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά η αγωνιώδης προσπάθειά μας να τονώσουμε το εθνικό μας φρόνημα, πατώντας στην πλάτη του ενός, που ούτε τον καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι, ούτε τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα το πρωί.
Η αλληγορία δεν ήταν ποτέ το φόρτε μας. Προτιμάμε τον ωμό ρεαλισμό της τσόντας της Τζούλιας γιατί αν εκτιμούσαμε τον Κυνόδοντα, θα κάναμε ουρές στο σινεμά και όχι στα περίπτερα.
Ας αφήσουμε λοιπόν τον κο Λάνθιμο στον δικό του κόσμο, αν κερδίσει το βραβείο, θα είναι αποκλειστικά μια ατομική επιτυχία και όχι μια επιτυχία του ανύπαρκτου ελληνικού κινηματογράφου.
http://witnessfree.blogspot.com/

Και μια άποψη για το πως κατέληξε η ταινία στα ΟΣΚΑΡ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ FOX, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Η συνάντηση έγινε μετά την διάλεξη που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής ο Τζιμ Γιαννόπουλος, ο χρυσοχέρης του Χόλυγουντ, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Ήταν ένα dinner στο σπίτι του Υπουργού Παύλου Γερουλάνου στις 24 Νοεμβρίου 2009. Παρευρέθησαν οι Τάσος Μπουλμέτης, Γιώργος Παπαλιός, Πρόεδρος του Ε.Κ.Κ., Μάρκος Χολέβας Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Κ., Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη. Σημειωτέον ότι παρευρέθηκε και η Δέσποινα Μουζάκη, Διευθύντρια τότε του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η οποία απεχώρησε νωρίς. Παρευρέθησαν επίσης μεγαλοδιανομέας και λίγοι "εκλεκτοί".

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ DINNER

1) Συμφώνησαν να βραβευτεί η ταινία στην ψευτοακαδημία όπως και έγινε, απορρίπτοντας μάλιστα και άλλες αξιόλογες ταινίες, διαδικασά της ψευτοακαδημίας που έχει καταγγελθεί από πάρα πολλούς παραγωγούς και δημιουργούς, επιλογή που κατέκρινε στα "ΝΕΑ" και ο Κώστας Γαβράς.

2) Να μην γίνουν τα κρατικά βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μήπως και βγει πρώτη άλλη ταινία....

3) Στην επιτροπή επιλογής για το ποια ελληνική ταινία θα εκπροσωπηθεί στα Όσκαρ, να ηγηθεί ο Μισέλ Δημόπουλος, στηρίζοντας την συγκεκριμένη ταινία "Ο Κυνόδοντας", όπως και έγινε, απορρίπτοντας άλλες αξιόλογες ταινίες.

4) Να χρηματοδοτηθεί ο Λάνθιμος για την επόμενη ταινία του, όπως και έγινε, απορρίπτοντας άλλες αξιόλογες προτάσεις...

Και όλα αυτά για να εισπράξουν την επιτυχία το δίδυμο Παπαλιού-Χολέβα με μια ταινία η οποία σημειωτέον είναι αντιγραφή του "El castillo de la pureza" του Ripstein...όπως σχολίασε και ο έγκριτος κριτικός Μικελίδης στην Ελευθεροτυπία.

Σας θυμίζω ότι στο πανηγυράκι του Χόλυγουντ συμμετείχε και βραβεύτηκε η ασήμαντη ταινία "Mediterraneo" με την εκρηκτική Βάνα Μπάρμπα το 1991.

Τι έχουν να πουν για όλα αυτά η "Ομίχλη" και τα σωματεία, που όλοι τους ποιούν τις νήσσες??

Β.Μ.
Κινηματογραφιστής Παντός Καιρού

1 σχόλιο:

  1. Απεχώρησαν συντεταγμένα και με πορεία οι Μετανάστες της Νομικής

    Κείμενο και VIDEO

    http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=9157

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών