Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 07, 2011

Μισθοί… εξόντωσης

OΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ του 2009 ο σημερινός πρωθυπουργός υποσχόταν ότι θα βάλει τέλος στον «εργασιακό μεσαίωνα» που καθιερώθηκε, δήθεν, επί Νέας Δημοκρατίας (ξεχνώντας σκόπιμα πως οι πιο αντιεργατικές ρυθμίσεις των τελευταίων 15 ετών έχουν προωθηθεί από το ΠΑΣΟΚ), ακόμη και ο πλέον κακοπροαίρετος πολίτης δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα άνοιγε την «Κερκόπορτα» για να επιστρέψουν τα εργασιακά δικαιώματα στην περίοδο του Μεσοπολέμου. Σήμερα, πλέον, η αγορά... εργασίας έχει μετατραπεί σε «Καιάδα», στα βάθη του οποίου συμπαρασύρονται τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρήσεις.


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΦΟΒΟΙ όλων όσοι εξαρχής υποστήριζαν ότι η συμφωνία με την τρόικα δεν ωφελεί κανέναν παρά μόνον τους «άυλους» πιστωτές της χώρας. Την ίδια στιγμή αποδεικνύεται ότι η δέσμευση την οποία έλαβε η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα για την κατάργηση των κατώτατων μισθών συμβάλλει μόνο στη μεγέθυνση του αριθμού των φτωχών εργαζομένων και των επιχειρήσεων - «φαντάσματα», με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης μέσα σε αυτό το νέο και καταστροφικό από οικονομικής άποψης περιβάλλον. Στην κατεύθυνση αυτή δεν παίζουν ρόλο μόνο ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί. Είτε εκούσια είτε ακούσια συμβάλλουν ακόμη και συνδικαλιστές προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ.


ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ να ασκεί άνευρη κριτική, στην πράξη από το φθινόπωρο του 2010 δεν καταργήθηκαν μόνο τα ελάχιστα όρια των κλαδικών συμβάσεων αλλά και ο κατώτατος μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης των 739,5 ευρώ, μετατρέποντας τους εργαζομένους σε νεόπτωχους και δημιουργώντας τις βάσεις για την προώθηση ενός ιδιότυπου και αθέμιτου ανταγωνισμού εξόντωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
"E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών