Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Μαθήματα πολιτικής ανδροπρέπειας παρέδωσε ο Μιχαλολιάκος.

Την ίδια στιγμή, οι κύριοι Καμίνης και Μπουτάρης συνέχιζαν τον ευτελισμό της αυτοδιοίκησης σε ένα κρεσέντο πολιτικής ανανδρείας.
Η σύγκριση είναι βέβαια συντριπτική αλλά οφείλουμε να την κάνουμε γιατί όλους, εμείς τους ψηφίζουμε.
“Εγώ δεν εξυπηρετώ συμφέροντα τραπεζικών ομίλων”, ήταν η φράση του Βασίλη Μιχαλολιάκου σε μία πράξη επιλογής του “ηθικού” έναντι του “νομίμου”. Μιλάμε για...
το δικαίωμα τραπεζικού δανεισμού του δήμου για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και η αποπληρωμή των δανείων που τρέχουν. Ο δήμαρχος Πειραιά το δήλωσε ξεκάθαρα, ότι δεν πρόκειται να ανατρέξει σε ιδιωτικές τράπεζες για δανεισμό αλλά μόνο από το παρακαταθηκών και δανείων.(που ως γνωστόν δεν δίνει και βαλιτσάκια στην Ελβετία για κάθε υπογραφή)…
Η επιμονή αυτή του δημάρχου όμως, είναι και ένα δείγμα πολιτικής οξυδέρκειας. Φανταστείτε στους καιρούς του μνημονίου, τι θα μπορούσαν να γίνουν οι οφειλές των δήμων εάν βρίσκονται σε χέρια ιδιωτικών τραπεζών. Κάτι που ελάχιστοι δήμαρχοι φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει.
Ο Μιχαλολιάκος όμως έδωσε και μαθήματα πολιτικής ανδροπρέπειας, από την προσέγγιση που έκανε για το Κανάλι 1. “Εμείς δεν μπορούμε ελαφρά τη καρδία να διώχνουμε κόσμο επειδή δεν μας εξυπηρέτησε προεκλογικά. Οι μειώσεις θα γίνουν με αυστηρά κριτήρια και διαβαθμίσεις. Δεν παίζουμε μικροπολιτικά παιχνίδια με το γάλα των παιδιών των εργαζομένων”
Στην πράξη: Ο Μιχαλολιάκος ζήτησε και είναι σε εξέλιξη διαχειριστικός έλεγχος για τα τελευταία 8 χρόνια (και όχι μόνο τα 4 που ήταν “πασοκική” δημοτική αρχή). Από την άλλη, τα κριτήρια μειώσεων προσωπικού τα έθεσε ο ίδιος και είναι αυστηρότατα:
  • Πρώτοι θα φύγουν και αυτοί που έχουν δεύτερη δουλειά στο δημόσιο
  • Έπειτα αυτοί που έχουν δεύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα
  • Θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση μισθών σε υψηλόμισθους ώστε να εξορθολογιστεί η δαπάνη.
Παρά το ότι παρέλαβε ένα “πράσινο” κανάλι λοιπόν, δεν κάνει κανένα πογκρόμ κομματικό. Το κυριότερο, προστατεύει τους εργαζομένους, άσχετα εάν τον πολέμησαν προεκλογικά. Εδώ η σύγκριση με τον κυριο Καμίνη είναι συντριπτική:
Ο Καμίνης σε μία πράξη – μνημείο αθλιότητας, επέτρεψε να διαρρεύσουν τα μισθολόγια του 9,84 στο διαδίκτυο για να μπορέσει ευκολότερα να κάνει τις εκκαθαρίσεις και να βολέψει τα “δικά του παιδιά”.
Η πολιτική ανανδρεία όμως συνοδεύει όλες τις ενέργειες. Όπως η δράση της δημοτικής αστυνομίας.
Την ιδια στιγμή που ο Μιχαλολιάκος έπαιρνε και απέδιδε τα εύσημα για την δράση της, αφού πραγματικά έχει διαλύσει το παρεμπόριο, λύνοντας ακόμα και το θέμα του παζαριού,
ο κύριος Καμίνης τους έχει βάλει και έχουν ξεσκίσει στις κλήσεις τους άτυχους Αθηναίους την ίδια στιγμή που το κέντρο έχει μετατραπεί σε γιουσουρούμ. Μιλάμε για αίσχος και αθλιότητα.
Για να μην πούμε για τον κύριο Μπουτάρη…
Άξια φερέφωνα της κεντρικής διοίκησης που δεν άκουσαν τίποτα ούτε για την συγχώνευση των σχολείων (άλλο ένα θέμα που ο Μιχαλολιάκος έχει σηκώσει)
Olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών