Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Ιδού τα ψέματα Τσοχατζόπουλου



Το καλοκαίρι του 1999 η αρμόδια επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού και της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών για την αξιολόγηση της προφοράς που κάνουν από κοινού τα «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» και η γερμανική κοινοπραξία, συντάσσει μία έκθεση στην οποία αξιολογεί τόσο την πορεία ναυπήγησης όσο και το πνεύμα «συνεργασίας» με τους Γερμανούς. Ενώ η ελληνική Βουλή έχει την αίσθηση ότι η ναυπήγηση των υποβρυχίων θα ανατεθεί μετά από ανοικτό διαγωνισμό, αποκαλύπτεται πλήρως ότι... το συγκεκριμένο έργο έχει δοθεί μέσω των Ελληνικών Ναυπηγείων κατευθείαν στους Γερμανούς, οι οποίοι κατά την επιτροπή δεν ικανοποιούν 100% τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

Συγκεκριμένα
, ενώ η διαδικασία ανάθεσης της ναυπήγησης των τριών -συν ενός- υποβρυχίων στη Γερμανική Κοινοπραξία FERROSTAAL/HDW βαίνει προς την τυπική υλοποίηση, συντάσσεται μια απόρρητη έκθεση από την μικτή επιτροπή του ΓΕΝ και της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών για τα "μάτια" μόνο της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στις 16 Ιουλίου 1999 η Επιτροπή Τεχνικο-Οικονομικής αξιολόγησης προσφοράς και διαπραγματεύσεων με τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ για την ναυπήγηση των Νέων Υποβρυχίων που αποτελείται από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικούς εμπειρογνώμονες, αφού σημειώνει ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υποβρυχίων τύπου 214, έτσι όπως περιγράφονται από τους Γερμανούς "ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ΠΝ", κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας:


"Η σύγκλιση σε μία κοινώς αποδεκτή Τεχνική προδιαγραφή, με βελτιστοποίηση των παραγόντων επιχειρησιακής απόδοσης και κόστους όσον αφορά στα κύρια συστήματα δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, κυρίως λόγω του ότι μέχρι σήμερα συνολική αντιμετώπιση του θέματος, εκ μέρους των Ελληνικών Νασυπηγείων και των Γερμανών, δεν ήταν σύμφωνη με το πνεύμα του RFP (την τεχνική προσφορά)".


Τα Ελληνικά Ναυπηγεία που εκείνη την περίοδο είναι για το Πολεμικό Ναυτικό ισότιμος εταίρος των Γερμανών καταγγέλλονται για την στάση που τηρούν σε σχέση με την προσφορά που κατατέθηκε.


Λίγο πιο κάτω στην απόρρητη έκθεση που συνέταξαν τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης γράφουν:

"Η σύγκλιση είναι δυνατόν να επιτευχθεί, μετά από εμμονή και συνεχείς πιέσεις προς ΕΝΑΕ -FS/HDW. Εκτιμάται όμως, ότι οι παραπάνω διεργασίες θα είναι χρονοβόρες λαμβανομένων υπόψη των ειδικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν την σχεδίαση ενός υποβρυχίου αλλά και των αναφερθέντων στην παραπάνω παράγραφο".


Και εδώ ακολουθεί το απίστευτο: "Κατά συνέπεια εκτιμάται ότι, περαιτέρω αναφορά σε εναλλακτικά συστήματα θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στα συστήματα εκείνα τα οποία, στα πλαίσια των επιδιωκόμενων και εφικτών βελτιώσεων, έχει αποδειχθεί ότι προσδίδουν σαφή επαύξηση των δυνατοτήτων και των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών των Υ/Β, ως προς τα αρχικώς προταθέντα, ώστε να αντισταθμίζονται οι επιπτώσεις σε κόστος και σε χρόνο". 

Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών