Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Δεκεμβρίου 28, 2013

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ… ΚΙΝΑΙΔΟΙ!

athens-pride
Εμείς οι περισσότερο «μυημένοι» στην πολιτική, γνωρίζουμε πολύ καλά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους λεγόμενους «ομοφυλόφιλους». Τάσσεται υπέρ του γάμου τους και υπέρ του δικαιώματός τους στην υιοθεσία παιδιών, δηλαδή υπέρ της πλήρους κατάρρευσης του θεσμού της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα. Επειδή, όμως, πολλοί –κυρίως νέοι- δεν τις γνωρίζουν, θεωρούμε σκόπιμο να σας μεταφέρουμε αποσπάσματα από την πολύ πρόσφατη σχετική ομιλία της αμερικανοτραφούς (όπως ομολογεί η ίδια)  βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, σε εκδήλωση με τίτλο «Η Αριστερά στο πλευρό των ομόφυλων ζευγαριών», που διοργάνωσε προ ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ στον....
κινηματογράφο Αλέξανδρος της Θεσσαλονίκης. Ιδού και τα συμπεράσματα δικά σας:
«Η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπα, τάσσεται με σαφήνεια υπέρ του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και έχει δεσμευτεί ότι, ως κυβέρνηση, θα τον θεσμοθετήσει. Θεωρώ, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις πρέπει να επικεντρωθούν στο σύμφωνο συμβίωσης. Γιατί αν πετύχουμε τώρα ένα σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, και μάλιστα διευρυμένο, αυτό θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για τη διεκδίκηση του πολιτικού γάμου. Αντίθετα, αν το σύμφωνο «παγώσει», μαζί του παγώνει και το ζήτημα συνολικά. Είναι κάτι που πρέπει να το διεκδικήσουμε, γιατί ανοίγει το δρόμο τόσο θεσμικά όσο και μέσα στην κοινωνία: βάζει άλλους όρους στη συζήτηση, σπάει στερεότυπα και  διακρίσεις, και δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων να αισθανθούν (και να είναι)  ισότιμοι πολίτες.
Το ζήτημα της υιοθεσίας
Εδώ, χρειάζεται να δούμε συνολικά τη νομοθεσία για την υιοθεσία στην Ελλάδα, η οποία είναι παρωχημένη και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία αποκλείει, αλλά και στα ετερόφυλα ζευγάρια και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Έχω ζήσει στην Αμερική και έχω εξαιρετικές εμπειρίες από ομόφυλες οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά. Τα μεγαλώνουν με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη. Υπάρχουν μάλιστα έρευνες που δείχνουν ότι τα παιδιά των ομόφυλων οικογενειών μεγαλώνουν  το ίδιο καλά (ή το ίδιο άσχημα, αν θέλετε) με τις ετερόφυλες οικογένειες. Και θεωρώ ότι χρειάζεται να γίνει συστηματική δουλειά για το θέμα της παιδοθεσίας, γιατί οι ομοφοβικές προκαταλήψεις συμπυκνώνονται κατεξοχήν στο θέμα των παιδιών».
ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών