Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

Στον Πλατύκαμπο, τίμησαν τη μνήμη εκτελεσθέντων από τους κατακτητές... Μόνο η Χρυσή Αυγή έστειλε αντιπρόσωπο!!! Κανένα άλλο κόμμα...!!

Στο «Ολοκαύτωμα του Πλατυκάμπου» από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου του 1943, ήταν αφιερωμένο το ιστορικό μνημόσυνο – τιμητική εκδήλωση, που διοργανώθηκε χθες από το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στο χώρο του αιθρίου του σχολείου.

Μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου Εθνικής Αντίστασης, στον Πλατύκαμπο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης-που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλελέρ- παρουσιάστηκαν τα....
αποτελέσματα ερευνητικής εργασίας των μαθητών της Γ’ τάξης, στο μάθημα της Τοπικής Ιστορίας, οι οποίοι με την καθοδήγηση του διευθυντή του σχολείου, φιλολόγου κ. Θεόδωρου Νταφούλη και της φιλολόγου κ. Μαρίας Παρίση, αφού ερεύνησαν πρώτα οι ίδιοι τα γεγονότα της αποφράδας εκείνης ημέρας για το χωριό του Πλατυκάμπου αλλά και για τα χωριά Μελισσοχώρι, Γαλήνη και Γλαύκη, κατέγραψαν πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες εκείνης της εποχής. Στην παρουσίαση των γεγονότων ο κ. Θ. Νταφούλης αναφέρθηκε στα αίτια, τις συνέπειες και τα ονόματα των 54 εκτελεσθέντων κατοίκων και στην αιχμαλωσία άλλων 350 κατοίκων της περιοχής καθώς και την πυρπόληση σπιτιών, αχυρώνων και αποθηκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ολοκαύτωμα του Πλατυκάμπου κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν αντίποινα των Γερμανών για την αποτυχημένη προσπάθεια των ανταρτών της εθνικής αντίστασης να καταστρέψουν αεροπλάνα και να προκαλέσουν φθορές στο αεροδρόμιο της Λάρισας. Βιβλιογραφικά αυτό το γεγονός σχεδόν αγνοείται και οι νεότερες γενιές κινδυνεύουν να το ξεχάσουν. Την ευθύνη της χορωδίας είχε η καθηγήτρια κ. Στεφανία Πουλιάνα και την ηλεκτρονική επιμέλεια η κ. Ματούλα Τσιλούλη.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρ. Κομήτσας, οι αντιδήμαρχοι κ. Γ. Σατήρης, Β. Χατζούλης, Κλ. Θεοδωρούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Α. Κουτρουμπέλη, Κλ. Μπουγανασόπουλος, Απ. Σιτράς, Γ. Ακριβούλης, Γ. Λαδόπουλος, Κ. Πράττος, ο πρόεδρος κ. Αντ. Φασφαλής και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πλατυκάμπου, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Θ. Μπεχλιβάνης, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Περιφέρειας υπαστυνόμος Ίλου, εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσής Αυγής, εκπρόσωποι του παραρτήματος Νίκαιας της ΠΟΑΕΑ, ο πρόεδρος του συλλόγου «Πολίτες για Ποιότητα Ζωής» του Πλατυκάμπου κ. Γ. Νταλαρίζος και πλήθος κόσμου.
πηγή

3 σχόλια:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών