Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2013

Ξεπουλούν το όνομα "Μακεδονία"...Δήλωση Αβραμόπουλου: «Αποδοχή ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό»


  Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Φατμίρ Μπεσίμι, ο οποίος ξεκαθάρισε τη θέση της Ελλάδας: «Θα προχωρήσουμε στην αποδοχή μίας ονομασίας με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό», τόνισε.

  Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος «στρατηγικός στόχος της Ελλάδος είναι η δημιουργία ενός χώρου ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στα βόρεια σύνορά μας. Η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής μας χώρας, όπως και ολόκληρης της περιοχής, αποτελεί το αποτελεσματικότερο εργαλείο για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Πάντα, βέβαια, στο πλαίσιο του....

σεβασμού των κριτηρίων και της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με ομόφωνες αποφάσεις της».
 

  Οσο για το θέμα της ονομασίας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «η Ελλάδα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με ειλικρινή διάθεση. Είναι πεπεισμένη ότι η επίλυση του ζητήματος θα απελευθερώσει μεγάλες προοπτικές συνεργασίας, προς όφελος των δύο λαών μας, αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς μας, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

  Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη «την ανάγκη να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς στο να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα που κρατά ακόμα τις δύο χώρες μακριά τη μία από την άλλη. Εκεί οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και τις επαναλαμβάνουμε. Θα προχωρήσουμε στην αποδοχή μίας ονομασίας με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο σε αλυτρωτικές πολιτικές και που βεβαίως δε θα έχει κανένα έλλειμμα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το υψηλής ευαισθησίας θέμα του πολιτιστικού και ιστορικού σεβασμού».

  Ο κ. Μπεσίμι με τη σειρά του τόνισε: «αυτό που είδα σήμερα είναι φιλία, καλή διάθεση, ελπίδα και μια ειλικρινή προσέγγισης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μου» και εξέφρασε την ελπίδα σύντομα «να ξεπεράσουμε όλες τις διαφορές μας, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών