Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2011

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Συρία...

 Έρχεται και η επέμβαση σιγά, σιγά των 'φιλειρηνιστών' σε ακόμη μια χώρα...
Η βία που ασκεί το συριακό καθεστώς αλλά και τα ψέματά του δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ενισχύουν την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών στη χώρα αυτή, εκτίμησε σήμερα ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.«Η πίεση που ασκεί η συριακή κυβέρνηση στους διαδηλωτές των πόλεων Ντεράα και Μπανιάς προκαλεί νέες βιαιότητες και ενισχύει την αποφασιστικότητα και τις απαιτήσιες του συριακού λαού», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τόνερ.
«Οι ψευδείς ανακοινώσεις και υποσχέσεις(ε όχι να τους κατηγορούν και οι Αμερικάνοι για "ψέματα"...) όπως η...
άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα που συνοδεύτηκε με αυθαίρετες συλλήψεις μεγάλου αριθμού πολιτών, δεν αποτελούν κατ ουδένα τρόπο απάντηση στα προβλήματα της Συρίας»(αντίθετα ο εκδημοκρατισμός με Αμερικάνικα πρότυπα είναι η απάντηση...), πρόσθεσε ο κ. Τόνερ.
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν εκ νέου σήμερα τη Συρία για επιβολή "νέων μέτρων" εάν οι αρχές δεν σταματήσουν αμέσως τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, μια εβδομάδα μετά την επιβολή των πρώτων κυρώσεων κατά της χώρας αυτής.
Πάντως μέχρι στιγμής η Ουάσινγκτον δεν κάνει λόγο για αποχώρηση από την εξουσία του σύρου προέδρου Μπασάρ αλΑσαντ ούτε και για δημοκρατική μετάβαση στη χώρα.
Ωστόσο, σύμβουλος του προέδρου αλ Ασαντ εκτίμησε σε συνέντευξή του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι η μεγάλη εξέγερση στη Συρία που διήρκεσε πάνω από δύο μήνες έχει περάσει και πως «η πιό επικίνδυνη στιγμή για τη χώρα είναι πλέον παρελθόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών