Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2013

Απόγνωση στην Συγγρού: Οι επόμενες εκλογές θα είναι της Χρυσής Αυγής!


Απόγνωση στην Συγγρού: Οι επόμενες εκλογές θα είναι της Χρυσής Αυγής!

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φιλοξενεί το Κυριακάτικο "Παρόν" σχετικά με την απόγνωση της ελαφροδεξιάς στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Στην Συγγρού γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων, αλλά το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο: Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής και την μαζική φυγή των ψηφοφόρων προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.
Χωρίς περαιτέρω σχόλια παραθέτουμε το σχετικό άρθρο:

"Ψάχνουν τρόπο στη ΝΔ για να σταματήσουν τη Χρυσή Αυγή. ΔΙΑΧΥΤΗ είναι η ανησυχία στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας για.....
τη δυναμική που καταγράφει η Χρυσή Αυγή και αναπόφευκτα θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών. Η ανησυχία γίνεται ακόμη πιο έντονη, καθώς στη Λ. Συγγρού αδυνατούν μέχρι σήμερα να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη στρατηγική, που μοναδικό σκοπό θα έχει την ανάσχεση της πορείας του ακροδεξιού πολιτικού μορφώματος. Πέρα από τις παρενέργειες, πολιτικές και άλλες που θα προκαλέσει ενδεχόμενη ενίσχυσή του, είναι ορατός και ο κίνδυνος νέων διαρροών από τον χώρο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.
Οι απόψεις και οι προτάσεις που διατυπώνονται στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας είναι αντικρουόμενες, ωστόσο καμία δεν δείχνει να είναι αρκούντως αποτελεσματική. Ορισμένα στελέχη προκρίνουν την κατά μέτωπο αντιπαράθεση, σε όλα τα επίπεδα και με κάθε αφορμή, ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία και η δράση τους. «Πολύς κόσμος νομίζει ότι ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και οι άλλοι είναι οι άγγελοι-τιμωροί που ήρθαν να τιμωρήσουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Πρέπει να τους βγάλουμε από την πλάνη τους», λένε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναδειχθούν και να φωτιστούν περισσότερο οι ακροδεξιές, ρατσιστικές πρακτικές τους, ενώ είναι απαραίτητο να πέσει φως και στο παρελθόν κάθε βουλευτή και στελέχους της Χρυσής Αυγής.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο είναι να βρεθούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πρόθυμα να το υπηρετήσουν. Και τέτοια στελέχη αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Με εξαίρεση τον υπουργό Δημ. Τάξης Ν. Δένδια, που έχει κατ’ επανάληψη συγκρουστεί με την ηγεσία ή στελέχη της Χρυσής Αυγής και δυο-τρεις ακόμη βουλευτές, όλοι οι άλλοι αποφεύγουν να έρθουν αντιμέτωποι μαζί τους. Είτε διότι εκτιμούν ότι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν είτε γιατί φοβούνται κάποια σε βάρος τους ενέργεια από οπαδούς του ακροδεξιού κόμματος.
Στην αντίπερα όχθη, άλλα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι από μια κατά μέτωπο σύγκρουση ωφελημένη θα βγει η Χρυσή Αυγή, διότι στην κοινωνία υπάρχει ακόμη συσσωρευμένη οργή για τα κόμματα που κυβέρνησαν ή κυβερνούν τη χώρα. «Στη φάση αυτή, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους αγνοήσουμε» τονίζουν, ενώ ανάλογες είναι και οι απόψεις του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε υπογραμμίσει ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους κάνουμε ήρωες».
Παράγοντες της Λ. Συγγρού, που μελετούν τις δημοσκοπήσεις και τις τάσεις της κοινής γνώμης, προειδοποιούν ότι «οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές της Χρυσής Αυγής». Προβλέπουν ενίσχυση της δύναμής της, λόγω της οικονομικής κρίσης, της περιοριστικής πολιτικής αλλά και διότι σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας είναι διάχυτο το αίσθημα της αδικίας ως προς την κατανομή των βαρών. Οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι η απήχηση της Χρυσής Αυγής θα αρχίσει να υποχωρεί μόνο όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και υπάρξουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Για το λόγο αυτό, προσθέτουν, πρέπει να καθυστερήσουν όσο γίνεται περισσότερο οι επόμενες εθνικές εκλογές".

ΥΓ. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου τα στελέχη της ΝΔ που φοβούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση με την Χρυσή Αυγή, το κάνουν από... φόβο για μια πιθανή ενέργεια εναντίον τους. Έτσι μάλλον ορίζεται εν έτει 2013 η υποκρισία, η θρασυδειλία και η ένδεια επιχειρημάτων...

5 σχόλια:

  1. θα βγει η χρυση αυγη πρωτο κομμα λογικα , θα παρει ενα 25-30% , θα παρει και 90- 100 εδρες , τι θα τις κανει αμα δεν εχει με ποιον να συνεργαστει ? Κανενα κομμα απο δω και περα δε προκειτε να ξαναβγει αυτοδυναμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αφησει τους αλλους να συνεργαστουν !!

      Διαγραφή
    2. @ 10:27 και ξέρεις μεγάλε μεγάλε τι σημαίνει να κυβερνάς με μειοψηφία και συνασπισμό κομμάτων...
      Εδώ τώρα και τρέμουν τα πόδια τους, φαντάζομαι οτι τότε θα περιμένουν απο στιγμή σε στιγμή να ακούσουν τις ερπύστριες!

      ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ.
      ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ.
      ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

      ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΛΕΜΕ!
      ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

      Διαγραφή
  2. Τι προτείνουν λέει;
    Να καθυστερήσουν τις εθνικές εκλογές;
    Καθηστερήστε τις!
    Ακόμα δεν έχετε οριστικά νδ και σύριζα εξωθηθεί από το στημένο δίπολο.

    Καθυστερήστε λίγους μήνες για να δείτε εκπλήξεις...

    Και που είστε;
    Μην τρέφετε ψευδαισθήσεις για νοθείες με εκλογικούς καταλόγους, ιθαγένειες ή ό, τι άλλο σατανικό εφεύρετε.
    Μπούμερανγκ θα σας γυρίσει, ήδη πολλοί ακόμη και αριστεροί σας έχουν σιχαθεί.
    περιμένετε και θα εκπλαγείτε πικρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλημα Θεού, η Ελλάδα θα σωθεί!
    ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών