Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2013

ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ (VPRC): Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΜΠΙΕΣΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟ

Συνέντευξη στο tvxs.gr του εμπαθούς κομμουνιστή Κούλογλου, για την Χρυσή Αυγή, έδωσε ο γνωστός δημοσκόπος και πολιτικός αναλυτής της VPRC Χριστόφορος Βερναρδάκης, αριστερός με περικεφαλαία φυσικά – όπως όλοι σχεδόν οι δημοσκόποι. Ιδού τα πιο βασικά σημεία της:

«Έχει συγκεντρώσει ένα σκληρό πυρήνα που...
δεν είναι εύκολο να συμπιεστεί προς τα κάτω… Στην ουσία βρίσκει ορισμένες εκφράσεις της Χρυσής Αυγής που του ταιριάζουν, όπως είναι για παράδειγμα ο ρατσισμός, η βίαιη εξατομικευμένη συμπεριφορά ή μια ακραία γενικά συμπεριφορά μέσα από τα φαινόμενα βίας που παράγει η οικονομική κρίση. Σίγουρα σ’ αυτό το ποσοστό των υποστηρικτών υπάρχει και ένα σημαντικό μέρος νεοναζί… Παράλληλα, οι υποστηρικτές της νεοναζιστικής οργάνωσης, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, μοιάζουν να αδιαφορούν για ότι συμβαίνει, αρνούνται να πιστέψουν όσα αποκαλύπτονται. Επιπλέον, δεν πρέπει να αποκλείσουμε μια μερίδα να μην πείθεται για τη δράση των νεοναζί, ακριβώς επειδή υπάρχει μια επίθεση από τα καθεστωτικά μέσα, που ως θεσμός έχουν πλέον μικρό βαθμό αξιοπιστίας… Σε ότι αφορά στην πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζει πως υπάρχει μια πτωτική τάση αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, το ποσοστό θα είναι διακριτό. Η ακροδεξιά έχει ιδεολογικές και ιστορικές ρίζες στην ελληνική κοινωνία αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει φουντώσει εξαιτίας της γενικευμένης κρίσης…».

Συμπέρασμα: Η Χρυσή Αυγή ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά!

(ΥΓ): Αντωνάκη, την πάτησες την μπανανόφλουδα και τώρα θα τσακιστείς!

7 σχόλια:

  1. Ένα Σχόλιο to “Ο Νόμος στην υπηρεσία της εξουσίας…” όπως δημοσιεύθηκε στο Olympia", που αποδεικνύει τον τρόπο που μαγειρεύονται τα "νόστιμα φαγητά"ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το πόρισμα Βουρλιώτη είναι καρμπόν η κατάθεση του γνωστού ανθέλληνα Ψαρρά του Ιού
    Διαβάστε και φρίξτε: Όταν η Δικαιοσύνη λειτουργεί καθ’ υπαγόρευση! Αυτολεξεί η άθλια και συκοφαντική κατάθεση του Ψαρρά είναι το δήθεν έγκριτο πόρισμα του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Ούτε στις μπανανίες της αφρικής δε συνέβη ποτέ κάτι ανάλογο.
    Το πόρισμα Βουρλιώτη, με το οποίο κατηγορείται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως «εγκληματική οργάνωση», αποτελεί ουσιαστικά αντιγραφή των «καταγγελιών» του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έφερε στην επιφάνεια ένα … μπακαλόχαρτο το οποίο βάφτισε ως «καταστατικό» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Υπάρχει μια παροιμία η οποία λέει «έλα Μπάρμπα να σου δείξω τα χωράφια σου» και ταιριάζει τέλεια στον κονδυλοφόρο αυτό. Όλο το κατηγορητήριο, δηλαδή, βασίζεται σ’ ένα αμφιβόλου προέλευσης χαρτί, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών.
    Χαρακτηριστικά, και για να γίνει κατανοητό σε όλους, παραθέτουμε αυτούσια αποσπάσματα αφενός από την «καταγγελία» Ψαρρά και αφετέρου από το πόρισμα Βουρλιώτη.
    Σύμφωνα, λοιπόν, με τον «κύριο» Ψαρρά «Η ιστορία αυτή ξεκίνησε από το 1980 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών, με επικεφαλής το Ν. Μιχαλολιάκο. (…) Σιγά σιγά μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με την ονομασία ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ περί το έτος 1987. Από τότε διαχωρίστηκε ένα τμήμα της οργάνωσης και ανέλαβε τη δράση εκτός γραφείων, δηλαδή την άσκηση βίας και τις επιθέσεις εναντίον όσων θεωρούσε η οργάνωση εχθρούς. Ο ηγετικός πυρήνας και των δύο τμημάτων ήταν ο ίδιος. Άλλωστε και το ίδιο το καταστατικό ρητά προβλέπει το διαχωρισμό σε πολιτικό και επιχειρησιακό κομμάτι, επιβεβαιώνει ότι το επιχειρησιακό υπερτερεί και πιστοποιεί την απόλυτη εξουσία την οποία έχει η ηγετική ομάδα και ιδιαιτέρως ο αρχηγός, σύμφωνα με το δόγμα του χιτλερικού κόμματος δηλ. το Fuhrerprinzip. (…) Πιστή στο ναζιστικό δόγμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θεωρεί ότι όσοι δεν ανήκουν στη «λαϊκή κοινότητα της φυλής» είναι υπάνθρωποι. Υπάνθρωποι για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι οι ξένοι, οι μετανάστες, αλλά και όσοι διαφωνούν με τις απόψεις της και βέβαια οι Ρομά, ακόμη και οι άνθρωποι με κάποια νοητικά ή κινητικά προβλήματα. (…) Για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η βία είναι το μήνυμα και όχι το μέσο.».
    Ερχόμαστε, τώρα, στο πόρισμα Βουρλιώτη και παρατηρούμε τα εξής χωρία-σχεδόν αντιγραφή των ισχυρισμών του Ψαρρά «Η «Χρυσή Αυγή» πρωτοεμφανίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980-1990, με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών, με επικεφαλής τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο.. (…) Στη συνέχεια, η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με την ονομασία «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός Γραφείων δράση, δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση αυτή θεωρούσε εχθρούς. Σύμφωνα δε και με τις προβλέψεις του καταστατικού της οργάνωσης, στο οποίο μάλιστα ορίζεται ο διαχωρισμός του υπέρτερου επιχειρησιακού από το πολιτικό τμήμα, ηγετική ομάδα και των δύο τμημάτων ήταν η ίδια, με την εξουσία, όμως, του αρχηγού να είναι απόλυτη, κατά το χιτλερικό δόγμα «Fuhrerprinzip», η προσταγή του οποίου σε ενέργεια ή η έγκρισή του σε ήσσονος σημασίας δράσεις ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη. (…) Κατά τις απόψεις των ανθρώπων της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» όσοι δεν ανήκουν στη «λαϊκή κοινότητα της φυλής» είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όπως και όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη δε και άτομα με νοητικά ή κινητικά προβλήματα. (…) Η βία για τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των όποιων επιδιώξεών τους.».
    Ποιος είναι, όμως, αυτός ο «μάχιμος» δημοσιογράφος που ....Η συνέχεια στο Ολυμπία γιατί εδώ δεν χωράει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας εισαγγελέας παίρνει ένα μπακαλόχαρτο από μία "καταγγελία" ενός ψευτοδημοσιογράφου και την βαπτίζει "πόρισμα" βάσει του οποίου έχουν προφυλακιστεί άνθρωποι...
    Ούτε καν στον κόπο δεν μπήκε να αλλάξει τις λέξεις ή τις παραγράφους ουσιαστικά του κειμένου...
    Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις χειρότερες μπανανίες της Αφρικής...
    Η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε ένα φιάσκο πολιτικό και ένα όνειδος δικαστικό όπου η Ιστορία θα την καταγράψει με τα μελανότερα χρώματα και θα στιγματίσει τους εμπλεκομένους με αυτήν οριστικά και αμετάκλητα...

    Αντιγνώμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτα γινονται μονο βορειο κορεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναρωτιέμαι αύριο μεθαύριο ΟΛΟΙ αυτοί οι Εισαγγελείς που ενεργούν κατά παραγγελεία. ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ θα βγούν έξω από το σπίτι τους;; ΟΛΑ αυτά τα φερέφωνα τα Σαμαρά που ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με τι μούτρα θα συνεχίσουν να ζούνε στην Ελλάδα; Όταν δεν θα έχουν 5-10 μπράβους από δίπλα τους και όταν ΔΕΝ θα τους στηρίζουν τα ΜΜΕ (αφού ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ} πως θα πάνε στο απέναντι περίπτερο από το σπίτι τους;; ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. Ο προδωμένος, οικονομικά κατεστραμένος και πεινασμένος κόσμος τους ΞΕΡΕΙ με ονόματα και διευθύνσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kε Βουρλιωτη, δεν ντραπηκατε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ποσοστο της Χ.Α. θα ειναι διακριτο, οπως διακριτο ειναι , για τους "συνταγματικους τοξοτες", το ΠΕΟΣ που ανατελλει στον οριζοντα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ....Ο ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΡΓΑ!!!!!!!ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών