Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΣΟΒΟ Η Σερβία απαντά με "τσαμπουκά" λόγω Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Σερβίας Νίκολιτς προσανατολίζεται προς μία νέα κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Αυτή θα εμπεριέχει κάποιο είδος κρατικής οντότητας, αναφέρει το σερβικό B92 επικαλούμενο την εφημερίδα Νόβοστι.
Το έγγραφο αυτό – γράφει το δημοσίευμα- θα μπορούσε να.....
επηρεάσει ουσιαστικά την τύχη του Κοσσυφοπεδίου με την υποστήριξη των ηγετών των κυβερνώντων κομμάτων στην συνάντηση που θα γίνει στη βίλα ‘Bokejika’.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες της εφημερίδας, η Σερβία θα πρέπει να αγωνιστεί για να επισημοποιήσει το καθεστώς και τα δικαιώματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.
Η ιδέα είναι να ληφθεί σε μια ευρύτερη δυνατή εδαφική περιοχή του βόρειου Κοσσυφοπεδίου  σημαντική αυτονομία, ως να αποτελεί κάποια οντότητα, όπως για παράδειγμα της Σερβικής Δημοκρατίας (στη Βοσνία).
Αυτή η πρόταση θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τη διεθνή κοινότητα. «Ωστόσο, η πλατφόρμα θα αποτελέσει πρόκληση προς το Βελιγράδι, κυρίως για το Σύνταγμα της Σερβίας, επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ως κράτος. Και αυτή η προσέγγιση υπερασπίζεται ένα κύριο στόχο- να διευκολύνει περισσότερο την καθημερινή ζωή του λαού μας, καθώς την ίδια στιγμή δεν θα σχετίζονται οι πολίτες, απόλυτα, με τα θεσμικά όργανα της Πρίστινα», σημειώνει η Νόβοστι.
Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάτσιτς, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα ότι ο αρχηγός του κράτους αυτήν την εβδομάδα θα παρουσιάσει μια πλατφόρμα προς την αντιπολίτευση. Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την στήριξη και υποστήριξη της Ρωσίας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών