Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 06, 2013

Άρθρο του skai.gr αποδεικνύει πόσο έχει τρομοκρατηθεί το σύστημα από την επέλαση του Εθνικιστικού Κινήματος...Τρέμουν όλες τις επερχόμενες εκλογές

«Θα καταπλήξουμε δυσάρεστα το παγκόσμιο κοινό στις επικείμενες ευρωεκλογές». Η φράση ανήκει σε στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και, όχι, δεν αφορά την εκλογική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως, αποτελεί παραδοχή της αυξανόμενης επιρροής της Χρυσής Αυγής σε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού αλλά και σε συγκεκριμένο «κοινό» όπως οι ένστολοι και το εκκλησιαστικό ακροατήριο.

Στα γραφεία και των τριών κομμάτων της συμπολίτευσης, πιθανώς και σε αυτά του.....
ΣΥΡΙΖΑ, οι αναλύσεις όσων παρακολουθούν τις πολιτικές τάσεις δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Αντιθέτως, κοινό παρονομαστή αποτελεί η εκτίμηση ότι, ως έχουν τα πράγματα, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις δημοτικές - περιφερειακές, που παραδοσιακά εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά χαλαρής ψήφου και αποχής, η Χρυσή Αυγή θα καταγράψει υψηλά ποσοστά.

Το βασικό πρόβλημα για τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» είναι η δυνατότητα της Χ.Α. να εμφανίζεται ως «αντισυστημική» δύναμη. Εκμεταλλευόμενη τη δεινή οικονομική κατάσταση μεγάλης μερίδας των πολιτών και παρά την αδυναμία της να εκφέρει λόγο σε «δύσκολα» για την ίδια θέματα, όπως η εκμετάλλευση και η επίθεση κατά της ζωής μεταναστών στη Μανωλάδα ή τις έωλες θέσεις της για την οικονομία, η Χρυσή Αυγή κερδίζει την «αντικομματική» ψήφο και την επενδύει με ένα κράμα κιτς πατριωτισμού, υποτιθέμενης θρησκευτικής ευλάβειας και, εμφανούς, ρατσιστικού λόγου.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτιμούν ότι υπ’ αριθμόν ένα στόχος θα πρέπει να είναι η αποφυγή «ηρωοποίησης» της Χρυσής Αυγής. Έτσι, παρά το γεγονός ότι τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης όσο και ο υπουργός Δημ. Τάξης Ν. Δένδιας σήκωσαν, την Πέμπτη, «θεσμικό ανάστημα» στην προσπάθεια της Χ.Α. να μετατρέψει την πλατεία Συντάγματος σε θέατρο των ρατσιστικών της πρακτικών, στο πρωθυπουργικό περιβάλλον καταγράφηκε προβληματισμός καθώς θεωρήθηκε ότι από την αντιπαράθεση δεν βγήκε χαμένη η Χρυσή Αυγή.

Για το πρωθυπουργικό επιτελείο βασικό πρόβλημα στη διαχείριση του θέματος αποτελεί και η στάση της Αριστεράς, κατ’ εξοχήν του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με το ΚΚΕ, που καταδίκασε απόλυτα τις πρακτικές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η Κουμουνδούρου την Πέμπτη βρήκε ευκαιρία να βάλει κατά του Γ. Καμίνη και να κάνει λόγο για «αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα».

Για το Μαξίμου, ωστόσο, η επαμφοτερίζουσα στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι, απλώς, ενδεικτική της αδυναμίας ή απροθυμίας της Κουμουνδούρου να απομονώσει τα «ακραία» στοιχεία που έχει στις τάξεις της και να διαλύσει τη σκόπιμη σύγχυση περί «χούντας» και ταύτισης των ρατσιστικών, αντιδημοκρατικών πρακτικών της Χρυσής Αυγής με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. «Η ελληνική Αριστερά παραμένει δογματική ακόμη κι αν είναι να καταστήσει τη Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση, δεν κατανοεί τη μεταβολή των κοινωνικών συνθηκών» σημειώνει χαρακτηριστικά συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Με βάση αυτό το πολιτικό αξίωμα, το οποίο, πάντως, δεν απαντά στο αφετηριακό πρόβλημα του κεντρικού πολιτικού συστήματος, δηλαδή την αδυναμία προβολής μιας προοπτικής υπέρβασης της κρίσης, στη φαρέτρα του Μαξίμου θα παραμείνουν πρωτοβουλίες που εκτιμάται πως μπορούν να περιορίσουν την επιρροή της Χρυσής Αυγής. Η νέα νομοθεσία για τη μετανάστευση, η επιμονή στο δόγμα «νόμος και τάξη», οι αναφορές στο «εθνικό» βρίσκονται ήδη στην ατζέντα του πρωθυπουργού. Το ζήτημα είναι, όπως αναγνωρίζουν στενοί του συνεργάτες, αυτές οι θέσεις να συνδυασθούν με ένα νέο αφήγημα που θα αφορά τους ίδιους τους πολίτες και το μέλλον τους... skai.gr

3 σχόλια:

  1. Τρια βασικά σημεια ειναι το συμπέρασμα των ανωτέρω ΕΜΕΣΜΑΤΩΝ, 1ον το να εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ και να ξεχωρίζεις τον εαυτο σου από τους εισβολείς υπανθρωπους εξ Ασιας και Αφρικής οπως επίσης και να μοιράζεις τρόφιμα κατ'επιλογην σου μόνον στους συνελληνες σου ειναι ρατσισμός, και ολοι γνωρίζουμε τι ακριβως πιστεύει το καθεστώς για τον ρατσισμό οπως επισης και το τι σκοπεύει νομικα να επιβάλει, επαγωγικά συμπεραίνουμε οτι σε λίγο το να εισαι Ελληνας και να προσπαθείς να παραμείνεις Ελληνας και να κρατήσεις την χωρα σου Ελληνική θα ειναι έγκλημα νομικό το οποιο θα καταδικάζεται με φυλάκιση διώξεις και κοινωνικό αποκλεισμό(σε παρα πολλές περιπτώσεις ηδη ειναι), ηδη είναι ημι νομικο έγκλημα και "ηθικό" για το καθεστώς εφοσον σου επιτίθεται φρενιτιωδως και μανιασμένα εαν τολμήσεις να υπονοήσεις οτι η Ελλαδα θα πρεπει να ειναι Ελληνική.
    2ον Το εβραιοκαπιταλιστικο καθεστώς τείνει χειρα προς την αριστερά και την "πρόοδο" με δάκρυα στα ματια παρακαλώντας την να δει την κατάσταση και την "σοβαρότητα" η οποία προκύπτει απο την θανάσιμη για το εθνοκτονο καθεστώς τους ΑΦΥΠΝΙΣΗ των φυλετικών εθνικων ενστίκτων του Ελληνα και ουσιαστικά την παρακαλά να "αλλάξει τακτική" για να τους σώσει απο τους "κακους φασίστες".
    3ον Το επίσημο μιντιακο καθεστώς μαζι με το πολιτικαντικο εχει πάψει πλεον να φέρεται εστω και με μια κατ'επιφαση "αντικειμενικότητα" ως προς το ζητημα και ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ θεματα οπου αναρωτιέται πως θα σωθει η κλίκα του απο τον εθνικισμο και την Χρυση Αυγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνετε λάθος πολιτικάντηδες της δεκάρας που καταχρηστικά βρίσκεστε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ΧΑ ανεβαίνει γιατί εσείς και οι άλλοι κατεβαίνετε. Κάποτε ψηφίζαμε ΝΔ, κάποτε άλλοτε, που να μας κοβόταν το χέρι, ΠΑΣΟΚ. Τώρα δεν θέλουμε ούτε να ακούσουμε αυτά τα ονόματα. ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ. Ξοφλήσατε όλοι σας και δεν το παραδεχόσαστε. Είσαστε το καρκίνωμα της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν το βλέπετε ότι ούτε στα χωριά σας δεν είσαστε ευπρόσδεκτοι; Τουλάχιστον η ΧΑ κάνει κάτι για μας. Εσείς τι κάνατε; Εννοείται ότι θα τους ψηφίσω. Και μάλιστα δαγκωτό. Γιατί όχι; Επειδή το θέλετε εσείς; Αντε ρε από δω. Κάνετε μεγάλο λάθος κύριοι βολεμένοι. Τώρα χρειάζονται αποδείξεις και αυτοί μας τις δίνουν. Κι άν έρθουν και τα τάνκς πάλι δεν μας νοιάξει. Σίγουρα θα είναι καλύτερα. Γιατί εμείς δεν έχουμε να ανησυχήσουμε για τίποτα; Εσείς που προδόσατε τη χώρα σας λογικό ότι τρέμετε την επόμενη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἀλήθεια. Ὁ δημοσιογραφικὸς συρφετός, ἂν ποτὲ ἔρθει στὴν ἐξουσία ἡ ΧΑ, τὶ θὰ κάνει; θὰ γλύφει τὴν ΧΑ ἢ θὰ μεταναστεύσει στὴν ἀλλοδαπὴ πωλώντας ἀριστερισμὸ καὶ δημοκρατικὰ ἤθη; θὰ ἔχει πλάκα νὰ βλέπω μερικὲς ἀπὸ τὶς λαλίστατες καὶ πολυγραφότατες πόρνες πολυτελείας νὰ προσπαθοῦν νὰ κάνουν εἴτε τὸ πρῶτο εἴτε τὸ δεύτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών