Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13, 2014

Παραδοχή Σύριζα: “Σίγουρα στον δεύτερο γύρο ο Κασιδιάρης”

Ανησυχία, η οποία μετατρέπεται σε πανικό, έχει πιάσει τα επιτελεία των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» με την κοινή τους πεποίθηση ότι το μεγάλο φαβορί για τον Δημαρχιακό θώκο στην Αθήνα είναι η «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα». Στην «ούλτρα προοδευτική» «Εφημερίδα των Συντακτών» (γνωστή και ως εφημερίδα των φωτομοντάζ) υπάρχει το παρακάτω αρκετά ενδιαφέρον απόσπασμα κειμένου το οποίο και παραθέτουμε:

«Ιδιαίτερα προσεκτικοί εμφανίζονται απέναντι στην υποψηφιότητα του Ηλ.Κασιδιάρη. “Είμαστε...
οι μόνοι που μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ευθέως απέναντί του” δηλώνουν στην Κουμουνδούρου, και αυτό για δύο λόγους:
  • Αφενός θα υπενθυμίζεται η «υπόγεια» σχέση Ν.Δ. – Χρυσής Αυγής και
  • Αφετέρου εκτιμάται ότι «ο φόβος στον οποίο θα επενδύσει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής θα γυρίσει μπούμερανγκ».
Βεβαίως δεν παραβλέπουν ότι εκλογικό ακροατήριο της Α΄ Αθήνας είναι μάλλον συντηρητικό και ευεπίφορο σε κηρύγματα μίσους, αλλά ταυτόχρονα είναι και προνομιακό για τον Γ. Σακελλαρίδη, αφού «εμείς θέλημα να ενώσουμε τους δημότες και όχι να σπεκουλάρουμε σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας ζωής».

Αυτό που προβληματίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς θα αντιδράσει το εκλογικό σώμα σε μια ενδεχόμενη δικαστική εμπλοκή του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής, και κυρίως προς τα πού θα οδηγηθεί ένα ποσοστό νεοδημοκρατών ψηφοφόρων που θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση. Όσον αφορά το σενάριο που «παίζει» από συγκεκριμένους κύκλους και το οποίο θέλει στον δεύτερο γύρο να «περνάνε» οι Γ.Σακελλαρίδης – Ηλ.Κασιδιάρης η απάντηση της Κουμουνδούρου είναι σαφής: “οι πολίτες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε όλους και για όλα”.

Το συμπέρασμα το οποίο βγαίνει από τα παραπάνω είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ως σίγουρο πρώτο τον Ηλία Κασιδιάρη και γι αυτό νομίζουν ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να τον αντιμετωπίσουν επιτυχώς την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Τώρα, βεβαίως, το πώς εννοούν ως επιτυχία την αντιμετώπιση του υποψηφίου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όταν θεωρούν ότι στη Αθήνα δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός κίνδυνος ασφάλειας αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί. Με τέτοιες απόψεις είναι σίγουρο ότι μόνο προσιτοί στον Αθηναίο Πολίτη δεν γίνονται.

Οι ίδιοι οι συριζαίοι αγχώνονται στο ενδεχόμενο της αναμέτρησης με τον Ηλία Κασιδιάρη στον δεύτερο γύρο, γιατί τότε γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ανάγκη σύμπλευσης των πολιτικών δυνάμεων του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου» θα τους αφαιρέσει αυτομάτως το ένδυμα του «αντισυστημικού» και «αντιμνημονιακού» κόμματος, αφού θα είναι «αναγκασμένοι» να δεχθούν την συμμαχία του Κακλαμάνη, του Σπηλιωτόπουλου και του Καμίνη για να μην πέσει ο Δήμος της Αθήνας στους... "νεοναζί", όπως είναι σίγουρο ότι θα λένε όλοι τους από κοινού.

Να δούμε τον Πρετεντέρη να μιλάει υπέρ της αναγκαιότητας υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ «για να αποφευχθεί ο ναζιστικός κίνδυνος» και ομολογουμένως, αφού βεβαίως το διασκεδάσουμε με την ψυχή μας, θα τα έχουμε δει όλα…

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών