Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Νοεμβρίου 25, 2013

Γιάννης Μαυρής (Public Issue): «Απέτυχε η στρατηγική της ΝΔ για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γιάννη Μαυρή, προέδρου της εταιρείας δημοσκοπήσεων Public Issue, υπάρχει στην «Αυγή» της Κυριακής. Ανάμεσα στ’ άλλα ο Μαυρής αναφέρεται και στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Καταρχάς, στην ερώτηση: «Με ποιο τρόπο επέδρασε στα ποσοστά της Ν.Δ., αλλά και της Χρυσής Αυγής, η ποινική δίωξη της δεύτερης;» ο Μαυρής λέει τα εξής: «Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής, λόγω...
και της ανόδου που είχε καταγραφεί σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις. Η άνοδος της Χ.Α. αποτελεί άμεσο εκλογικό κίνδυνο για τη Ν.Δ. Δεδομένου δε ότι η διαφορά των δύο κομμάτων (Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ) είναι μικρή, ενώ στις δημοσκοπήσεις παίζεται διαρκώς η πρωτιά, η οποία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε μια περίοδο που πολλοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. κοιτούν προς τη Χ.Α., η πρωτιά καθορίζεται άμεσα από το ποσοστό της τελευταίας.

Κατά συνέπεια η Ν.Δ. προσπάθησε να συμπιέσει τη Χρυσή Αυγή με τη δικαστική δίωξη και την επικοινωνιακή καμπάνια την οποία επιχείρησε με τα φίλια ΜΜΕ, θεωρώντας ότι θα την εξουδετερώσει εκλογικά. Απ' ό, τι φαίνεται, αυτή η στρατηγική απέτυχε. Αποδείχτηκε ότι η εμβέλεια και η διείσδυση της Χ.Α. είναι αρκετά μεγαλύτερη απ' ό, τι μπορούσε να υποθέσει κανείς. Και βεβαίως δεν αρκεί η αντιμετώπισή της μόνο με δικαστικούς και μιντιακούς όρους. Το συμπέρασμα, όπως καταγράφηκε από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι ότι η αποδυνάμωσή της δεν ήταν σημαντική. Κατά συνέπεια η διατήρηση της Ν.Δ. στην πρώτη θέση είναι εξαιρετικά επισφαλής.»

Η παραδοχή του Μαυρή είναι σαφής. Ότι δηλαδή η κυβερνητική καταστολή κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έγινε ουσιαστικά για πολιτικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την συνεχιζόμενη εισροή πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Όπως ο ίδιος ο Μαυρής ομολογεί «αυτή η στρατηγική απέτυχε», καθώς «η εμβέλεια και η διείσδυση της Χ.Α. είναι αρκετά μεγαλύτερη απ’ ότι μπορούσε να υποθέσει κανείς». Με απλά λόγια, η ανήθικη και παράνομη τακτική της Ν.Δ. της γυρίζει τελικά μπούμερανγκ.

Ακολουθεί μια δεύτερη ερώτηση «Υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής;», στην οποία ο Μαυρής απαντά ως εξής: «Υπήρξε μια συγκυριακή υποχώρηση των ποσοστών της, η οποία, λόγω της πίεσης που ασκήθηκε, είναι πιθανό να πήρε τη μορφή της απόκρυψης ψήφου. Δεν είναι εύκολη η διερεύνηση των μετακινήσεων. Δεν έχουμε να κάνουμε με επιστροφή ή «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων: έχουμε να κάνουμε κυρίως με απόκρυψη ψήφου, λόγω του φόβου από την πίεση που δέχτηκαν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Το σίγουρο είναι ότι η Ν.Δ. δεν αποκόμισε τα εκλογικά οφέλη που προσδοκούσε και, με βάση έναν απλοϊκό σχεδιασμό, θα της επέτρεπαν να πάει και σε εκλογές έχοντας «διαλύσει» τη Χ.Α.»

Και πάλι ο Μαυρής αποδέχεται το αυτονόητο, ότι σε καμία περίπτωση «Δεν έχουμε να κάνουμε με επιστροφή η «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων», αλλά με την απόκρυψη ψήφου. Τα βρώμικα σχέδια των αδίστακτων εντολοδόχων των διεθνών τοκογλύφων να διαλύσουν με ανέντιμες και παράνομες μεθόδους το μόνο Πολιτικό Κόμμα το οποίο αντιστέκεται στο ξεπούλημα της Χώρας έχουν αποτύχει πλήρως. Η προσπάθεια διάλυσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έχει μετατραπεί σε μια συνεχιζόμενη αποδόμηση της ΝΔ και της συγκυβέρνησης γενικότερα. Ο Λαός συσπειρώνεται ακόμη περισσότερο στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, παρά την λασπολογία και την καταπάτηση κάθε νομίμου δικαιώματος εις βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που επιχείρησαν οι εγχώριοι πολιτικοί υπάλληλοι των ξένων κέντρων εξουσίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Μα ο τύπος το λέει καθαρά, υπήρχε σχέδιο για διάλυση της ΧΑ ώστε αμέσως μετά να πάνε σε εκλογές.
    Τους ξεβρακώνει άθελα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών