Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουλίου 19, 2013

ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ ΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ

3701
Έχουν λυσσάξει από το κακό τους τα ορφανά του Στάλιν και των Γκουλάγκ, με την 1η Γιορτή Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, που έχει προγραμματιστεί για την 4η Αυγούστου, στην πόλη της Καλαμάτας. Και βάζουν τα κατά τόπους σωματεία-σφραγίδες που έχουν υπό τον έλεγχόν τους να εκδίδουν ανακοινώσεις και να ζητούν από τις αρχές του «αστικού κράτους» να απαγορεύσει την εκδήλωση!
Ανάμεσα στα άλλα σωματεία-σφραγίδες των σταλινοτσολιάδων που εξέδωσαν ανακοινώσεις, είναι και της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (πρόκειται δηλαδή για καθηγητές που διδάσκουν τα παιδιά μας!), που αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-Κ.I. καταγγέλλει ότι στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, πρόκειται να πραγματοποιηθεί φεστιβάλ στην Καλαμάτα, αφιερωμένο στον 4αυγουστιανό δικτάτορα και υποστηρικτή της ιδεολογίας των Χίτλερ – Μουσολίνι, Ιωάννη Μεταξά… 
Είναι πρόκληση για το λαό μας μια τέτοια εκδήλωση που βιάζει τη μνήμη των δολοφονημένων από τη μεταξική δικτατορία εργατών του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, των χιλιάδων εξόριστων που παρέδωσαν οι Έλληνες φασίστες στους Ιταλούς – Γερμανούς και Βούλγαρους καταχτητές.».
Αφήνουμε στην άκρη τα περί του «υποστηρικτού της ιδεολογίας του Μουσολίνι» -όταν οι κουκουέδες, που έλεγαν τότε ότι «ο Μεταξάς κάνει πόλεμο φασιστικό-κατακτητικό» ομιλούν για τον «πατέρα του ΟΧΙ», πρέπει να πλένουν το στόμα τους με ροδόσταμο- και πάμε στα περί των εξορίστων, που κατά σύμπτωση είναι και επετειακά!
Αφού υπενθυμίσουμε ότι την εποχή της εισόδου των Γερμανών στην Ελλάδα ίσχυε ακόμα το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ, ας δούμε, την τύχη των σκληρών κομμουνιστών κρατουμένων της Ακροναυπλίας.
Τον Ιούνιο του 1941, λοιπόν, η Βουλγαρική Πρεσβεία απαίτησε από τις γερμανικές αρχές την απελευθέρωση των κομμουνιστών κρατουμένων της Ακροναυπλίας! Οι Γερμανοί βεβαίως, μπορεί να είχαν συνάψει σύμφωνο με την ΕΣΣΔ, αλλά δύσκολα θα συναινούσαν στην απελευθέρωση επικινδύνων κομμουνιστών. Για να τους πείσουν, λοιπόν, οι Βούλγαροι ισχυρίστηκαν ότι οι κρατούμενοι αυτοί δεν ήταν ακριβώς κομμουνιστές, αλλά Βούλγαροι αυτονομιστές. Και τους έπεισαν, αφού πρώτα οι 27 κομμουνισταί εδήλωσαν «Βούλγαροι»! Ιδού, λοιπόν, η έγγραφη απόδειξη της κομμουνιστικής προδοσίας, με ημερομηνία 28 Ιουνίου 1941:
ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ                         

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ                                                          ΠΡΟΣ
                                                                                       Διεύθυνσιν Εθνικής Ασφαλείας
                                                                                                 Γραφείον Ε΄ Αθηνών
 «Περί απελευθερώσεως κρατουμένων κομμουνιστών παρά της Μυστικής Αστυνομίας του Γερμανικού Στρατού».
Λαμβάνω την τιμήν να αναφέρω τα κάτωθι: Τας μεσημβρινάς ώρας της σήμερον, προσήλθον εις το στρατόπεδον δύο Γερμανοί αξιωματικοί της Μυστικής Γερμανικής Αστυνομίας του Στρατού, συνοδευόμενοι υπό Βουλγάρου διερμηνέως, υπαλλήλου της εν Αθήναις Βουλγαρικής Πρεσβείας, και ητήσαντο την απελευθέρωσιν των εν τη προσηρτημένη καταστάσει κομμουνιστών:
1)       Ζησιάδης ή Τερπόφσκυ Λάζαρος, Δενδροχώριον Καστοριάς.
2)      Καλλιμάνης Ζήσης, Καλοχώριον Καστοριάς.
3)      Κωνσταντινίδης ή Κούσης Ιωάννης, Λαγκάδια Δράμας.
4)      Κέντρος Πέτρος, Μοναστήριον Φλωρίνης.
5)      Καρατζάς Αναστάσιος, Δενδροχώριον Καστοριάς.
6)      Χουρσιώτης Δημήτριος, Μικρά Ασία.
7)       Λέσκας Δημήτριος, Αγ. Αθανάσιος Εδέσσης.
8)      Λασκαρίδης Κων/νος, Ασωμα Κομοτηνής.
9)      Μόσχος Λάμπρος, Μακροχώριον Καστοριάς.
10)   Μπαξεβάνης ή Καλαϊτζής Εμμανουήλ, Σέρραι.
11)    Μπιλάκης Κυριάκος, Σάμος.
12)   Ντάκος ή Αδαμόπουλος Λάζαρος, Πάτραι.
13)   Μπέϊκος Αθανάσιος, Καστοριά.
14)   Παπάς ή Παπαδόπουλος Παναγής, Βουλιαμάκι Καστοριάς.
15)   Ουρούμης Φώτιος, Μύλοβα Βεροίας.
16)   Σκουπακίδης Μιχαήλ, Θεσσαλονίκη.
17)    Τσίπας Ανδρέας, Κωνσταντινούπολις.
18)   Τζίκας Παντελής, Καστοριά.
19)   Τσίστηνας Διαμαντής, Καστοριά.
20)  Τσίμας Ανδρέας, Καστοριά.
21)   Δελιόπουλος Ζήσης, Καλοχώριον Καστοριάς.
22)   Ευθυμιάδης Θεόδωρος, Καστοριά.
23)   Σωτηρίου Νικόλαος, Φλώρινα.
24)   Χαραλάμπους Μιχαήλ, Μ. Ασία.
25)   Χαριζάνης Ρουσαλήμ, Σέρραι.
26)    Μποζίνης Λάζαρος, Απόσκεπος Καστοριάς.
27)   Παπανεδέλιος Στυλιανός, Φλώρινα.
Όλοι οι ανωτέρω εαμοβούλγαροι, δεν ήσαν τυχαία πρόσωπα, ούτε αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση μετά την απελευθέρωσή τους. Αντιθέτως, κατέλαβαν σπουδαίες θέσεις στον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ. Ο Α. Τσίπας π.χ., έγινε γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ μέχρι το φθινόπωρο του 1941, οπότε τη θέση του πήρε ο Σιάντος, ο Α. Τζήμας (πιο γνωστός ως «Σαμαρινιώτης») έγινε μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ και πολιτικός καθοδηγητής του Γεν. Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, ο Λ. Ζησιάδης ή Τερπόφσκυ, έγινε μέλος της Γραμματείας Βορείου Ελλάδος του ΚΚΕ. ο Κ. Λαζαρίδης έγινε μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, κ.τ.λ. Επίσης, ετύγχαναν πράκτορες της Βουλγαρίας, όπως αποκαλύπτει ο Αρθούρος Ζάϊτς (προξενικός γραμματεύς της εν Αθήναις γερμανικής πρεσβείας κατά την περίοδον της κατοχής), στο βιβλίο του «Η γερμανική κατασκοπεία στην Ελλάδα»: «Από τους εν λόγω  27 κομμουνιστές, όπως εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε, οι 22 ήταν πράγματι όργανα των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών».
Τέλος, ιδού πως περιγράφει ο Τζήμας, σε έκθεσή του προς την καθοδήγηση του ΚΚΕ, την επομένη ημέρα της απελευθερώσεών των 27: «Στην Αθήνα, την επομένη το πρωί, άρχισε με προσοχή η αποσυμφόρηση των αποσκευών και το κλείσιμο ραντεβού για την βουλγαρική πρεσβεία. Από εκεί περάσαμε όλοι και εφοδιαστήκαμε με βουλγαρικές ταυτότητες. Μαζί με άλλους συντρόφους, Σλαβομακεδόνες κυρίως, ταξιδέψαμε με το αυτοκίνητο της βουλγαρικής πρεσβείας για την Θεσσαλονίκη» (πηγή: Γ. Φαράκου «Άρης Βελουχιώτης. Το χαμένο αρχείο – Άγνωστα κείμενα»).
Κάθε φορά, λοιπόν, που θα ανοίγουν το απύλωτο στόμα τους οι κουκουέδες, να έχουν υπόψη τους ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»!
Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός 
(Δημοσιεύθηκε στην εθνική εφημερίδα «Εμπρός»)

14 σχόλια:

  1. μεχρι τωρα τους ανεπαρκεις κ αθλιους οπαδους σας τους ταιζε το συστημα coca cola & mc donalds με παραλληλο chatting στο fb!!ναι ναι..ηταν τα κλασσικα παιδια του στυλ δεν ασχολουμαι με πολιτικα ολοι ιδιοι ειναι κτλ.ξαφνικα ολοι εγιναν ειδημονες και τους ταιζετε ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ!!αυτος γραφει και ομιλει -το παραδεχομαι-απταιστα την ελληνικη και ΨΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ!!τελικα σε αυτο το λαο...τι ακομα αξιζει να παθει?αναρωτιεμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε να βάζεις τόνους και μετά μίλα για "ανεπαρκείς" οπαδούς. Όσο για το "άθλιους", σε καλώ να διαβάσεις κείμενα του ινδυμεδια ή του ακόλουθού του που γράφει εδώ: μιλά για χαράκωμα στην μάπα σε εμάς κ της οικογένειάς μας κλπ. Αναρωτιέμαι γιατί οι στρατιές αριστερών και προοδευτικών καθηγητών (αλλά και γονιών) τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να μορφώσουν το πόπολο αλλά αντίθετα μια ομάδα δολοφόνων, άθλιων, φασιστών κλπ (της τάξης του 0.1%) κατάφερε να οργανώσει την νεολαία κάτω απο ένα "μιαρό" Εθνικιστικό μανδύα. Με λίγα λόγια: όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο (αριστερότερος των αριστερών): η κουλτούρα είναι σαν την μαρμελάδα. Όσο λιγότερη έχεις, τόσο ευκολότερα απλώνεται στο ψωμί. Η Ιστορία και η νεολαία σας μέτρησε και σας βρήκε λειψούς. Η αριστερά είχε και έχει σαθρές βάσεις γιατί είναι υλιστική φιλοσοφία και γιαυτό καταδικασμένη να έχει ημερομηνία λήξης. Δεν μπορείτε να ομαδοποιήσετε την νεολαία, όχι πιά. Οι νέοι θέλουν κάτι ουσιαστικότερο και ωραιότερο και εσείς δεν μπορείτε να τους το δώσετε ή να τους βοηθήσετε να το αποκτήσουν. Είστε πια δεινόσαυροι...

      Στέλιος

      Διαγραφή
  2. ειμαι του πολυτονικου φιλε και δε βαζω τονους απο αντιδραση!!!μη συγχεεις τους αντιεξουσιαστες-αναρχικους με τους κομμουνιστες η τους αριστερους.εχουν διακριτες διαφορες-οπως εχετε εσεις για παραδειγα(οι απογονοι τω ν γερμανοτσολιαδων)με τους δεξιους τους απογονους του Ψαρρου και του ΕΔΕΣ.και υπαρχει ενα ρητο που λεει=αριστερα της αριστερας βρισκεται η δεξια!!η διαφορα του ΚΚΕ με τη δεξια την ακροδεξια αλλα και την υπολοιπη αριστερα ειναι οτι στον εμφυλιο το 1949 οταν χασαμε,οι φανατικοι εχθροι σας τοτε οι αρχειομαρξιστες(προγονοι τω αναρχικων σημερα)σας εστειλαν συγχαρητηριο τηλεγραφημα για τη σπουδαια επιτυχια σας!!!ΝΑΖΙ κ αναρχικοι(οι πρακτορες αυτων)δουλευετε μαζι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άν είσαι του πολυτονικού "φίλε" τότε γράφε πολυτονικώς γιατί άτονη γλώσσα είναι βασανιστήριο.

      Κατ' αρχάς δεν χάσατε στον εμφύλιο. Η αριστερά ήταν ο ηθικός νικητής, γι' αυτό και μονοπώλησε τόσο την εκπαίδευση όσο και την καλλιτεχνική - φιλολογική μερίδα των πολιτών. Παραδέχομαι πως τόσο οι δεξιοί όσο και οι αριστεροί έκαναν ακρότητες αλλά ξεχνάς πως ΔΕΝ είμαστε δεξιοί: είμαστε Εθνικιστές. Προσωπικά δηλώνω Εθνικοσοσιαλιστής και προσβάλλομαι αν κάποιος άσχετος με αποκαλέσει δεξιό. Πράγμα ακατανόητο για εσάς που αποκαλείτε τον εαυτό σας "βούλγαρο", "αλβανό", "πακιστανό" κλπ αρκεί αυτός να είναι κατατρεγμένος (ή να δηλώνει κατατρεγμένος) και απαραίτητα να μην είναι Έλληνας.

      Για την παρακμή της αριστεράς, θα σου αναφέρω μια μικρή αληθινή ιστορία: Ένας παλαιοκομμουνιστής, γέρος πια, την δεκαετία του 80 γύρισε απο μια συγκέντρωση του ΚΚΕ κατσούφης. Η γυναίκα του τον ρώτησε τι τρέχει, μιας και περίμενε να είναι χεσμένος απο την χαρά του, αφού δεν ήταν πλέον στην παρανομία. Είπε λοιπόν ο τύπος: "ρε γυναίκα, θυμάμαι στον καιρό της πρώτης παρανομίας πως κρυβόμαστε κ έλεγε ο ένας τον άλλον "συναγωνιστή". Μετά, φτιάξαμε ένα νόμιμο κόμμα (σ.σ. ΕΔΑ) και αποκαλούσε ο ένας τον άλλο "σύντροφο". Τώρα, μετά την χούντα, πήγα στην ΚΟΒα μου για να ενημερωθώ κ να συζητήσω. Άκουσα τους συντόφους, σηκώθηκα κ είπα την άποψή μου και μια κυρία ήθελε να μου απαντήσει. Σηκώθηκε λοιπόν και μου είπε "άκου να σου πω χ ρ υ σ έ μ ο υ..." Η παραπάνω ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Δείχνει την παρακμή της αριστεράς και την απουσία ουσιαστικών βάσεων. Πιο απλά: είστε λίγοι, "φίλε" μου. Δεν έχετε τίποτε άλλο εκτός απο θράσος. Γιατί δεν μου απαντάς σε αυτά που σε ρώτησα προηγουμένως; γιατί τόσοι και τόσοι αριστεροί δεν μορφώσατε την νεολαία αλλά αντίθετα την διαβρώσατε; Ποιός αριστερός πνευματικός άνθρωπος είναι σήμερα ο ηγέτης σας; Παλιά είχατε τον Ρίτσο, τον Λειβαδίτη, τον Θεοδωράκη. Τώρα ποιός; ΚΑΝΕΙΣ. Γιατί απλούστατα έχετε παρακμάσει γιατί είχατε εξ' ορισμού ημερομηνία λήξεως. Η Ελλάδα όμως δεν πεθαίνει ποτέ άρα είστε χαμένοι απο χέρι, "φίλε". Άτομα σαν τον Μίσσιο κυνηγήθηκαν απο την αριστερά γιατί όλοι εσείς οι κομμουνιστές διψούσατε για εξουσία. Ό,τι και να ξεφωνίζατε για το πόπολο, λιμάρηδες της εξουσίας είσασταν, γι' αυτό και οι κομμουνιστές είναι τα πιο σκληρά αφεντικά.

      Όταν (λόγω του προδοτικού σας παρελθόντος) είσαστε στις εξορίες, σας καλούσαν να φωνάξετε "ζήτω η Ελλάς" ή "ζήτω το Έθνος". Κανένας δεν βροντοφώναξε για την πατρίδα του, όλοι όμως φωνάζατε "ζήτω ο Ζαχαριάδης" - ο πράκτορας των Ναζί. Απάντησέ μου λοιπόν γιατί δεν είχατε την αδεια απο το κόμμα να φωνάξετε για την πατρίδα. Περιμένω την απάντησή σου - αν αρχίσεις να λές τις ανοησίες περί ναζί ή αναρχικών ή εοκ και νατο το ίδιο συνδικάτο ή λευτεριά στον Οδυσσέα Καλαρέμα ή Εργάτες ενωμένοι, απλώς θα σε προσπεράσω όπως σας προσπερνά η ιστορία. Περιμένω τις απαντήσεις σου, "φίλε".

      Στέλιος

      Διαγραφή
  3. οφειλω να παραδεχτω οτι για χρυσαυγιτης κρατας ψηλα το επιπεδο της συζητησης.εχεις πνευματικη καλλιεργεια πραγμα σπανιο...εχετε γεμισει γηπεδο και πλατειες δυτικων προαστιων(παπακι χωρις ποδια,φερμες μεχρι β γυμνασιου το πολυ κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω πνευματική καλλιέργεια, είμαι ένας άνεργος αμόρφωτος και αστοιχείωτος χρυσαυγίτης. Έχω λοιπόν το άλλοθι να σε γράψω στ' αρχίδια μου.

      Στέλιος

      Διαγραφή
  4. μπερναρ σω=πολιτισμος ειναι η προσπαθεια του homo sapiens να ξεφυγει απο το homo erectus.xρυσαυγιτης=ο homo erectus ντυμενος homo sapiens χωρις να εχουμε αποκριες.ασχολεισαι με το χρονη μισσιο λες και τον εχεις συντροφο βρε παπαρα!!λες κ με νοιαζει τι κανετε εσεις με τον Περιανδρο η τι διαφωνιες εχετε με το μπαμπα Πλευρη!!!και ναι στη μεταπολιτευση εγινε συμφωνια...στο συνολο των τομεων της ζωης του τοπου η αριστερα θα κατειχε επιρροη 10%...αυτη ηταν η Βαρκιζα!!!απο τη στιγμη παντως που αυτοαποκαλεισαι εθνικοσοσιαλιστης ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ!!λετε ψεμματα στο λαο και παραπλανειτε ασυστολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν απαντάς, αριστερούλη; Δεν ξέρεις τι να απαντήσεις σε έναν αστοιχείωτο, αμόρφωτο και άθλιο οπαδό της Χρυσής Αυγής; Δεν μπορείς να απαντήσεις σε έναν ανεπαρκή, σε κάποιον που έκανε τσάτ στο fb κλπ; Που είναι η αριστερή σου φρασεολογία; Χαχαχα δεινόσαυροι είσαστε! Έτοιμοι για την εξαφάνισή σας! Καλά σας λένε ζωντανά απολιθώματα...

      Στέλιος

      Υ.Γ. τον Χρόνη Μίσσιο τον είχα γνωρίσει προσωπικά, όπως και τον Βασίλη Ραφαηλίδη. Τον Πλεύρη δεν τον ξέρω και ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Σε πληροφορώ πως ο Μίσσιος ήταν περισσότερο Εθνικιστής απο τους Χρυσαυγίτες, φτωχέ ηλίθιε. Ο Ραφαηλίδης ήταν αυτό που λέμε Ανθέλληνας αλλά ο Μίσσιος είχε μια γνήσια Ελληνική καρδιά. Απλώς ήταν παραπλανημένος, όπως οι περισσότεροι αγράμματοι παλαιοκομμουνιστές. Όταν τον είχα ρωτήσει το ίδιο πράγμα που ρώτησα κ εσένα (γιατί δεν φωνάζατε "ζήτω η Ελλάδα", τόσο τρομερό ήταν;), το μόνο που έκανε ήταν να χαμογελάσει. Άν άνοιγε το στόμα του και μιλούσε για το ΚΚΕ, δεν θα σας ξέπλενε τίποτα. Όπως τότε με τον Τίγρη, που δήλωσε (μετά θάνατο, γιατί φοβόταν την λάσπη του ΚΚΕ) πως ο Λαμπράκης δολοφονήθηκε στο νοσοκομείο απο τους αριστερούς που ήθελαν θύματα. Διάβασε.

      Διαγραφή
  5. ο Χρονης Μισσιος αγραμματος παλαιοκομμουνιστης....κ τους παλαιοκομμουνιστες γιατι τους κατεσφαζαν οι παλαιοεθνικοσοσιαλιστες?αθωος ο Γκοτζαμανης και φταιει η αριστερα κ παλι με το Λαμπρακη!!κ αντε να δεχτω οτι εμεις ειμαστε απολιθωματα...σταλινικα..εσεις δεν ειστε απολιθωματα χιτλερικα?αλλα..η εξισωση εχει ως εξης=εσεις στα πραγματα γιατι το 1949 μας θαψατε στην αμμο,αρα εσεις ειστε το συστημα και οχι οι αντισυστημικοι φιλε μου.πως γινεται(αυτο δεν εχει συμβει ποτε κ σε καμια χωρα ανεξαρτητως πολιτευματος)να σε ψηφιζει η αστυνομια και να εισαι αντισυστημικο κομμα!μπραβο παντως που γνωρισες το χρονη μισσιο...μετα απο αυτο σιγουρα δεν αντεχεις πανω απο 10 λεπτα με το Μπαρμπαρουση!!!....να παραδεχτω τον Αρβανιτη-απταιστα την ελληνικη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου απαντάς. Βρίζεις αλλά δεν απαντάς "φίλε". Νόμιζα πως μπορώ να κάνω διάλογο μαζί σου αλλά απ' ότι φαίνεται είναι αδύνατο. Ο Μίσσιος, που φαίνεται να εκτιμάς, έλεγε πως "όταν σε μια παρέα μιλάει μονάχα ο ένας, συνεχώς, απνευστί, και δεν αφήνει τους άλλους να μιλήσουν, ε αυτός είναι κομμουνιστής". Δεν μου απαντάς λοιπόν και δεν έχεις την στοιχειώδη ευγένεια κ τάκτ να πείς στον συνομιλητή σου πως δεν θέλεις να απαντήσεις ή δεν μπορείς να απαντήσεις. Μόνο να λές "ναζί" και "συστημικοί" ξέρεις, γιατί γνωρίζεις πως αυτό με/μας προσβάλλει. Λυπάμαι αλλά σε προσπερνώ. Βλέπεις, έχω όλο το δικαίωμα να το κάνω γιατί είμαι άθλιος, ανεπαρκής, αμόρφωτος κλπ χρυσαυγίτης.

      Στέλιος

      Υ.Γ. Στο πανεπιστήμιο, θυμάμαι πολλούς αριστερούς φοιτητές να βρίζουν ως "φασίστες" και "συστημικούς" τους μη-αριστερούς (όχι τους πασόκους ή τους δεξιούς!). Αυτά τα παιδιά, οι λεγόμενοι άπλυτοι (ήταν λίγο τσακωμένοι με το σαπούνι), οι αριστεροί, οι επαναστάτες, οι αετοί, έρχονταν στην σχολή με τζιπάκι ή άλλο αυτοκίνητο που τους πήρε ο μπαμπάς. Εγώ ο φασίστας χρησιμοποιούσα λεωφορείο, μαζί με λαθρομετανάστες κ πρεζόνια. Στο εξωτερικό, οι κομμουνιστές φοιτητές ήταν οι πιο κομπλεξικοί - τους απέφευγαν όλοι γιατί έλεγαν κ έκαναν μαλακίες. Σας προσπερνούσαν ΟΛΟΙ κ δεν σας ένοιαζε. Τώρα είναι η περίοδος να γίνετε παρελθόν, γιατί μια ζωή βλέπετε εκεί.

      Διαγραφή
  6. «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του βετεράνου κομμουνιστή σ. Μήτσου Στολίδη. Ο σ. Μήτσος Στολίδης, γεννημένος στην Ιστιαία Εύβοιας το 1924, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ Νέων, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ και της Οργάνωσης Περιφρούρησης Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ). Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1943.

    Το 1945 συνελήφθη, βασανίστηκε από το αστικό κράτος και καταδικάστηκε σε θάνατο από το Κακουργιοδικείο Θήβας. Παρέμεινε φυλακισμένος από το 1945 έως το 1964 στην Αίγινα, στο Ιτζεδίν, στην Κέρκυρα, στα Γιούρα και την Αλικαρνασσό. Καθ' όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του ο σ. Στολίδης ανέλαβε διάφορα καθήκοντα στις οργανώσεις των φυλακισμένων και του Κόμματος, υπήρξε αλύγιστος υπερασπιστής του ΚΚΕ, των ιδανικών του για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό και την υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

    Με την αποφυλάκισή του το 1964 διατέλεσε γραμματέας της ΕΔΑ στην Εύβοια και μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας. Πέρασε άλλες δύο φορές από δικαστήριο λόγω της πολιτικής του δράσης. Με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 συλλαμβάνεται και πάλι και εξορίζεται στα Γιούρα και στο Παρθένι της Λέρου μέχρι το 1971. Ο σ. Στολίδης κράτησε την αξιοπρεπή και αλύγιστη στάση του κομμουνιστή και προσέφερε σε όποια δουλειά του ανατέθηκε και στους τόπους εξορίας
    ΓΙΑΥΤΟ ΔΕ ΛΥΓΙΣΕ ΠΟΤΕ Κ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ!!!εμφυλιακες ονειρωξεις μακρια απο μενα φιλε μου-δε σε βριζω(δεν ειναι προσωπικο το θεμα)αλλα και δε χαριζομαι στα σημεια διαφωνιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Στολίδης ήταν αλύγιστος υπερασπιστής του ΚΚΕ, δεν ήταν υπερασπιστής της Ελλάδας. Μαχόταν για την υπόθεση, όχι για τα Εθνικά Ιδανικά. Έγινε μέλος του ΚΚΕ... ποιό είναι το ΚΚΕ; γιατί να είναι το ΚΚΕ σημαντικότερο από την Πατρίδα; γιατί να θεωρεί το κόμμα πως η κραυγή "ζήτω η Ελλάς" να είναι φασιστική; γιατί οι στελεχάρες του κόμματος ήταν πάντα ανέγγιχτοι απο το σύστημα (π.χ. στο Νταχάου ο μέσος όρος ζωής ενός κρατούμενου ήταν 4 εβδομάδες αλλά ο Ζαχαριάδης έζησε εκεί 3 χρόνια - ένα προνόμιο που μόνο οι συνεργάτες των ναζί απολάμβαναν); ποιός ήταν η καθοδήγηση κ γιατί απαιτούσε τυφλή υποταγή; ποιός ο ρόλος του ΚΚΕ στην Μακεδονία, την οποία την παραχωρούσε για την "υπόθεση"; Γιατί δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ θεωρητικός του Μαρξισμού στην Ελλάδα; λες πως δεν έχεις εμφυλιακές ονειρώξεις αλλά τον εμφύλιο τον ξεκίνησε η αριστερά... Λες πως η αριστερά είναι αντισυστημική ενώ π.χ. το ΚΚΕ αρνείται τον έλεγχο των οικονομικών του με το έτσι θέλω, ενώ διαθέτει την ισχυρότερη μηχανή προβολής και προπαγάνδας (το 99% των καλλιτεχνών είναι αριστεροί - και πούστηδες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία), ενώ η αριστερά έχει δική της την εκπαίδευση, τον συνδικαλισμό, όλα.

      Διαγραφή
  7. κκε το κομμα σου σου ΧΑΖΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD
    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.....!! ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΕ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΥΘΕΡΩΣΑΝ....ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΡΓΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών