Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2012

Σοκ!!! Αναγνωρίζουν τους αλβανούς ως μειονότητα!! Ανοίγουν αλβανικά σχολεία στο Βόλο!!


Ενώ στην Βόρειο Ήπειρο η ελληνική εκπαίδευση παραπαίει, η Ελληνική Πολιτεία στηρίζει το άνοιγμα αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα.
Στην ίδρυση ενός νέου αλβανικού σχολείου προχώρησαν οι Αλβανοί μετανάστες του Βόλου. Παρουσία του αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας, Edmond Haxhinasto έγιναν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του αλβανικού σχολείου στον Βόλο.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, "πλέον τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών θα έχουν που να μάθουν την μητρική τους γλώσσα και την ιστορία του έθνους τους".
Αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό ως πολύ σημαντικό επίτευγμα για τους Αλβανούς μετανάστες του Βόλου, ο Haxhinasto τόνισε ότι.....
η στήριξη των μεταναστών παραμένει κύρια υποχρέωση του αλβανικού κράτους.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος του Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος δέχτηκε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης για την στήριξη που παρέχει στους αλβανούς μετανάστες καθώς και για την προσωπική του συμβολή στο άνοιγμα του αλβανικού σχολείου.
Σε τέλμα η Παιδεία στην Βόρειο Ηπειρο
Η είδηση για την ίδρυση αλβανικού σχολείου στον Βόλο έφτασε στην aftonomi.gr από Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην περιοχή και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση της Παιδείας στην Βόρειο Ήπειρο.
Μάλιστα στο "αγανακτισμένο" κείμενο τους –το οποίο μας απεστάλη μέσω e-mail- μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ενώ η Αλβανία προχωράει σε τέτοιες κινήσεις –και καλά κάνει- εμείς γυρνάμε πολλά χρόνια πίσω σημειώνοντας ότι η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός στην Βόρειο Ήπειρο είναι απαξιωμένοι επαγγελματικά και επιστημονικά ενώ προσθέτουν πως οι τάξεις στα χωριά της Βορείου Ηπείρου είναι πολλές φορές χωρίς δασκάλους, με τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ φέτος το υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας μέσω του κ. Ζήσου Λούτση πανηγυρίζει ότι θα έχουμε βιβλία, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.
Το χειρότερο είναι -όπως τονίζουν- ότι πολύ σύντομα οι Βορειοηπειρώτες γονείς θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, από το υστέρημά τους, τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς τα σχολεία δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο, τα σπασμένα τζάμια, να πληρώσουν για την καθαριότητα και για άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος, και όλα αυτά για να διατηρήσουμε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή! Η κατάσταση είναι τραγική και η Ελληνική Πολιτεία απούσα!
aftonomi.g

5 σχόλια:

  1. ο βόλος παίζει να έχει και την μεγαλύτερη κοινότητα ηλιθίων αναρχοκουμουνιστών της χώρας...
    απο τα πολλά ούζα και τις ποικιλίες έχουν χαζέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος τα λεει αυτα τα ψευδη κανένα τμήμα θα ΄ναι αυτό ειναι όλο ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ τα αλβανικά μωρε΄ολοι ελληνικα μιλανε - ένα αλβανικό σχολείο το οποίο μαθαίνει και την ελληνική γλώσσα γνωρίζω στην Κορύτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τουρλουμπάχατο θα τα μάθουν όπως στα ελληνικά τα μαθαίνουν (κι εκεί μάθαιναν και μαθαίνουν ελληνικά ΠΑΝΤΑ) απλά τώρα θα΄ναι πιο μπασταρδεμένα με τα ελληνικά ε ρε χότζα γαμώ το σπίτι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Me mia diafora - Edo miloume Ellinika Ki ekei (stin alvania) miloyne... Ellinika! xaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω η μιση Ελλαδα ειναι Αλβανοι εξελληνισμενοι ρε παιδια,για ποια μειονοτητα μιλαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών