Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011

ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ;


ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2011. στα attikanea, έκανα μια ανάρτηση..."αθώα", με τίτλο "Ένας "φίλος" ήρθε απόψε απ΄ τα παλιά", που φυσικά μόνο... "αθωα" και.. "τυχαία" δεν ήταν.
Εχθές, 2 Οκτωβρίου, έκανα μια... άλλη ανάρτηση, με τίτλο "Μια ΒΟΜΒΑ και... πως την διαχειρίζεσαι"..
Ούτε κι αυτή ήταν αθώα....
Όλα αυτά, συνδέονται με τα παρακάτω link, που επίσης δεν είναι τυχαία...Απλά, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας αποκάλυψης, που έχει να κάνει το τεράστιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ξεπουλήματος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και όσων κρύβονται πίσω από αυτή..

Το 2005 και το 2006, η εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ιδιοκτησίας της υπογράφουσας και σημερινής διαχειρίστριας του blog attikanea, είχε αποκαλύψει σε πληθώρα δημοσιευμάτων, (περισσότερα από 200 είναι τα δημοσιεύματα) τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΟΙΝΙΑ και του ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ του Σχινιά Μαραθώνα.
ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ....
ΤΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΣΧΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Από τότε το μεν ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ, βρίσκεται ακόμα στα  συρτάρια του 9ου Ειδικού Τακτικού Ανακριτή, παρ' όλο που από το 2008 έχουν  ασκηθεί ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργημάτων σε πέντε προς το παρόν πρόσωπα,. μεταξύ των οποίων και ο πρώην Δήμαρχος του Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης, για δε το ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ουδέποτε οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαχείριση των ευρωπαικών κονδυλίων που κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν......
Κι αν αναρωτηθείτε... "τι σχέση έχουν ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ και ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ μεταξύ τους", η απάντηση βρίσκεται σε όλα τα παρακάτω link,  στους προβληματισμούς ενός αναγνώστη που ΑΝΗΣΥΧΕΙ  και στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS, για την ΠΩΛΗΣΗ των ΦΙΛΕΤΩΝ της Δημόσιας περιουσίας,, ανάμεσα στα οποία είναι και ο ΣΧΙΝΙΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
Δηλαδή, το ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ και το ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ.
Ένας;... "φίλος" ήρθε απόψε από τα παλιά, και το όνομά του έχει γραφτεί με μελανά χρώματα στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ τον Απρίλιο του 2006, όταν ενεφανισθη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΝΙΑ, με ένα "ισχυρό χαρτί" στο χέρι, να διαπραγματευτεί την ... εκμετάλλευση του Πάρκου...
Αυτό το "ισχυρό χαρτί", είναι ένα Ιδιωτικό Συμφωνητικό Σκοπούμενης Αξιοποίησης έκτασης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, ενός επιχειρηματία με .. κύριο, νομέα και κάτοχο μέρους του Εθνικού Πάρκου...
Μέσα στο συμφωνητικό αυτό, χρήζει τεράστιων ερωτηματικών, μια παράγραφος, που γράφει:
"Όλοι οι όροι του παρόντος, είναι εμπιστευτικοί και οι συμβαλλόμενοι, δεσμεύονται να μην τους κοινοποιήσουν σε οποιονδήποτε μη αρμόδιο τρίτο"!!!
Ποιοί είναι οι υπογράφοντες αυτό το... περίεργο Ιδιωτικό συμφωνητικό και ...
ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΣΤΕΝΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ;


 Υ.Γ. Το συμφωνητικό΄αυτό, δεν υπεγράφη τελικά και με τον ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΝΙΑ, ύστερα από παρέμβαση κατοίκων της περιοχής, ενώ τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.. πάγωσαν τις εξελίξεις.
Σήμερα όμως... το ξεπάγωμα και η δρομολόγηση της εκποίησης της περιουσίας των Ελλήνων, είναι μια ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.

Δείτε παρακάτω, κάποια από τα στοιχεία που αφορούν στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ και περισσότερα, στη θεματολογία του blog attikanea (ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ και ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ)

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=54923&catID=5
http://attikanea.blogspot.com/2011/07/blog-post_6992.html
http://attikanea.blogspot.com/2011/06/attikanea_07.html
Ποιοι θα τολμήσουν ν' αποτιμήσουν τον προικισμένο από την φύση και την ιστορία τόπο, το πάρκο Σχοινιά Μαραθώνα;
....την παραλία όπου το 490 π.Χ. ήταν αραγμένα τα περσικά πλοία, τον χώρο όπου εκτυλίχθηκαν ομηρικές σκηνές μάχης και όπου, κατά τον Ηρόδοτο, έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι ο πολέμαρχος Καλλίστρατος, ο στρατηγός Στησίλεως και ο αδελφός του Αισχύλου Κυνέγειρος.
Κάτι ετοιμάζουν με το ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ....
Οι ξένοι δημοσιογράφοι, συνοδεύονταν και από έλληνα μεταφραστή....
"Μικρή λεπτομέρεια"....Το τηλεοπτικό συνεργείο, ήταν ....ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ!!!!
[ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ :   ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ NA "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣOYN" ΤΟ ΠΑΡΚΟ;]
http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/201040/ameses-energeies-gia-to-ethniko-parko-shoinia-marathona/
Η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης αποτελεί άμεση προτεραιότητα του ΥΠΕΚΑ, δεδομένης της σημασίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, ως πυρήνα προστασίας της βιοποικιλότητας και πνεύμονα πρασίνου για τους πολίτες. 

[ΑΝΗΣΥΧΩ....]
Ιδιοκτήτης σημαντικής εκτάσεως είναι το Μουσείο Μπενάκη.

Άλλωστε στη λεωφόρο Κάτω Σουλίου, σε απόσταση περίπου 4 χλμ. από το Μαραθώνα, βρίσκονται το κτήμα και η επιβλητική έπαυλη Μπενάκη. Το κτήμα κάποτε έφτανε μέχρι το Λιμικό (Ραμνούντα). Αγοράστηκε το 1911 από τον τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Εμμ. Μπενάκη και είχε έκταση 30.000 στρέμματα. Σήμερα έχει έκταση 2.500 στρέμματα και ανήκει στο Ίδρυμα του Μουσείου Μπενάκη (από το 1962). Ο πρώτος ιδιοκτήτης του κτήματος ήταν ο πρίγκηπας Κατακουζινός, ο οποίος το αγόρασε από τον Ομέρ Πασά. Το 1836 ο Κατακουζινός έδωσε το κτήμα ως προίκα στη θυγατέρα του Ελπίδα, για το γάμο της με τον Σκαρλάτο Σούτσο. Από τους κληρονόμους του Αλέξ. Σούτσου αγόρασε το κτήμα ο Εμμ. Μπενάκης. Οι παλιότεροι αναγνωρίζουν τη συμβολή του κτήματος Μπενάκη στην επιβίωση της περιοχής σε δύσκολες εποχές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών