Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011

Κοινωνική Μηχανική: Προβοκάτορες στα Blogs. Πως Λειτουργούν.


Η ενόχληση που δημιουργούν τα ιστολόγια στην εξουσία είναι πλέον καταφανής. Αυτό δε φαίνεται μόνο από τις δηλώσεις αφορισμού των κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και από τις ύπουλες προβοκατόρικες τακτικές που χρησιμοποιούν με τα φερέφωνα τους σε μαζική πλέον κλίμακα.
Ο στόχος είναι η υποβάθμισή των blogs ως πρώτο στάδιο και στο τελευταίο ο πλήρης αφανισμός τους.
Τεράστια προσπάθεια γίνεται σε ότι αφορά το σχολιασμό των
ιστολογίων. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι προβοκάτορες όταν σχολιάζουν.

Τεχνική του spamming: κλασική τεχνική που γίνεται είτε με email είτε με λογισμικό μαζικής αποστολής σχολίων σε εκατοντάδες ως χιλιάδες ιστολόγια ταυτόχρονα. Στόχος η μαζική προώθηση της «ιδέας» του αποστολέα.

Τεχνική της εξύβρισης – πρόκλησης μήνυσης: εδώ πρόκειται για τον ορισμό της προβοκάτσιας ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του θιγόμενου και να ακολουθήσουν εξοντωτικές αγωγές προς τον διαχειριστή του ιστολογίου.

Τεχνική της αλλοίωσης της ανάρτησης: Πρόκειται για παρόμοια τεχνική με το spamming αλλά πολύ πιο προηγμένη. Εδώ ο σχολιαστής σχολιάζει μαζικά σε μία ανάρτηση με την οποία δε συμφωνεί , χρησιμοποιεί επιχειρήματα, ανταπαντά συνεχώς σε απαντήσεις άλλων σχολιαστών με κύριο στόχο τον εξής. Να αλλοιώσει ή να περιορίσει την εντύπωση που προκάλεσε η ανάρτηση με την οποία δε συμφωνεί ώστε να μειώσει την επίδρασή της στους υπόλοιπους αναγνώστες.

Τεχνική της προβοκατόρικης «γραφικής» συμφωνίας: Εδώ ο προβοκάτορας υποκρίνεται ότι συμφωνεί με την ανάρτηση αλλά μεταδίδει ταυτόχρονα ψευδείς πληροφορίες ή κάνει σχόλια γραφικού τύπου , παριστάνοντας ότι συμφωνεί με το άρθρο με στόχο τη γελοιοποίηση της ανάρτησης.

Πέρα από τους σχολιασμούς υπάρχουν και οι προβοκάτορες bloggers οι οποίοι αναρτούν εσκεμμένα ανακριβείς πληροφορίες ώστε να δαγκώσουν το δόλωμα άλλοι bloggers και να την αναμεταδώσουν ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η αξιοπιστία τους. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στην αναμετάδοση μιας είδησης και είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη δυνατή διασταύρωση.

Επίσης χρειάζεται προσοχή μεγάλη στα σχόλια από τους διαχειριστές ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως ύστερα από υβριστικά σχόλια ή εκβιαστικές προβοκατόρικες «παρατηρήσεις».

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η τεχνολογία για τα blogs δημιουργήθηκε για δύο κυρίως λόγους. Τη κατάθεση προσωπικών ιδεών και την ενημέρωση. Για τον διάλογο υπάρχουν άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες πιο άμεσες όπως , κοινωνικά δίκτυα(facebook), forums, chat και άλλα.

Όσοι είστε διαχειριστές σε blog και διαπιστώνετε ότι ο χρόνος για τον έλεγχο των σχολίων πλησιάζει το 50% του χρόνου που χρησιμοποιείτε για το ιστολόγιο σας τότε ίσως να έχει έρθει η ώρα για τη ριζική λύση. Την απενεργοποίηση των σχολίων. Η έρευνα και ο χρόνος που επενδύεται σε αυτήν προέχει όλων των άλλων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών