Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011

ΤΑ 4 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΜΠΟΥΚΗ


Μέσα από μια σειρά ανακριβειών και οξύτατων χαρακτηρισμών, η κυβέρνηση, διά του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, επιχείρησε να διαψεύσει το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», ότι η εταιρεία του Κατάρ έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την επένδυση στο Ελληνικό. Ο κ. Παμπούκης ισχυρίστηκε ότι η επένδυση θα γίνει με διαγωνισμό, αλλά το σχετικό μνημόνιο των δύο χωρών προβλέπει ότι το Κατάρ θα πάρει το έργο ως προνομιούχος επενδυτής! Ο ίδιος δήλωνε πριν από 3 μήνες ότι το Κατάρ θα αποσυρθεί αν δεν του ανατεθεί το έργο. Επίσης, εμφάνισε τον αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο απλό υπάλληλο της εταιρείας που έχει αναλάβει έργο συμβούλου στο Ελληνικό, ενώ είναι ιδρυτής της και μέτοχος (partner). Τέλος, δήλωσε ότι η Ε.Ε. δεν έχει αναμιχθεί στην υπόθεση, ενώ δύο (2) κοινοτικές επιτροπές και μία νομική υπηρεσία ασχολούνται με αυτήν, με την υποψία ότι οι όροι της επένδυσης είναι αντίθετοι με το κοινοτικό δίκαιο.
Με ένα συντονισμένο μπαράζ δηλώσεων, η κυβέρνηση επιχείρησε χθες να διαψεύσει συνολικά το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» περί αποχώρησης της εταιρείας του Κατάρ από το έργο του Ελληνικού, πέφτοντας όμως σε αντιφάσεις και κραυγαλέες ανακρίβειες. Τη σκυτάλη των διαψεύσεων ανέλαβε από νωρίς χθες το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, ο οποίος με άψογη κομματική φρασεολογία αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της «Ε» ως «μπούρδες κατσαρές» και δημοσίευμα που εξυπηρετεί την ακινησία (sic).

Ο εκνευρισμός του κ. Παμπούκη είναι παρά ταύτα δικαιολογημένος, αφού μετά την ηχηρή πομφόλυγα της επένδυσης του Αστακού από το Κατάρ, βλέπει τώρα να ανατρέπεται και το δεύτερο «δημιούργημά» του, η πολυδιαφημισμένη επένδυση του Κατάρ στο Ελληνικό.

Ο κ. Παμπούκης σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου ενημέρωσε σε κλειστή συνεδρίαση για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και του φαστ τρακ, ανέφερε ότι δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του το Κατάρ, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτε και της Γερμανίας και υποστήριξε ότι «έχει δημιουργηθεί μια ιστορία χωρίς καμία πραγματική βάση και αφήνει πολύ μεγάλα και αναπάντητα ερωτηματικά...».

Επέμεινε μάλιστα ότι έχει επικοινωνία με τους Καταριανούς, οι οποίοι επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους...

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε στη ΝΕΤ ότι «το ρεπορτάζ της "Ε" είναι μύθευμα», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το δημοσίευμα είναι αβάσιμο και ανυπόστατο και τόνισε ότι «το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού δεν έχει εγκαταλειφθεί...».

Επί της ουσίας:

Η Ο κ. Παμπούκης στις δηλώσεις του έσπευσε να... υποβιβάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κ. Αθεμπίγιο σε επίπεδο απλού «υπαλλήλου της εταιρείας "Barcelona Strategic Urb Systems" και μάλιστα με... χαμηλό μισθό. Ο Αθεμπίγιο απ' ό,τι γνωρίζω είναι υπάλληλος της εταιρείας αυτής και η εταιρεία είναι μια ιδιότυπη εταιρεία. (...) Οταν συμβάλλεται μια εταιρεία, στην οποία μεταξύ άλλων είναι και 3-4 μελετητές οι οποίοι εργάζονται γι' αυτήν, τι σημαίνει. Βλέπετε τίποτα το περίεργο σ' αυτό; Ετσι γίνονται όλες οι συμβάσεις παντού...».

Το περίεργο είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Χ. Παμπούκης εμφανίζεται να μη γνώριζε (;) ότι ο κ. Αθεμπίγιο είναι ο... ιδρυτής της Barcelona και ο διευθύνων σύμβουλός της (βλ. διπλανές στήλες).

Ο κ. Παμπούκης τα «μάσησε» κανονικά όταν ρωτήθηκε αν το έργο του Ελληνικού θα γίνει με απ' ευθείας ανάθεση ή με διαγωνισμό.

Υποστήριξε χθες ότι ούτε ανάθεση θα γίνει, αλλά σκέπτεται «τι μορφή θα έχει η διαγωνιστική διαδικασία...».

Ομως από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, σε επίσημες δηλώσεις του ο κ. Παμπούκης επέμενε ότι το έργο θα είναι απ' ευθείας ανάθεσης, διότι με διαγωνισμό οι Καταριανοί θα φύγουν...

Η δέσμευση της κυβέρνησης για προνομιακή μεταχείριση της εταιρείας του Κατάρ προκύπτει από το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κατάρ που υπεγράφη με τυμπανοκρουσίες πέρσι τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Η δέσμευση της κυβέρνησης για προνομιακή μεταχείριση του Κατάρ καταγράφεται στο άρθρο 2 παρ. 3 του μνημονίου με το Κατάρ (όπως δείχνει και το απόσπασμα του δημοσιεύματος).

Το μνημόνιο εξάλλου καταγράφει το ενδιαφέρον του Κατάρ για ευρύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα στους τομείς των κτηματομεσιτικών, του τουρισμού, των μεταφορών, των αεροπορικών ή λιμενικών διευκολύνσεων, στον τραπεζικό τομέα, στις κοινές επενδύσεις και άλλους τομείς. Αυτό δίνει το δικαίωμα στον κ. Παμπούκη να επιμένει ότι παραμένει ακόμα ζωντανό το ενδιαφέρον των Καταριανών για επενδύσεις στην Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ' ανάγκη ότι περιορίζεται στο Ελληνικό.

Τέλος, ο κ. Παμπούκης ισχυρίστηκε χθες ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Επιτροπής στην υπόθεση του Ελληνικού.

Ομως η «Ε» επικοινώνησε χθες με τρεις κοινοτικές υπηρεσίες, οι οποίες όχι μόνον είναι απολύτως ενήμερες της υπόθεσης, αλλά την παρακολουθούν συστηματικότατα, εγείροντας θέματα ευθείας παραβίασης κοινοτικών κανόνων εσωτερικής αγοράς και ανταγωνισμού, μέχρι του σημείου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
"Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών