Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2011

Παναγιωτόπουλος για Αριστοτέλη Γκούμα: "Μια δολοφονία που δεν ξεχνάμε"

«Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα του Αλβανικού Τύπου, που εμφανίζουν τη Δικαιοσύνη της γειτονικής μας χώρας να επιχειρεί να παρουσιάσει σαν “δυστύχημα” την αποτρόπαιη δολοφονία του Χειμαρριώτη Αριστοτέλη Γκούμα, που έγινε πέρυσι τον Αύγουστο στην περιοχή της Χειμάρρας, προκύπτει μείζον θέμα σεβασμού του Κράτους-Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική μας χώρα.
Το συγκεκριμένο ζήτημα... προσλαμβάνει ακόμη ευρύτερες διαστάσεις, αν ληφθεί υπόψιν ότι η Αλβανική Ηγεσία δια του Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και του τότε Αντιπροέδρου Ιλίρ Μέτα είχε καταδικάσει απερίφραστα το γεγονός το καλοκαίρι του 2010 και είχε μιλήσει τότε, καθαρά, για “απαίσια πράξη” και “δολοφονία”.

Παρακολουθούμε από πολύ κοντά την εξέλιξη αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης και αναμένουμε από την πολιτική Ηγεσία της Αλβανίας να πράξει τα δέοντα, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του Δικαίου και να αποδοθεί πραγματικά, δικαιοσύνη στην περίπτωση Γκούμα.

Η σημερινή Αλβανία, ως χώρα-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς είναι απαραίτητο να αντιληφθεί ότι οφείλει να σέβεται και να εφαρμόζει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, κεντρικός πυρήνας του οποίου είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και η πλήρης αποκατάσταση θεσμών ορθής απονομής δικαιοσύνης για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εθνότητας και θρησκεύματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών