Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Μπάχαλο η ΕΥΠ του... ΤΙΠΟΤΑ


  • Καταγγελίες, παρανομίες και… ανακοινώσεις…
  • Τι συμβαίνει στην ΕΥΠ;
Προσπαθώντας να παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δυστυχώς αντικρύσαμε ένα θέαμα που δημιουργεί πολλές και εύλογες απορίες για την υπηρεσιακή ικανότητα που μπορεί να έχει η άκρως ευαίσθητη αυτή υπηρεσία ασφάλειας της χώρας μας.
Ο κύριος λόγος, που... μας οδήγησε να αποπειραθούμε να ακολουθήσουμε τα «βήματα» που σήμερα γίνονται στην συγκεκριμένη υπηρεσία, είναι η κρισιμότητα της χρονικής περιόδου που διανύει η χώρα. Και σε μία εθνικά (και οικονομικά) άκρως ευαίσθητη χρονική περίοδο, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα όφειλε να είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις και να σταθεί ικανή απέναντι στις τεράστιες ευθύνες της στον τομέα της κάλυψης εθνικών επιταγών. Πώς όμως είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν κάποιοι έχουν κατορθώσει να μεταβάλουν την συγκεκριμένη υπηρεσία σε «πεδίο μάχης» μεταξύ των στελεχών της ή σε χώρο τακτοποίησης των ημετέρων; Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό, αφού και επί υπουργείας του κυρίου Παυλόπουλου δεν θα μπορούσαμε να αποδώσουμε τον χαρακτηρισμό «λίαν καλώς» για τις μεθοδεύσεις που προσπαθούσε να επιβάλει το υπουργείο. Τότε, όμως (και αποδεικνύεται και εγγράφως, αφού επί διοικήσεως Κοραντή το 75% των διευθυντικών στελεχών τμημάτων της υπηρεσίας, ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ), η ικανότητα των στελεχών όριζε τις θέσεις και όχι η κομματική τους ταυτότητα. Φαίνεται, όμως πως στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και λειτουργούν φατρίες και παρεούλες ικανές να ανατρέπουν τα αναπότρεπτα, εις βάρος του εθνικού συμφέροντος…
Τελευταία, λοιπόν, έχει ξεσπάσει όλεμος ανακοινώσεων στην ΕΥΠ μεταξύ πρώην και νυν στελεχών της. Για την ακρίβεια ((και την παραθέτουμε στην συνέχεια) ανακοίνωση εξέδωσε η Σ.Υ.ΚΕ.Υ.Π., όπου επιρρίπτει πλείστες όσες ευθύνες σε προηγούμενες διοικήσεις και κυρίως την «θητεία» του κυρίου Ιωάννη Κοραντή. Σε απάντηση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, ο κύριος Κοραντής ξεκαθαρίζει την θέση του και εκθέτει σοβαρά ερωτήματα για την σημερινή επικρατούσα κατάσταση και ικανότητα λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, επιρρίπτοντας ευθέως τις ευθύνες στους δύο τελευταίους υπουργούς και πολιτικούς της προϊσταμένους.

Η ανακοίνωση της Σ.Υ.ΚΕ.Υ.Π.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Η ανακοίνωση - απάντηση του βουλευτή (και πρώην διοικητή της ΕΥΠ) Ιωάννη Κοραντή
Κύριοι
Διαβάζοντας το ανυπόγραφο έγγραφο που μου αποστείλατε με Φαξ στις 11/3/2011, το οποίο δεν προσδιορίζει τι ακριβώς είναι δηλ. αν πρόκειται περί Ανακοίνωσης, Καταγγελίας, Πρόσκλησης ή οτιδήποτε άλλο, τόσο περισσότερο διαπιστώνω ότι δυστυχώς έχω δίκιο, όταν τόσο εγώ, αλλά και άλλοι πολλοί συνάδελφοί μου από όλες τις παρατάξεις του Κοινοβουλίου πιστεύουμε ότι η σημερινή Ε.Υ.Π. είναι υπό διάλυση και ότι μεγάλη ευθύνη γι αυτό έχουν οι δύο τελευταίοι πολιτικοί της προϊστάμενοι και ιδίως ο κ. Χρυσοχοίδης, που ξεκίνησαν και συντήρησαν, για τους δικούς τους λόγους, που δεν είναι της ώρας αυτής να τους αναλύσουμε, αυτή την ενδοσυνδικαλιστική/ενδοπασοκική, (κυρίως) διαμάχη, που στην κυριολεξία έχει παραλύσει την Υπηρεσία.
Προτού όμως προχωρήσω στην απάντηση των «ερωτημάτων» σας θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που Συνδικαλιστική Οργάνωση της Ε.Υ.Π. απευθύνεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο σε μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου και αυτό δεν τιμά κανέναν μας. Όσο δε αυτά τα περί «χυδαίας κατάστασης που επικρατούσε επί των ημερών μου στην Υπηρεσία» σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς, ιδιαίτερα δε σε κάποιους από εσάς που διατελέσατε και προϊστάμενοι επί των ημερών μου και είμαι βέβαιος, ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν υιοθετούνται από το σύνολο των υπαλλήλων στην Υπηρεσία, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το πώς διοίκησα. Άλλωστε σχόλια με στατιστικά στοιχεία υπάρχουν στην ιστοσελίδα μου που σας διαψεύδουν κατηγορηματικά. Και κάτι ακόμα κάντε μια σύγκριση στους πειθαρχικούς ελέγχους επί εποχής μου και στις ποινές που επεβλήθησαν καθ΄όλη την πενταετία και συγκρίνατε με το σήμερα…
Αλλά ας πάμε στην ουσία. Τι ανέφερα εγώ στην Βουλή που έθιξε τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία; Είπα το αυτονόητο, ότι δηλ. αφού ο κ. Υπουργός πιστεύει ότι η Ε.Υ.Π. δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος 3528/2007 στο άρθρο 159 (Υπαλληλικός Κώδικας), όπου αναφέρει και άλλες υπηρεσίες και όχι όπως αναφέρετε εσείς ότι είστε η εξαίρεση σε όλον τον δημόσιο τομέα και θέλει να την εναρμονίσει στο θέμα των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υ.Σ. με τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, τότε ας εναρμονίσει όλο το Υ.Σ. με αυτά του υπόλοιπου Δημ. Τομέα και θα έλεγα μάλιστα, σήμερα, να εφαρμοστεί ο Υπαλληλικός Κώδικας στο σύνολό του, χωρίς εξαιρέσεις για την Ε.Υ.Π., αν νομίζετε ότι έτσι πρέπει, ότι δηλαδή η Ε.Υ.Π. είναι μια Υπηρεσία όπως και όλες οι υπόλοιπες στο Δημόσιο. Πλήρης εναρμόνιση λοιπόν, αφού έτσι θέλετε και όχι μεσοβέζικες λύσεις.
Εγώ κύριοι προώθησα επί θητείας μου την ψήφιση του νέου νόμου για την Υπηρεσία και για όσους γνωρίζουν και θυμούνται ο νόμος στο σύνολό του, σχεδόν, βασίστηκε στο σχέδιο που παρέδωσε η επιτροπή που συνεστήθη για αυτόν τον σκοπό από τον κ. Χρυσοχοίδη το 2002. Και ως προς το θέμα συγκρότησης του Υ.Σ. δεν έγινε από εμένα καμία αλλαγή, απλά υιοθετήσαμε την ομόφωνη πρόταση των Συνδικαλιστικών Οργάνων, μετά το Συνέδριο σας στη Ρόδο και ανατρέξτε στα αρχεία σας για να δείτε ποιοί ήταν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας τότε. Και εμείς βέβαια κρίναμε ότι είχαν δίκιο για το άσκοπο των συνεχών εκλογικών διαδικασιών, για την ιδιαιτερότητα της Υπηρεσίας, ως προς τα άρθρα 158 & 159 του Υπαλληλικού Κώδικα, αλλά και στο κάτω κάτω της γραφής οι Αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Συλλόγων που εκλέγουν για μία τριετία το Δ.Σ. του δευτεροβάθμιου οργάνου δεν γνωρίζουν ότι έτσι εμμέσως τους εμπιστεύονται να ορίσουν και τους εκπροσώπους τους στο Υ.Σ.; Πού είναι το αντιδημοκρατικό και σε αυτό;. Ας αποφάσιζε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας να έκανε εκλογές για το Υ.Σ. Τέλος, στο θέμα αυτό εμείς κάναμε ένα τεράστιο βήμα εκδημοκρατισμού, τοποθετώντας εκπροσώπους των εργαζομένων στο Υ.Σ. για πρώτη φορά στην ιστορία της Υπηρεσίας, αλλά και επαναφέροντας την συνδικαλιστική ασυλία, που είχε καταργήσει το ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1999.
Σε ό,τι τώρα αφορά τα υπόλοιπα που αναφέρετε για τα ενδοσυνδικαλιστικά σας, εγώ ποτέ δεν ανακατεύθηκα στα εσωτερικά σας και στις διαδικασίες και τήρησα πιστά το ν. 1264/82. Και για βρείτε μου εσείς μια διάταξη που να αναφέρει τα περί μεταφοράς του εκλογικού υλικού των σωματείων της Ε.Υ.Π. με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ισχύει και για τα υπόλοιπα σωματεία; Εξ΄ άλλου υπήρχαν δικαστικοί αντιπρόσωποι και μάλιστα εξ΄ όσων θυμάμαι στις εκλογές για τους Αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας, κάποιοι εξ υμών πανηγύριζαν με ανακοινώσεις τους ότι ελέγχουν την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και μάλιστα φύλασσαν την κάλπη επί 24ώρου βάσεως παρέχοντάς τους, από μέρους μου, κάθε διευκόλυνση προς τούτο. Βέβαια μάλλον εσείς θα θέλατε να μεταφερθεί το εκλογικό υλικό με τους πιλότους και τις αεροσυνοδούς (ακόμη και αλλοδαπούς) των ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών και με τους αστυνομικούς του Τ.Α. Αλήθεια πού προβλέπεται αυτό; Μήπως μπορείτε να μου πείτε και μένα το σχετικό νόμο και ποιά η διαφορά από τις αναγνωρισμένες από την ΕΤΕΕ μεταφορικές εταιρείες; Για τα υπόλοιπα περί ΣΔΟΕ (αλήθεια πόσα εκατομμύρια φοροδιαφυγής από την Ομοσπονδία ανακάλυψε;) και περί διαγραφών και αποχωρήσεων, αυτά είναι καθαρά δικά σας θέματα και δεν υπεισέρχομαι, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι έχουν γίνει προσφυγές στην Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη που θα αποφασίσει για το σύννομο των διαδικασιών, που φημολογείται ότι ακολουθήθηκαν (έλλειψη απαρτίας, ψηφοφορίες δια βοής κά). Τα περί συνδιοίκησης και διώξεων τώρα, όχι σε μένα. Εφάρμοσα το νόμο κατά γράμμα. Και όσο για την ΑΔΕΔΥ που επικαλείστε, δεν ήταν καταγγελία, αλλά ερώτημα προς τον κ. Υπουργό και όταν κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ, υπό τον Πρόεδρό της και τον Γεν. Γραμματέα της, επισκέφθηκε την Υπηρεσία, παρουσία μάλιστα του διαδόχου μου κ. Δ. Παπαγγελόπουλου δεν διαπίστωσε καμία παρατυπία στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, αλλά και καμία δίωξη σε συνδικαλιστή, σε αντίθεση με το τί γίνεται σήμερα, που οι σχετικές καταγγελίες για διώξεις συνδικαλιστών, αλλά και για την παράνομη λειτουργία του Υ.Σ. έχουν πλέον κατατεθεί στα Πρακτικά της Βουλής. Όσο για το θέμα της δίωξης του προέδρου της Ομοσπονδίας αφήστε το καλύτερα, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Εντύπωση μου κάνει όμως το ότι δεν ασκήθηκε η ίδια δίωξη σε όσους διοχέτευσαν αποδεδειγμένα στοιχεία του προσωπικού εκτός υπηρεσίας σε ιδιωτική εταιρεία, που αντιπροσωπεύει μάλιστα και ξένη εταιρεία.
Τώρα για το προσφιλές σας θέμα των συνεστιάσεων και των πολυτελών ξενοδοχείων με έξοδα του ελληνικού δημοσίου (αλήθεια αυτό καινούργιο είναι;) θέλω να σας υπενθυμίσω, ότι αυτό γινόταν από χρόνια (από τη δεκαετία του 80) και δεν είχα ακούσει καμία διαμαρτυρία ή ένσταση από κανένα. Στην τελευταία δε συνεστίαση που συμμετείχα παρέστησαν σημαντικά στελέχη όλων των κομμάτων μεταξύ των οποίων οι κκ. Αθ. Τσούρας και Μιχ. Καρχιμάκης.
Αλήθεια μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι για τα περί συμβάσεων και υπερτιμολογήσεις που υπογράφηκαν επί των ημερών μου; Μήπως εννοείτε αυτές που πρότειναν κατά καιρούς, διάφοροι «λαδιάρηδες» υπάλληλοι και είχαν απορριφθεί για αυτόν ακριβώς το λόγο; Σε ό,τι αφορά τώρα το γεωγραφικό σύστημα, όταν έρθει η ώρα θα δούμε ποιός και γιατί ευθύνεται για την απένταξη του έργου, αλλά και για την πίεση και τον εκβιασμό που ασκήθηκε στα μέλη των υπευθύνων του έργου για τη μη παραλαβή του, που ήταν μάλιστα και η πρώτη προσπάθεια της Υπηρεσίας απορρόφησης Κοινοτικών κονδυλίων.
Και για να κλείνουμε κύριοι, εγώ πίστευα και πιστεύω ότι η Υπηρεσία αυτή μπορεί να λειτουργήσει μόνο μέσα σε πνεύμα εργασιακής ειρήνης. Τώρα, γιατί τα τελευταία δύο - τρία χρόνια ξεκίνησε αυτός ο ενδοϋπηρεσιακός/ενδοσυνδικαλιστικός εμφύλιος, ας αναζητήσουμε αλλού τα αίτια, ίσως για λόγους στείρα αντιπολιτευτικούς, ή γιατί κάποιοι σταμάτησαν κάτι, όταν το ανακάλυψαν και έπρεπε να πληρώσουν γι αυτό…
Ιωάννης Κοραντής
13/3/2011


Η δική μας τοποθέτηση και απάντηση προς τον κύριο Κοραντή, σύμφωνα με τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις
Κύριε Κοραντή, έχουν περιέλθει σε πανικό. Διοχετεύουν στο φιλικό τους τύπο διάφορα ανυπόστατα προκειμένου να καλύψουν τα ακάλυπτα. Λένε ότι ο νόμος 3649/2008 προέβλεπε τη συγκεκριμένη σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου γιατί λέει ο Πάκης και η Ν.Δ. είχαν ανασφάλεια ότι δεν ήλεγχαν τη Γ.Σ. των εργαζομένων.
Πρώτον τους εκπροσώπους των εργαζομένων τους πρότεινε η Ομοσπονδία που στο Συνέδριο των Αντιπροσώπων το 90%, όπως πολύ καλά γνωρίζατε και εσείς αλλά και όλοι όπως είχε πει και ο κ. Πολύδωρας σε συνέντευξή του, πρόσκεινταν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όχι οι Γεν. Συνελεύσεις των Συλλόγων.
Δεύτερον και οι 4 πρώτοι εκπρόσωποι (2 Τακτικοί και 2 Αναπληρωματικοί) που ορίστηκαν από την Ομοσπονδία ανήκαν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως και οι 3 από τους 4 στο επόμενο (αυτό που ισχύει τώρα).
Τρίτον αυτή η πρόταση που ήταν αποτέλεσμα ομόφωνων αποφάσεων των Συνεδρίων της Ομοσπονδίας και των Γεν. Συνελεύσεων των Συλλόγων από το 2002, περιλαμβανόταν αυτούσια στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε η Επιτροπή Χρυσοχοΐδη το 2002 όπως πολύ σωστά αναφέρετε στην απάντησή σας.
Άρα δεν ήταν πρόταση της Ν.Δ. Και όπως πολύ σωστά αναφέρετε και εσείς στο άρθρο 159 του Υπαλληλικού Κώδικα υπάρχουν και άλλοι τομείς του Δημοσίου που λόγω ιδιαιτεροτήτων εξαιρούνται από τον Γενικό Κανόνα.
Αλλά αφού η Ε.Υ.Π. κατά τους σημερινούς υπεύθυνους, δεν διαφέρει από τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα γιατί αφήνει ως πρόεδρο του Υ.Σ. τον Υποδιοικητή της Υπηρεσίας και τους 2 υπαλλήλους που ορίζει ο Διοικητής και δεν κάνει και εδώ εναρμόνιση με τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα αφού όπως εξήγησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ηγεσία του Υπουργείου στη Βουλή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ισχύει στην Ε.Υ.Π. ότι και στο ευρύτερο Δημόσιο.
Κατά τα άλλα κ. Κοραντή (εννοώ τα της πρωτοφανούς και κατάπτυστης πράγματι "ανακοίνωσης" της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σ.Υ.ΚΕ.Υ.Π.) θα σας έλεγα "άφες αυτοίς..."!

Μη νόμιμες αποδείξεις εκδίδονται στην Ε.Υ.Π.;
Τελευταία, με τα πνεύματα μεταξύ των "δύο πλευρών" αρκετά οξυμένα, έχει παρατηρηθεί το "φαινόμενο" να βγαίνουν στην φόρα σκάνδαλα και σκανδαλάκια. Άλλοτε καλώς και άλλοτε κακώς... μαθαίνουμε πολλά και διάφορα για τον βίο και την πολιτεία (όχι υπηρεσιακή αλλά... περισσότερο κομματική και συνδικαλιστική) μερικών, που ίσως θα έπρεπε να αναλογιστούν περισσότερο τις ευθύνες τους προς τον εργοδότη τους (τον Έλληνα πολίτη) και την πατρίδα, παρά να αναλώνονται σε φραστικές ή άλλες επιθέσεις που μόνο κακό κάνουν και διαταρράσουν επικίνδυνα το κλίμα στις εσωτερικές λειτουργίες της ΕΥΠ.
Ακόμα και η ΕΥΠ φοροδιαφεύγει! Γι’ αυτό διέλυσαν και το κυλικείο για να εισπράτουν τα λεφτά αφορολόγητα μάλιστα... Και μετά ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου ψάχνουν να βρουν το μαύρο χρήμα!
Αποφάσισαν, λοιπόν, κάποιοι, να διώξουν την εταιρεία που το διαχειριζόταν από το 2003-2004 και να το αναλάβουν υπάλληλοι βοηθητικοί(!!!), όπως τα παλιά κυλικεία (ΚΨΜ) του Στρατού (μέσα στην κατσαρίδα και τα ποντίκια...)
Αυτό το κυλικείο, λοιπόν, το διαχειρίζεται η ίδια η υπηρεσία (όπως μαθαίνουμε) αλλά δεν κόβουν νόμιμες αποδείξεις, αν και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ τις ζητάνε (όπως είναι φυσιολογικό, λογικό και... νόμιμο) προκειμένου να τις βάζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις για να καλύψουν το αφορολόγητο... Και οποιοσδήποτε πολίτης όχι μόνο δικαιούται, αλλά υποχρεούται να το κάνει αυτό.
Αλλά, αν το καλοσκεφτούμε, στο κάτω-κάτω, γιατί ένα καφέ - κυλικείο του Δημοσίου να μην εκδίδει νόμιμες αποδείξεις; Τί συμβαίνει; Υπάρχει ειδικό καθεστώς ή μήπως κάτι σάπιο συμβαίνει στο... "βασίλειο της Δανιμαρκίας";
Που πάνε οι εισπράξεις και τα κέρδη;
Μήπως να αρχίσουμε να κάνουμε "κακές σκέψεις" και να αρχίσουμε να υποθέτουμε ότι αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στις αμοιβές δημοσιογράφων ως μαύρες "επιχορηγήσεις";
Επειδή, λοιπόν, μας ανησύχησε το όλο γεγονός, αρχίσαμε να ψάχνουμε. Και όποιος ψάχνει βρίσκει... Έτσι, στα χέρια μας έφθασαν κάποιες αποδείξεις πληρωμής, οι οποίες εκδίδονται στο "κυλικείο" της ΕΥΠ, αλλά έχουν την ένδειξη "Μη νόμιμη απόδειξη"!!! (δείτε την φωτογραφία δεξιά)
Από τον αύξοντα αριθμό των τελευταίων μηνών, αντιλαμβανόμαστε πως ο γενικός τζίρος του κυλικείου πρέπει να είναι αρκετά υψηλός, αφήνοντας το μέγα ερωτηματικό: Γιατί δεν χρεώνονται με ΦΠΑ οι πελάτες του κυλικείου και υπάλληλοι της ΕΥΠ; Το αντιλαμβανόμαστε να γίνεται προκειμένου να ανακουφισθούν οικονομικά, αλλά μήπως αυτό δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να γίνει αντικείμενο "πόθου" από συνδικαλιστικούς φορείς άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου; Μήπως, όμως θα πρέπει να παρέμβει το ΣΔΟΕ για να ελέγξει πιθανές ατασθαλίες; Έχει σηκωθεί "ντόρος" και δυστυχώς δημιουργούνται αναίτια έριδες που βλάπτουν πολύ σοβαρά το πνεύμα συνεργατικότητας στην Ε.Υ.Π.
Τελικά, αναρωτιέμαι, αφού όλα αυτά δεν συνέβαιναν παλιότερα, μήπως θα έπρεπε να επιστρέψουν πάραυτα ΟΛΑ τα παλαιά στελέχη που είτε με ίντριγκες είτε για κομματικές σκοπιμότητες βρίσκονται σήμερα εκτός υπηρεσίας; Η ερώτηση, είναι πολυ φυσιολογική και ίσως ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός θα πρέπει να προτάξουν το υπηρεσιακό και εθνικό συμφέρον και να παραμερίσουν μικροσκοπιμότητες και παλαιοκομματικούς μονολιθισμούς...
Σε αναμονή των εξελίξεων, ευελπιστούμε να υπάρξουν σύντομα τα κατάλληλα "ξεκαθαρίσματα" και να επανέλθει η Εθνική Υηρεσία Πληροφοριών στην θέση που της αρμόζει. Οι καιροί το απαιτούν και οι ευθύνες των πολιτικών (και άλλων) προϊσταμένων πρέπει να γίνουν επιτέλους αντιληπτές.

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών