Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2012

Τροφή για σκέψη...Εθνικιστής ή Πατριωτής...;Ή μήπως και τα δύο;

Πόσες φορές δεν έχετε συμμετάσχει σε συζητήσεις και ακούτε το τόσο πια κοινότυπο:
"Εγώ είμαι πατριώτης...Δεν έχω καμια σχέση με τον Εθνικισμό"
"Ο Εθνικισμός είναι σωβινισμός και ρατσισμός"
Άλλες πόσες φορές δεν έχετε γίνει αυτήκοος μάρτυς φράσεων όπως:
"Υγιής πατριωτισμός..", "Για το καλό του Έθνους μου είμαι πατριώτης"

Για να κάνουμε μια προσπάθεια να ψιλαφήσουμε λίγο περισσότερο αυτή την έννοια.
"Πατριώτης" λοιπόν:
Αν την εξηγήσουμε ετυμολογικά αναφερόμαστε στην "πατρώα γη"...Τη Γη δηλαδή των πατέρων μας, των προγόνων μας.
Ως εδώ όλα καλά θα υποστηρίξουν οι περισσότεροι.

Κρύβει όμως εγγενείς αδυναμίες αυτή η λέξη που χρησιμοποιείται πολλάκις ως ιδεολογικός φάρος για πολλούς ελληνόψυχους.

Αν για παράδειγμα ένας. Αλβανός 2ης Γενιάς πει ότι είμαι "πατριώτης" ποιά άραγε θα είναι η αντίδραση του Έλληνα "πατριώτη"..;
Θα πει:
"Εσύ είσαι Αλβανός, όχι Έλληνας"
Θα έχει δίκιο όμως αποδεχόμενος τον όρο "πατριωτισμός" ως κινησιουργό δύναμη και αγώνα για την...Πατρίδα;

Θα έχει σφάλει και έρχεται σε πλήρη αντίφαση με αυτό που, υποτίθεται, πιστεύει..
Και οι δύο έχουν "κοινή καταγωγή"...Δεν είναι κάτι αυθαίρετο είναι η γραμμική σχέση της παραπάνω επεξήγησης του όρου "πατριωτισμός".

Υποσεινήδητα όμως, ή καλύτεραα λόγω φυλετικών ενστίκτων, οι ελληνόψυχοι θα αντισταθούν στην πρόκληση να θεωρηθούν εξίσου "πατριώτες" με τους Αλβανούς και λοιπούς αλλογενείς Β', Γ' και Δ' γενιάς καθώς αμφισβητούν την εθνοτική τους προέλευση...

Δεν έχουν το ίδιο αίμα άρα δεν έχουν και την ίδια καταγωγή..

Προσέξτε λοιπόν...

Η διεθνιστική υποκουλτούρα και η μαρξιστική τρομοκρατία των ΜΜΕ και στην Παιδεία, έχει επιβάλλει να θεωρείται "ρατσιστική" θεωρία ο "εθνικισμός" αλλά αποδέχεται πλήρως τον "πατριωτισμό"..
Έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν ενοχλεί τους "αυλικούς" του Σιωνισμού και της Νέας Τάξης τόσο πολύ ο όρος;

Πέρα από το προαφανές, ότι θα ήθελαν την αντικατάσταση του "εθνικισμού" από τον "πατριωτισμό", είναι γιατί σέρνουν την σκέψη και την φιλοσοφία των ανθρώπων να αποδεχθούν το "δίκαιο της γης" και όχι το "'δίκαιο του αίματος".
π.χ. Οι σλαβογύφτοι ζουν σε ένα κομμάτι του παλαιού βασιλείου της Μακεδονίας άρα είναι και "μακεδόνες" σύμφωνα με αυτή τη θεώρηση..Και μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν "πατριώτες"
π.χ.2 Η Μικρά Ασία είναι τουρκική και μογγολική καθώς εκεί υπάρχουν μόνο αυτοί οι πληθυσμοί δεκαετίες τώρα..ακόμη και αν υφίστανται κάποιοι άλλοι είναι 3ης και 4ης γενιάς και είναι "πατριώτες"-Τούρκοι-μογγόλοι.

Έντεχνα και με πολύ κόπο κατόρθωσαν σήμερα να υποστηρίζεται ότι υπερασπιστές της "πατρώας γης" μπορεί να είναι και ο γιος του αφγανού/αλβανού ή κόρη του τούρκου και του βούλγαρου που έτυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα ΑΛΛΑ ΟΧΙ Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ και ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Αυτοί κατά την νεοταξική θεώρηση δεν είναι "πατριώτες" και δεν έχουν δικαίωμα να υπερσπιστούν την Ελλάδα, παρ'όλου που τους συνδέει το Αίμα....με την προγονική Γη.

Τα παραπάνω δεν γράφτηκαν για να υποστήριξουν ότι το να δηλώνει κάποιος "πατριώτης" θα πρέπει να θεωρείται και μεμπτό, αλλά θα οφείλει να γνωρίζει πως με τέτοιες ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ δηλώσεις καταρρακώνει, εν μέρει, την έννοια του Έθνους και θέλοντας ή όχι γίνεται όργανο της σιωνιστικής προπαγάνδας.

Ο Παλαμάς άλλωστε έγραφε:
"Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι Εθνικιστής"

Διαβάζοντας πισώ από τις λέξεις συνειδητοποιούμε το μεγαλείο της ΦΥΛΗΣ και του ΑΙΜΑΤΟΣ...
Η πατρώα Γη είναι η σύνδεση με τους προγόνους μας και οφείλουμε το σεβασμό και την αγάπη καθώς είναι ο χώρος που δημιουργήσαμε, ζήσαμε και αλληλοενεργούμε. Ωστόσο το κυριότερο από όλα είναι η συνεισφορά της στη συνέχεια του Έθνους που δεν έχει γεωγραφικά όρια και είναι απεριόριστο(όπως γράφει ο μεγάλος Α. Ανδρόνικος), καθώς αλληλεπιδρά με το περιβάλλον που ζει, αλλά ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ αν βρεθεί σε άλλο χώρο.

Σας προτρέπουμε λοιπόν σε κάθε ευκαιρία να δηλώνετε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ με αγάπη για την Πατρίδα..

Γιατί ο Εθνικιστής είναι και "πατριώτης", ενώ ο Πατριώτης ΔΕΝ είναι κατ'ανάγκη "Εθνικιστής"

Υ.Γ.
Είναι άραγε τυχαίο ότι ο "πατριωτισμός" χρησιμοποιείται και από τον εθνομηδενιστική Αριστερά σε όλα τα φάσματά της (από το ΚΚΕ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ)..;
Δεν είναι άξιο προβληματισμού; Δεν σας ξενίζει όλους εσάς που ασπάζεστε τον όρο "πατριωτισμός"

Υ.Γ.2
 Για ορισμένους που θα πουν καλά και η "Χρυσή Αυγή" έχει σύνθημα
"Πατρίδα - Τιμή - Χρυσή Αυγή"
Και βέβαια έχει...υπενθυμίζοντας τις Σκλαβωμένες πατρίδες που τις συνδέει το αίμα της Φυλής μας.
Αλλά πάντα πρώτο είναι το "Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή", για να επιστρέψουμε στην φράση του Παλαμά

Υ.Γ.3
Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τον όρο Πατρίδα...Προασπίζουμε όμως την έννοια του Έθνους

Υ.Γ.4
Η χωροθέτηση του Έθνους είναι το πρώτο ατόπημα οποιουδήποτε σέβεται τη Φυλή του...Το Έθνος ξεπερνά το χώμα και τη θάλασσα, καθώς είναι ζωοποιός δύναμη, ψυχική πρωτίστως εκτεινόμενη στα πέρατα της Οικουμένης.

5 σχόλια:

  1. Ο πατριωτισμός ενός λαού περιορίζεται στα στενά όρια που σχετίζονται με τα ελεύθερα εδάφη του...ο εθνικισμός περιλαμβάνει έννοιες που έχουν να κάνουν με την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου, την ίδια την φύση, το ήθος και το έθος του...
    Ο Έλληνας συγκεκριμένα ως εθνικιστής έχει υπάρξει συνεχώς στην ιστορία από τότε που διαμόρφωσε την φυσική, ηθική και εθνική του συνείδηση...ως πατριώτης υπήρξε μόνο σε εκείνες τις χρονικές περιόδους της ιστορίας του που είχε ελεύθερα εδάφη όπου σε αυτά θα μπορούσε να εκδηλώσει απρόσκοπτα τον εθνικισμό του...
    Ο πατριωτισμός απαιτεί τον εθνικισμό...ο εθνικισμός υπάρχει και άνευ πατρίδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δύο έθνη ή δυο εθνικές υποομάδες ή σύνολα μοιράζονται την ίδια γη, την ίδια πατρίδα και μέλη και των δύο (ή περισσοτέρων) εθνών αγαπούν την γη των προγόνων τους, άρα είναι εξίσου πατριώτες, συνειδητοποιούν όμως την χωριστή τους ταυτότητα, το είναι που τους βάζει σε διαφορετικά πολιτιστικά, θρησκευτικά, γλωσσικά ή φυλετικά πλαίσια. Ο εθνικισμός σε ενώνει με τους λοιπούς δικούς σου, όπου γης, συνειδητοποιώντας τον εθνισμό σου προς αντιδιαστολή προς τον εθνισμό των άλλων. επιδίωξη αμφοτέρων είναι η στέριωση στην γη - την κοινή έξω - η την προσπάθεια ο ένας να απαλλαγεί από τον άλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλα πραγματα ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - Αδέρφια μας είναι και οι αρβανίτες -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς η λέξη "πατριωτισμός" έχει εξευτελιστεί τόσο πολύ τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα, ώστε ακόμα και οι σταλινοτσολιάδες μπολσεβίκοι του ΚΚΕ να δηλώνουν "πατριώτες" !!

    Ο Εθνικισμός είναι πάνω απ'όλα ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ πατριωτισμός.

    Εγώ ως ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ αισθάνομαι ως αδελφό μου έναν ΕΛΛΗΝΑ της Βορείου Ηπείρου ή της Κύπρου - που δεν γεννήθηκε στο ελλαδικό κράτος - και ΟΧΙ έναν ελληνόφωνο αναρχομπολσεβίκο που καίει την Γαλανόλευκη και απλώς έτυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα.

    Γι' αυτό ΣΚΟΠΙΜΩΣ οι πάσης φύσεως κοπρο-προοδευτικοί χρησιμοποιούν την λέξη "λαός" και ΟΧΙ την λέξη "Έθνος".

    ΛΑΟΣ = το άθροισμα των ατόμων - ανεξαρτήτως καταγωγής - που ζουν εντός συγκεκριμένου γεωγραφικού χώρου.

    ΕΘΝΟΣ = η ΚΟΙΝΟΤΗΣ του ΑΙΜΑΤΟΣ ανεξαρτήτως γεωγραφικών ορίων.

    Ο πατριωτισμός είναι η φυσική και υγιής κατάσταση του ανθρώπου - το να αγαπάει τη γη των προγόνων του - αλλά ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ είναι η ΑΝΩΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ συνειδητοποίησης της αλυσίδας του ΑΙΜΑΤΟΣ από την εμφάνιση της Φυλής εως το μακρινό μέλλον !

    "Ο πατριωτισμός είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου, κι εγώ είμαι Εθνικιστής" !
    ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα και ο Στάλιν μιλούσε για τον "μεγάλο πατριωτικό πόλεμο" των μπολσεβίκων. Η εκμετάλλευση αυτού του όρου από τους κομμουνιστές έχει "ιστορία"...

    Βέβαια ο Βελουχιώτης για να στρατολογήσει άτομα, χρησιμοποίησε προπαγανδίστικα τους εθνικούς αγώνες των Ελλήνων. Οι ονοματοδοσία των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ καταδεικνύει επίσης το γεγονός αυτό. Αυτό όμως έγινε πρόσκαιρα αφού το προσωπείο έπεσε γρήγορα και φάνηκε το μαρξιστικό πραγματικό πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών