Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2013

Ανάλυση: Ούτε με κατάλυση του Πολιτεύματος μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή!



Τις τελευταίες μέρες πλήθος δημοσιευμάτων αλλά και η κυνική ομολογία Βορίδη αποκάλυψαν τα ύπουλα και αντισυνταγματικά σχέδια του Μαξίμου, για να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή, αφού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αλλιώς τα δυσθεώρητα ποσοστά των Ελλήνων Εθνικιστών.

Συγκεκριμένα, από το αποκαλυπτικό άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην εφημερίδα «Δημοκρατία» προκύπτουν τρία βασικά στοιχεία τα οποία αξίζει να τα λάβουμε υπόψη μας. Έχουν μάλιστα ιδιαίτερα σημασία, καθώς προέρχονται από έναν καλά ενημερωμένο δημοσιογράφο για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρώτο είναι πως επαληθεύεται ότι η Κυβέρνηση έχει περιέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο με το θέμα της Χρυσής Αυγής και σκοπεύει να...
παίξει το τελευταίο της χαρτί επιχειρώντας να την θέσει εκτός νόμου. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και το Σύνταγμα. Για το λόγο αυτό, παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα, οι εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί παράγοντες δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον τρόπο για να πραγματοποιήσουν το διακαή τους πόθο που είναι να απαλλαγούν από το μόνο Κίνημα το οποίο συνιστά κίνδυνο για το διεφθαρμένο σύστημα της Μεταπολίτευσης.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι έχουμε ακόμα μία δημόσια έκφραση της άποψης πως η πρόσφατη συνάντηση Σαμαρά-Παπούλια αφορούσε το καυτό ζήτημα της ανόδου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Το τρίτο είναι ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για τις διώξεις σε βάρος των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Κοττάκης ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την πορεία της (κατά τ’ άλλα μυστικής) ανάκρισης.

Ωστόσο, η αναφορά του δημοσιογράφου στο άρθρο 48 του Συντάγματος ξενίζει κάθε αμερόληπτο αναγνώστη, καθώς η εφαρμογή της εν λόγω διάταξης προϋποθέτει την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας! Ειδικότερα, στο άρθρο 48 του Συντάγματος  προβλέπεται ότι μπορεί να ανασταλεί η ισχύς ορισμένων διατάξεων του Συντάγματος, μόνο όμως σε περίπτωση πολέμου ή εκδήλωσης ενόπλου κινήματος. Η απόφαση λαμβάνεται από τη Βουλή με πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. Η απόφαση μπορεί να ληφθεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκδίδει Προεδρικό Διάταγμα ύστερα από πρόταση του υπουργικού Συμβουλίου, μόνο όμως στην περίπτωση που η Βουλή απουσιάζει (δηλ. οι Βουλευτές έχουν αναγκαστεί να διαφύγουν στο εξωτερικό) ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως (π.χ. το Κοινοβούλιο βομβαρδίζεται). Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες. Η διάρκειά τους μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της Βουλής.

Από τα παραπάνω καθίσταται ευνόητο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το σενάριο ενεργοποίησης του άρθρου 48, όσο και αν η Κυβέρνηση το τραβήξει απ’ τα... μαλλιά, φαντάζει εντελώς εξωπραγματικό και γελοίο. Δεν αρκεί να ισχυριστούν ότι σχεδιάζεται ένοπλο κίνημα, αλλά θα πρέπει αυτό το κίνημα να έχει ήδη εκδηλωθεί! Και θα πρέπει κάθε δεκαπέντε ημέρες να λαμβάνουν νέα απόφαση για παράταση των έκτακτων μέτρων. Μπορεί κανείς να φανταστεί μία χώρα να προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα να είναι σε κατάσταση πολιορκίας;

Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!

Πού βρίσκεται επομένως η αλήθεια; Παράκρουση ή σκοπιμότητες; Η πρώτη εκδοχή εμφανίζεται ως εξόχως πιθανή, από τη στιγμή οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού και οι ξένοι εντολείς τους προσπαθούν να ανασχέσουν ένα πολιτικό Κίνημα γνήσια αντισυστημικό, το οποίο ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τους συνήθεις τρόπους. Από όποια άποψη και αν το δει κανείς, είναι προφανές ότι το Καθεστώς της Μεταπολίτευσης έχει περιέλθει σε απόλυτη σύγχυση.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μετράει πλέον ημέρες. Καθημερινώς όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων αντιλαμβάνονται το μέγεθος της απάτης και τους γυρίζουν οριστικά την πλάτη. Στις εκλογές αναμένεται να μην βρουν ούτε την ψήφο τους, εκτός και αν δεν έχουν στα σχέδια τους την διενέργεια εκλογών και σχεδιάζουν να κατεβάσουν τα τανκς στους δρόμους, για να κάνουν και επισήμως δικτατορία.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απελπισία κλονίζει τον γίγαντα με τα πήλινα πόδια, ο οποίος θα καταρρεύσει με πάταγο για να δώσει τη θέση του στην Ηώ της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, στο πραγματικό Ρωμέικο. Σε μία Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών