Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2012

Ποιές χώρες ψήφισαν ενάντια στη δημιουργία επίσημου κράτους στην Παλαιστίνη..;

Προφανώς εκτός των Εβραίων...;

Οι άλλες δύο πιο σημαντικές χώρες είναι οι ΗΠΑ και η.......
Γερμανία!
(άλλη μια απάντηση προς τους ηλίθιους που λένε για Δ' Ράιχ)

Διαβάστε τώρα και την είδηση από το defencenet.gr

H Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ψήφισε υπέρ της αναβάθμισης του στάτους των Παλαιστινίων – μέσω της Παλαιστινιακής Αρχής – στο Οργανισμό, από το καθεστώς του «οντότητας παρατηρητή, μη μέλους» αναβαθμίζεται σε «κράτος παρατηρητή, μη μέλος». 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και το Ισραήλ μαζί με άλλες έξι χώρες τάχθηκαν εναντίον της αναβάθμισης αλλά αυτό δεν επηρέασε την τελική εξέλιξη. Πάντως δεν πίεσαν ιδιαίτερα για να μην ληφθεί η απόφαση...
Υπέρ του αιτήματος τάχτηκαν 138 χώρες, εννέα ψήφισαν κατά και 41 χώρες απείχαν.
 
Να σημειωθεί πως η ημερομηνία της απόφασης δεν επελέγη τυχαία εκ μέρους των Παλαιστινίων, καθώς η 29η Νοεμβρίου είναι η επέτειος της απόφασης του 1947 για το διαμελισμό της Παλαιστίνης και τη δημιουργία δύο κρατών.
 
Με την αναβάθμιση του διπλωματικού καθεστώτος δίνεται το πράσινο φως για την συμμετοχή των Παλαιστινίων σε συζητήσεις ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, ενώ ενισχύονται οι πιθανότητές τους να ενταχθούν και σε άλλους οργανισμούς που συνδέονται με τον ΟΗΕ, όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όπου και θα μπορούσαν να στραφούν κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου. 
 
Η αποδοχή του παλαιστινιακού αιτήματος έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.
 
Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον επέκρινε την Πέμπτη, την θετική ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 
Η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε ότι πρόκειται για μια «ατυχή και αντιπαραγωγική κίνηση» που θέτει περισσότερα εμπόδια στην πορεία προς την ειρήνη.
 
«Έχουμε ήδη κάνει σαφές, ότι μόνο μέσω των απευθείας διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο πλευρών, των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη που και οι δύο αξίζουν », είπε η Κλίντον σε ομιλία της στην Ουάσιγκτον σε φόρουμ για την εξωτερική πολιτική.
 
«Για δύο κράτη για δύο κυρίαρχους λαούς για μια βιώσιμη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη να συνυπάρχει σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας με το δημοκρατικό Ισραήλ », πρόσθεσε η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ κάλεσαν την Πέμπτη τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τις δύο πλευρές να επαναλάβουν τις απευθείας συνομιλίες, χωρίς προϋποθέσεις, για όλα τα θέματα που τις χωρίζουν και δεσμευόμαστε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι εκεί για να υποστηρίξουν σθεναρά αυτές τις προσπάθειες », δήλωσε η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις.
 
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, άσκησε σκληρή κριτική στον Μαχμούντ Αμπάς, χαρακτηρίζοντας ως «εχθρική και δηλητηριώδη», γεμάτη από «ψεύτικη προπαγάνδα » την ομιλία του Παλαιστίνιου προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη.
«Αυτά δεν είναι λόγια ενός ανθρώπου που θέλει την ειρήνη», είπε ο Νετανιάχου μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, αμέσως μετά από την ομιλία του Μαχμούτ Αμπάς, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η ομιλία του Παλαιστίνιου προέδρου και η απάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού έγιναν πριν από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, όπου εμμέσως αναγνωρίστηκε το παλαιστινιακό κράτος, παρά την απουσία μιας συμφωνίας ειρήνης με το Ισραήλ.
Θυμίζουμε πως ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κάλεσε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να υπογράψει τη «ληξιαρχική πράξη γέννησης», τονίζοντας ότι η ψηφοφορία αποτελεί «την τελευταία ευκαιρία για να διασωθεί η λύση των δύο κρατών». Υποσχέθηκε ακόμη να  «προσπαθήσει να αναβιώσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις».
Ο Αμπάς, παράλληλα, αναφερόμενος εκτενώς στην πρόσφατη επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας που άφησε περισσότερους από 170 νεκρούς καταδίκασε την ισραηλινή επιθετικότητα. «Δεν υπήρχε ανάγκη από χιλιάδες επιδρομές για να θυμηθεί ο κόσμος ότι πρέπει να τελειώσει η κατοχή στα Παλαιστινιακά Εδάφη», τόνισε, για να προσθέσει ότι «για αυτό είμαστε εδώ σήμερα».
«Ο κόσμος να πει τέλος στην κατοχή και τον εποικισμό στα Παλαιστινιακά Εδάφη», ζήτησε στη συνέχεια, σε υψηλούς τόνους παρομοιάζοντας το σημερινό καθεστώς με αυτό του απαρτχάιντ. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος εκτίμησε δε, ότι η λύση των δύο κρατών καθίσταται όλο και πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη.
Πλέον, λοιπόν, έχουμε de jure αναγνώριση των Παλαιστίνιων και αυτό από μόνο του είναι σημαντική εξέλιξη. Σε τελική ανάλυση, η βασικότερη αιτία της αναταραχής και του μίσους, του ισλαμικού φονταμενταλισμού και των άλλων δεινών στην Μ.Ανατολή είναι η τραγωδία των Παλαιστινίων και ο εγκληματικός διακανονισμός των συνόρων μετά τον Β'Π.Π.
Αν βρουν ένα κράτος, ίσως ηρεμήσουν τα πράγματα, ίσως το μίσος πάψει να είναι η κυρίαρχη δύναμη των εξελίξεων σε αυτή την πολύπαθη γωνιά του κόσμου. Σε τελική ανάλυση και το Ισραήλ χρειάζεται μια αποδοχή από τους γείτονές του. Ως πότε θα πολεμά εναντίον όλων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών