Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2012

Εξοργισμένη η Κίνα με την Τουρκία...



σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Πότε θα ξυπνήσουν οι εθνοπατέρες για να καταλάβουν ότι πρέπει επειγόντως να στραφούμε στην Ανατολή; Εκεί τα λεφτά, εκεί και οι σύμμαχοι αν θέλετε να το πάμε και έτσι..

Εξοργισμένη είναι η κινεζική κυβέρνηση με την Άγκυρα (όπως διαρρέουν Κινέζοι διπλωμάτες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες), η οποία δεν έχει παύσει στιγμή να υποκινεί ταραχές στην επαρχία Ξινγιάνγκ, το κεντροασιατικό σύνορο της χώρας. Χθες, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην αυτόνομη κινεζική επαρχία που κατοικείται και από τουρκόφωνους Ουιγούρους μουσουλμάνους (οι τελευταίοι, αριθμούν εκεί οκτώ εκ των 20 εκατομμυρίων κατοίκων), όπως μετέδωσε ο επίσημος ιστότοπος της κινεζικής κυβέρνησης, Tianshannet.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,
δύο άτομα συνελήφθησαν από την κινεζική αστυνομία, όταν ομάδα μουσουλμάνων εξτρεμιστών εισήλθε σε πλήθος συγεντρωμένων ατόμων και άρχισαν να χτυπούν τους παριστάμενους με μαχαίρια, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς εξ αυτών. Την ίδια ώρα, η ένταση μεταξύ των Ουιγούρων και των Κινέζων Χαν κλιμακώνεται στην επαρχία Γιετσένκγκ της Ξινγιάνγκ. Οι κινεζικές αρχές κατηγορούν συνήθως για εμπλοκή στη διασάλευση της τάξης στην Ξινγιάνγκ και την Ουιγούρο επιχειρηματία Ρεμπίγια Καντίρ, που βρίσκεται εξόριστη στις ΗΠΑ.
Οι ταραχές πλέον εκεί είναι πολύ συχνές, με το Πεκίνο να επιβάλλει κάθε τόσο στρατιωτικό νόμο, ενώ για επεισόδια του παρελθόντος, έχουν επιβληθεί θανατικές ποινές. Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα έχει στραφεί στο παρελθόν για την υπόθεση της πλούσιας σε πετρέλαιο και άλλους φυσικούς πόρους κινεζικής επαρχίας και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, επικαλούμενη «πολιτιστικούς» και «θρησκευτικούς» δεσμούς. Οι δε Κινέζοι, αναφέρονται σε εκτεταμένη δράση της ΜΙΤ στην Ξιγιάνγκ. Την περιοχή των ταραχών είχε επισκεφθεί τον Οκτώβριο του 2010 ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών