Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2011

Swap μπίζνες στο Καστρί.


Γραφει ο Ενδελεχής

Ιδού η συμφωνία (μεταξύ άλλων) της Goldman Sachs με την οικογένεια Παπανδρέου. Την συμφωνία την είχαμε αποκαλύψει 1η Μαρτίου. Αυτή περιλαμβάνει τα 50 δις. Τις μπίζνες αυτές συζήτησε με τον Σόρος ο Πρωθυπουργός.

Για αυτό πέφτει το χρηματιστήριο σταθερά τον τελευταίο μήνα. Για να....
μαζέψει η Goldman Sachs παρέα με τον κύκλο των λίγων εκλεχτών φίλων της (ιδιωτών επενδυτών και funds) στον πάτο τις μετοχές των ΔΕΚΟ και των blue chips γενικότερα.

Με άλλα λόγια η περιβόητη Goldman Sachs, που δεν έδωσε σε κανένα λογαριασμό που πήγαν τα λεφτά, το 1 δις. ευρώ για το swap με το οποίο μπήκαμε παράτυπα στην ευρωζώνη, κάνει στην Ελλάδα άλλη μια χρυσοφόρα δουλειά, πάλι με την... σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  
 
Από αυτήν το Δημόσιο θα κερδίσει περίπου 20 δις. ευρώ. Δηλαδή, θα ξαλαφρώσει το δημόσιο χρέος κατά 20 δις. Η Goldman Sachs από την πλευρά της θα κερδίσει πολύ περισσότερα. Θα κερδίσει τόσο από το μεγάλο παιχνίδι της στο ταμπλό όσο και από τις διάφορες προμήθειες για τις αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν.
    
Πώς θα γίνουν; Ο βασικός τρόπος θα αποτελεί αντιγραφή της swap μπίζνας με τον Σημίτη. Λόγω συνθηκών θα προηγηθούν οι μη εισηγμένες. Για παράδειγμα: Τα περιφερειακά λιμάνια θα ενοποιηθούν σε μια εταιρεία η οποία θα μπει στο χρηματιστήριο ή θα πουληθεί σε ιδιώτη (κατά κανόνα ξένο). Τα ενοποιημένα χρέη των λιμανιών θα τιτλοποιηθούν και θα πουληθούν στην περίφημη αγορά. Το ίδιο θα συμβεί με αεροδρόμια, οικόπεδα, ακίνητα κ.λ.π.    

Η κίνηση αυτή θα βελτιώσει το κλίμα στο Χ.Α. και τότε θα ακολουθήσουν οι εισηγμένες. Για να δούμε ξανά… μεγάλες στιγμές στο ταμπλό.       

Γιώργος Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών