Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Δημόσια περιουσία: 71.000 τα ακίνητα του Δημοσίου σύμφωνα με έκθεση της ΚΕΔ


Στα 71.000 ανέρχονται τα δημόσια ακίνητα που ανήκουν στη διαχειριστική αρμοδιότητα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, επισημαίνεται ότι "με την απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων της 15.12.2010, προωθείται ολοκληρωμένη καταγραφή των ακινήτων του Δημοσίου, ώστε στη συνέχεια με τη συνδρομή εξειδικευμένων συμβούλων να διερευνηθεί η αξία των ακινήτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εμπορικά, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης".

Στο έγγραφο του, ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνει επιπλέον ότι "στην παρούσα φάση, η διαδικασία αυτή διενεργείται επιλεκτικά για ακίνητα μεγάλης οικονομικής αξίας" και ακόμη ότι "η εκτίμηση της εμπορικής αξίας εκάστου ακινήτου απαιτεί εξειδικευμένες αναλύσεις και δεν μπορεί να γενικευτεί για το σύνολο της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ενώ κάθε ανάλυση πρέπει διαρκώς να επικαιροποιείται προκειμένου να παραμένει αξιόπιστη".

Το έγγραφο του κ. Παπακωνσταντίνου για τα ακίνητα που ανήκουν στη διαχειριστική αρμοδιότητα της ΚΕΔ, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αίτημα του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη, σχετικά με την ακίνητη περιουσία του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευομένων από αυτό Οργανισμών.

Καθημερινά στο γραφείο κοινοβουλευτικού ελέγχου διαβιβάζονται δεκάδες έγγραφα από τα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους Οργανισμούς και φορείς για την ακίνητη περιουσία τους, καθώς ο κ. Αϊβαλιώτης έχει απευθύνει σε όλα τα Υπουργεία αίτημα να ενημερωθεί η Βουλή. Από τις απαντήσεις προκύπτει σημαντικός αριθμός ακινήτων, την ίδια ώρα που αρκετοί φορείς καλύπτουν τις στεγαστικές τους ανάγκες με μσθώσεις ακινήτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών