Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2011

Επιτέλους μια πρωτοβουλία της ΝΔ για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. "Προστατέψτε την Αγιά Σοφιά"

ΈΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΆΒΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ DNA ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ (Όχι ολοκληρωτικά, δυστυχώς) ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ....


Την ανάγκη προστασίας της Αγίας Σοφίας , ως πολιτιστικού και θρησκευτικού μνημείου παγκόσμιας ακτινοβολίας και σημείο αναφοράς για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, έθεσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και Γιώργος Παπανικολάου,
στην αρμόδια Επίτροπο για θέματα Πολιτισμού, Ανδρούλλα Βασιλείου , με αφορμή τις κακοτεχνίες στα έργα ανάπλασης που διενεργούνται.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah το οποίο αποκάλυψε ο ΕΤ , «οι κακοτεχνίες και οι παραλείψεις κατά το πρόσφατο έργο ανάπλασης του εξωτερικού τοιχώματος του ναού της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ενδέχεται να επιφέρουν ανεπανόρθωτες ζημιές στα μωσαϊκά που κοσμούν το εσωτερικό της.»
 Οι Ευρωβουλευτές ζητούν από την Επιτροπή να απαντήσει αν γνωρίζει το πρόβλημα και εάν προτίθεται να κάνει κάτι για την γρήγορη ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Παπανικολάου ρωτούν επίσης στην Επιτροπή αν έχει ολοκληρωθεί ο απολογισμός για τα έργα που έγιναν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Τα σοβαρά λάθη και οι παραλήψεις στις εργασίες αποκατάστασης του εξωτερικού τοιχώματος της Αγίας Σοφίας, τα έχει διαπιστώσει η Επιτροπή Χωροταξίας της Κων/πολης, που τονίζει ότι λόγω αυτών των λαθών « υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, λόγω της υγρασίας να σαπίσουν πολλά ιστορικά μωσαϊκά που βρίσκονται εντός του μουσείου».
Η τουρκική εφημερίδα Sabah που πριν από περίπου 15 ημέρες αποκάλυψε το θέμα είχε γράψει πως στο έργο της ανάπλασης του ιστορικού αυτού ναού γίνονται πολλά λάθη κυρίως με το ξύσιμο του σοβά στα εξωτερικά τοιχώματα του ναού.
Η Επιτροπή Χωροταξίας ήδη έχει ετοιμάσει έκθεση που υποστηρίζει ότι όσο τα τοιχώματα αυτά δεν επισκευαστούν άμεσα και δεν καλυφθούν, τότε « όλο το κτίριο θα είναι εκτεθειμένο σε εξωτερικές απειλές της φύσης και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υποστεί ζημιές λόγω του νερού αλλά και της υγρασίας». Η Sabah είχε γράψει ότι απειλούνται άμεσα σχεδόν όλες οι εικόνες με μωσαϊκά που βρίσκονται εντός του ναού και γι’ αυτό το λόγο με το δημοσίευμα καλεί τις αρχές να παρέμβουν άμεσα για τη διάσωσης της Αγίας Σοφίας.
Η επιστημονική ομάδα που είχε συγκροτήσει η Διεύθυνση Βακουφίων πριν από έναν χρόνο, είχε αποφασίσει την άμεση αναπαλαίωση της πρόσοψης της Αγίας Σοφίας και το ξύσιμο των σουβάδων του ναού με την διαπίστωση πως χρειάζεται άμεση επισκευή του κτιρίου. Όμως κάποιες παραλήψεις της επιτροπής φαίνεται ότι ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στην Αγία Σοφία.

On Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών