Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2011

Δωράκια και νέα χαράτσια

AΛΛΗ ΜΙΑ από τις αμέτρητες προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει για τις προθέσεις της και για τους χρήσιμους νεωτερισμούς που φέρνει στη ζωή της χώρας πέφτει στο κενό. Με φανφάρες προανήγγειλε νέο φορολογικό νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών, που μόνο νέο δεν είναι, μόνο δικαιότερο δεν δείχνει, απεναντίας θα θέσει νέα εμπόδια στην πλειονότητα και θα ευνοήσει συγκεκριμένους με φωτογραφικές διατάξεις που προσπάθησαν να τις περάσουν στα «ψιλά», εκεί δηλαδή που ο πολύς ο κόσμος δεν δίνει σημασία.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ όσοι...
το μελέτησαν είναι ότι μπορεί να φέρνει νέα έσοδα, με άλλα λόγια επιπλέον φορολογία, νέα χαράτσια για μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες και την ίδια στιγμή να κάνει δωράκια σε άλλες. Οπως και να ’χει πάντως τα έσοδα τα οποία προσδοκούν διά του τρόπου αυτού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθούν. Ετσι λοιπόν διαβάζουμε ότι προτίθενται να θέσουν «αντικειμενικά κριτήρια» στον ΦΠΑ. Ωστε να παίρνουν το ποσό που εκείνοι έχουν αυθαιρέτως υπολογίσει και όχι το ποσό το οποίο πράγματι έχει εισπράξει ο επιχειρηματίας.


ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ να θέσουν και τα «εικονικά τιμολόγια» στην περαίωση... ενώ σχεδιάζουν να εξαιρούν από τον φόρο του 15% offshore εταιρίες που ενοικιάζουν ακίνητα σε ναυτιλιακές εταιρίες. Αυτά ανιχνεύθηκαν στα «μικρά» του νομοσχεδίου.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ουσιαστική πρόταση για να βελτιώσει τη φορολογική κατάσταση, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανταγωνισμού, συνθήκες ικανές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, συνθήκες που θα τονώσουν την αγορά και την ανάπτυξη
"E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών