Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2013

Η μόνη δύναμη που υπολογίζουν οι Τούρκοι, είναι η δύναμη των όπλων.

Πυρ κατά βούληση εναντίον Τουρκικού υποβρυχίου

Πως αντιμετωπίζεται η τουρκική επιθετικότητα

Ένα αληθινό περιστατικό
σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: "Στον Τούρκο όταν δείχνεις τα μπροστινά σου, σου δείχνει τα πισινά του...Αν του δείξεις τα πισινά σου, θα σου δείξει τα μπροστινά του..
Κολοκοτρώνης
 
Φαρμακονήσι 27-4-1997:
Ένα «ασήμαντο» επεισόδιο...

Την Κυριακή του Πάσχα 27 Απριλίου 1997, όλος ο θρησκευόμενος Ελληνισμός εόρταζε περνώντας στιγμές οικογενειακής θαλπωρής που προσφέρουν αυτές οι θείες ημέρες. Στις απομακρυσμένες ελληνικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου, οι ακρίτες πέρασαν ένα λιτό Πάσχα, ευχόμενοι ο ένας στον άλλο και με την ελπίδα ο επόμενος εορτασμός να τους βρει κοντά στις οικογένειες τους.
Το Φαρμακονήσι είναι μία από αυτές τις..... νησίδες, της οποίας η φύλαξη είχε κριθεί απαραίτητη λόγω της πολύ μικρής αποστάσεως που την χωρίζει από τα μικρασιατικά παράλια. Οι συνθήκες αυτές, καθιστούσαν την νησίδα ανέκαθεν χώρο προτιμήσεως των λαθρεμπόρων για την εγκατάλειψη λαθρομεταναστών σε ελληνικό έδαφος. Την ημέρα αυτή, η φρουρά των ανδρών του 521 Τάγματος Πεζοναυτών βρέθηκε αντιμέτωπη με μία απρόσμενη κατάσταση...
Από τον Νότο φάνηκε η φιγούρα ενός υποβρυχίου με πορεία προς Βορρά. Ο επικεφαλής αξιωματικός ενημερώθηκε από τους άνδρες του φυλακίου στο Ακρωτήριο Ψαλίδι που εντόπισε το υποβρύχιο και έσπευσε αμέσως επιτόπου. Η αναγνώριση με τα κιάλια αποκάλυψε ότι επρόκειτο για to υποβρύχιο Yildiray (S350) του Τουρκικού Ναυτικού.
Ακριβώς στο κρίσιμο αυτό σημείο, η επικοινωνία της φρουράς με την προϊσταμένη διοίκηση, απεδείχθη αδύνατη. Ενώ υπήρχε επαφή με το παρατηρητήριο του Πολεμικού Ναυτικού, ο επικεφαλής της φρουράς δεν στάθηκε δυνατό να αποκτήσει επαφή με την προϊσταμένη διοίκηση. Αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση, προτίμησε να αναλάβει πρωτοβουλία αντί να αδρανήσει. Ήταν φανερό ότι το υποβρύχιο έπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και συνεχώς πλησίαζε στο Φαρμακονήσι.
Ο επικεφαλής ανέλαβε δράση. Το στοιχείο πολυβόλου FN MAG των 7,62 mm άνοιξε πυρ εναντίον του στόχου ο οποίος ευρίσκετο σε απόσταση 800 μέτρων περίπου από το νότιο άκρο της νήσου. Περί τα 200 φυσίγγια εβλήθησαν από το όπλο. Οι Πεζοναύτες διέκριναν καθαρά τις βολίδες που κτυπούσαν τον μαύρο όγκο του υποβρυχίου. 0 επικεφαλής, βλέποντας ότι το υποβρύχιο συνεχίζει την πορεία του, διέταξε το στοιχείο αντιαρματικού STRIM 89 να ανοίξει πυρ. Δύο βλήματα εκτοξεύτηκαν, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο στόχος βρισκόταν εκτός του μέγιστου βεληνεκούς του όπλου. Ωστόσο η έκρηξη των βλημάτων στο νερό, συνέγειρε το πλήρωμα του υποβρυχίου, το οποίο άρχιζε διαδικασίες ταχείας καταδύσεως. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής είχε μετακινηθεί ταχέως στο Βόρειο άκρο της νησίδος, στο Ακρωτήριο Γέροντα, όπου υπήρχε άλλο φυλάκιο, συνεχίζοντας να παρακολουθεί τις κινήσεις του στόχου. Αν και είχε αρχίσει η τάξη ενός στοιχείου όλμου των 60 mm, τα χρονικά περιθώρια δεν επέτρεψαν την χρήση του. Στην νέα θέση, ευρίσκετο άλλο στοιχείο πολυβόλου. Στο ύψος αυτό, το υποβρύχιο είχε αρχίσει να καταδύεται. Μέχρι να χαθεί κάτω από την επιφάνεια της θαλάσσης, το πολυβόλο αυτό είχε βάλει άλλα 200 περίπου φυσίγγια.
Η γνωστοποίηση του περιστατικού στην Αθήνα, κινητοποίησε το ΓΕΕΘΑ που λειτουργούσε στους ρυθμούς των εορταστικών ημερών. Οι επιτελείς έσπευσαν να ενημερωθούν και να διαπιστώσουν ενέργειες και προθέσεις του εχθρού. Στην περιοχή του Φαρμακονησίου, επικρατούσε πλήρης ησυχία. Κανένα τουρκικό σκάφος δεν έκανε την εμφάνιση του. Η εικόνα που σχηματίστηκε σύντομα, ήταν καθησυχαστική. Η κίνηση του τουρκικού υποβρυχίου δεν υπέκρυπτε κάποια απειλή για την ελληνική φρουρά. Η ξαφνική όμως εμφάνιση του και η διακοπή των επικοινωνιών, οδήγησε στην ανάληψη πρωτοβουλίας η οποία στο τέλος δεν είχε δυσάρεστες συνέπειες. Την πραγματικότητα αυτή φαίνεται ότι αντιλήφθηκε και η τουρκική πλευρά. Στην Άγκυρα επικρατούσε άκρα σιωπή. Καμία διαμαρτυρία, ούτε καν υποτονική και σε χαμηλό επίπεδο, δεν έγινε. Ούτε από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε σε στρατιωτικό επίπεδο. Οι Τούρκοι δεν θεώρησαν καν σκόπιμο να ζητήσουν εξηγήσεις. Παρόμοια ήταν και η ελληνική αντίδραση.
Το περιστατικό της 27ης Απριλίου 1997, ήταν σαν να μην έγινε ποτέ. Από πληροφορίες που έγιναν αργότερα γνωστές, ο κυβερνήτης του υποβρυχίου καθαιρέθηκε των καθηκόντων του, το δε Yildiray πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα σε επισκευές, εξαιτίας των πολλαπλών πληγμάτων που είχε δεχθεί στον πύργο.Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι διαχρονικά διαπιστωμένο: όταν η τουρκική πλευρά αντιμετωπίσει εξαρχής δυναμική στάση, δεν τολμά να αντιδράσει. Η μόνη δύναμη που υπολογίζουν οι Τούρκοι, είναι η δύναμη των όπλων.
Το άγνωστο αυτό περιστατικό στην ελληνική κοινή γνώμη, αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι του πολέμου χαμηλής εντάσεως που διεξάγεται στο Αιγαίο για την υπεράσπιση της Ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας.

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΣΑΝ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ ΣΤΟ 5ο ΕΤΕΘ (Η ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΨΙΛΟΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.
    ΤΟ ΛΥΠΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΧΕΖΟΥΝΕ(ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΕΣΙΜΟ) ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΛΟΧΑΓΟ,ΤΟΝ ΔΚΤΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΚΤΗ ΤΟΥ 5ουΕΤΕΘ. ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΕΚΑΝΕ ΑΒΛΑΒΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΛΕΝΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΒΛΑΒΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΤ΄ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΒΛΑΒΟΥΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΩΣ.Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙς ΜΑΓΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ) ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΝΤΩΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπρεπε να το περιμένανε λίγο ακόμα να φτάσει πιο κοντά και να τις φάει τις αντιαρματικές.. να δούμε όταν θα άρχιζε κατάδυση τι θα γινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών