Συνέντευξη στο σούπερ-καθεστωτικό (και κάργα μνημονιακό…) «Βήμα της Κυριακής» έδωσε ο μικρός της Στάλιν της Ελλάδος, Ι. Δραγασάκης («φέρτε μας τον φρούραρχο»). Μάλιστα, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε στην σελίδα «τάδε», αλλά ήταν το κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο της φυλλάδας. Όσο για τον τίτλο και τους υποτίτλους, αυτοί ήταν ενδεικτικότατοι:
Ο Ι. Δραγασάκης αναγγέλλει τη ............
μεγάλη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ- Από την ουτοπία στον ρεαλισμό- «Δεν υπάρχουν εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις» – «Δεν επιδιώκουμε αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων»- «Ο κρατικός καπιταλισμός δεν είναι στόχος, ούτε όραμά μας» – «Θέλουμε την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη». Τα οποία σημαίνουν πρακτικά τα εξής: Δεν θα… σκίσουμε το Μνημόνιο, θα το τηρήσουμε. Μην ακούτε διάφορες παραμύθες που αμολάμε από δω κι από κει για να πιάσουμε πελάτες-ψηφοφόρους, κι εμείς την ίδια οικονομική πολιτική στραγγαλισμού του ελληνικού λαού θ’ ακολουθήσουμε. Θέλουμε συγκυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου. Και με την ΝΔ βεβαίως-βεβαίως!
Μάλιστα, για να αποδείξει ότι μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτή, ο Δραγασάκης φρόντισε από την πρώτη κιόλας ερώτηση να αναφερθεί στην από κοινού με την ΝΔ (και τις λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις) αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής στη βουλή. Εννοώντας, ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα επεκτείνουν την συνεργασία τους κατά της Χρυσής Αυγής και εκτός βουλής. Ιδού η ερώτηση-απάντηση και τα συμπεράσματα δικά σας:
Κύριε Δραγασάκη, οι συγκρούσεις σας με τη Χρυσή Αυγή από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής είναι συνεχείς. Θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξει στενότερη διακομματική συνεργασία για την αντιμετώπιση του φαινομένου; Μπορεί μια τέτοια διαδικασία να διαμορφώσει και ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο, π.χ. συνεργασίες με πολιτικό – δημοκρατικό πρόταγμα και όχι οικονομικό;
-«Για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι το προεδρείο της Βουλής που είναι σε σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή. Είναι η Χρυσή Αυγή η οποία συστηματικά ενεργεί προκλητικά και προσβλητικά προς το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και το προεδρείο. Πάντως, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Βουλής, ως προεδρείο, έχουμε κοινές εκτιμήσεις και ενιαία στάση απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Αναμένουμε και άλλες προκλήσεις και είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε με τρόπο θεσμικό και ενιαίο. Σε ό,τι αφορά τώρα το ερώτημά σας, το πολιτικό – δημοκρατικό πρόβλημα δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από το οικονομικό διότι είναι ακριβώς η συρρίκνωση του κοινωνικού περιεχομένου που ευτελίζει τη δημοκρατία, ιδιαίτερα στα μάτια των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτό όμως που πρωτίστως εμποδίζει μια ευρεία δημοκρατική, αντιρατσιστική και αντιφασιστική συμπαράταξη είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις ακροδεξιές, κρατικοδίαιτες και διαπλεκόμενες μέσα στο καταρρέον σύστημα…».
(ΥΓ) 1: Για να μην ξεχνιόμαστε, ο προερχόμενος από το σταλινικό ΚΚΕ Δραγασάκης ήταν υπουργός Οικονομικών στη συγκυβέρνηση ΝΔ-Συνασπισμού-ΚΚΕ, το 1989…
(ΥΓ) 2: Τι να απόγινε άραγε εκείνη η Χαλυβουργία στην Ουκρανία; Ξέρει κανένας τίποτα;
O προλετάριος Δραγασάκης έχει μεταπτυχιακές στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου ( LSE), που ειδικεύεται στην εκπαίδευση οπαδών της διεθνούς κεφαλαιοκρατίας με...μαρξιστικές τάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροφανώς είχε καθηγητή τον μαρξιστή Νίκο Μουζέλη, τακτικό αρθρογράφο του ΒΗΜΑΤΟΣ και δεύτερο σύζυγο της Θάλειας Δραγώνα.
Ο Δραγασάκης ετύγχανε ευνοϊκής μεταχειρήσεως από το προδοτικό ΚΚΕ, που τον ώριζε υποψήφιο στον Νομό Χανίων για να έχει εξασφαλισμένη εκλογή και όχι στον Λασιθίου απ΄ όπου κατάγεται.
Αλκμάν Μάκαρ
η κορη του η πρεζου τι κανει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ, ΛΟΧΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφή