Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαΐου 21, 2014

Bankingnews.gr: " Πολιτικός Άθλος για τη Χρυσή Αυγή η Νίκη της στις αυτοδιοικητικές εκλογές"


Η έγκυρη οικονομική και πολιτική σελίδα Bankingnews.gr ανέλυσε το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαΐου, σημειώνοντας πως ο λαός έστειλε το μήνυμα ότι οι διώξεις κατά του Αρχηγού, των βουλευτών και των λοιπών Συναγωνιστών είναι ξεκάθαρα πολιτικές.
Κάτω από αντίξοες συνθήκες και ξεκινώντας από την χειρότερη θέση οι επιδόσεις της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικός άθλος.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εκλογική ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής κάτω από αντίξοες πολιτικές συνθήκες και κάτω από ειδικές συνθήκες που αφορούν μόνο την Χρυσή Αυγή είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Η Χρυσή Αυγή είναι ενδεικτικό ότι.....
στην περιφέρεια Αττικής ο Παναγιώταρος έλαβε 180,9 χιλιάδες ψήφους, όταν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 η Χρυσή Αυγή είχε λάβει αθροιστικά 145 χιλιάδες ψήφους. Το ίδιο συνέβη και στον Δήμο Αθηναίων όπου ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με 16,12% ή 35,949 ψήφους κατέλαβε την 4η θέση μόλις 1800 ψήφους λιγότερους από τον Σπηλιωτόπουλο της ΝΔ που κατέλαβε την 3η θέση.
Είναι προφανές ότι αν ληφθεί υπόψη ότι η βάση εκκίνησης της Χρυσής Αυγής ήταν η δυσμενέστερη οποιουδήποτε κόμματος καθώς η ηγεσία είναι προφυλακισμένη, έχει στιγματιστεί ως εγκληματική οργάνωση, δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και είναι αποκλεισμένη από όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, η νίκη της Χρυσής Αυγής ήταν τεράστιας σημασίας με ποιοτικά, ποσοτικά και σημειολογικά στοιχεία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή από ένα περιθωριακό πολιτικό συνδυασμό, έχει μετατραπεί σε υπολογίσιμη πολιτική δύναμη που θα καταλάβει την 3η θέση στις ευρωεκλογές με ποσοστό μεταξύ 10% με 11% χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και υψηλότερο ποσοστό του εύρους αυτού δηλαδή προς το 12%.
Η Χρυσή Αυγή μέσω της νικηφόρου πορείας της απενοχοποιείται στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα. Ο χαρακτηρισμός εγκληματική οργάνωση κατά της Χρυσής Αυγής έχει χάσει την χροιά του κυρίως γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά αυτό αφορά το νομικό σκέλος υπάρχει και το ποιοτικό σκέλος.
Όταν η κοινωνία επιβραβεύει την Χρυσή Αυγή στέλνει ένα μήνυμα σε όσους λασπολογούν ή κακοποιούν λεκτικά την Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή στην κοινωνία δεν είναι εγκληματική οργάνωση.
Αν η προπαγάνδα της λάσπης είχε καταφέρει να κυριαρχήσει η Χρυσή Αυγή αντί να αυξάνει τα ποσοστά της θα τα συρρίκνωνε. Η εκλογική ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής δίνει βάση στο βασικό επιχείρημα ότι διώκεται πολιτικά.
Δεν μπορεί οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Χρυσή Αυγή να είναι άμυαλοι ή ανόητοι ή χαμηλού δείκτη νοημοσύνης. Η Χρυσή Αυγή αύξησε τα εκλογικά της ποσοστά αλλά μόνο αυτό δεν φθάνει.
Σίγουρα είναι νίκη  το γεγονός ότι μετά από τέτοια λυσσαλέα πολιτική δίωξη η Χρυσή Αυγή ισχυροποιείται.  Όμως με βάση την εκλογική συμπεριφορά εκτός Αττικής η Χρυσή Αυγή πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα.
Εντός Αττικής της μεγαλύτερη περιφέρειας της Ελλάδος η Χρυσή Αυγή ισχυροποιήθηκε κυρίως γιατί σε αυτή την μεγάλη περιφέρεια η κοινωνία έχει δεχθεί και τα μεγαλύτερα χτυπήματα των μνημονίων. Η ανεργία καλπάζει, η εγκληματικότητα και οι αλλοδαποί σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα.
Τα επιχειρήματα ορισμένων φαιδρών τύπων που κατηγορούν την Χρυσή Αυγή ως νεοναζιστική οργάνωση και ότι εκκολάφθηκε το αυγό του φιδιού θα τους πούμε "χαλαρώστε η πολύ ανάγνωση ζωολογίας και ερπετολογίας σας έχει χτυπήσει στο κεφάλι".
Τα περί νεοναζιστικής οργάνωσης που σχεδιάζει την κατάλυση του πολιτεύματος είναι παραμύθια που ούτε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν του γνωστού Holger Danske (Χόλγκερ ο Δανός) δεν θα μπορούσε να φανταστεί.  Οι επιδόσεις της Χρυσής Αυγής ήταν απόρροια της δημοκρατικής επιλογής της κοινωνίας να ισχυροποιήσει την εθνικιστική Χρυσή Αυγή.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής μεταφράζεται ως δημοκρατική νομιμοποίηση. Η Χρυσή Αυγή απενοχοποιήθηκε στην κοινωνία και νομιμοποιήθηκε στην δημοκρατία και αυτή η μεγάλη ποιοτική μετάλλαξη την ενέκρινε ο λαός την ενέκρινε η κοινωνία.

Τα εκλογικά ποσοστά εκτός Αττικής - Άνοδος αλλά χρειάζεται κάτι περισσότερο.... 

Η Χρυσή Αυγή βελτιώνει τις επιδόσεις της εκτός Αττικής αλλά η άνοδος της δεν έχει την δυναμική που κατεγράφη στην Αττική και στην Αθήνα. Ένα επιχείρημα που προβάλλεται είναι η αναγνωρισιμότητα των προσώπων που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια. Όμως ας δούμε ορισμένα δεδομένα.
Στην Λακωνία π.χ. το ποσοστό της Χρυσής Αυγής αυξήθηκε σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2012 έλαβε 6.994 ψήφους το 2014 σε σχέση με τους 6.212 ψήφους που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές, ταυτόχρονα και η ΝΔ ενίσχυσε σε απόλυτα μεγέθη τις επιδόσεις της.
Η Χρυσή Αυγή χρειάζεται να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια στην επαρχία, ώστε να αποκτήσει πανελλαδικώς ένα ισχυρό πυρήνα ψηφοφόρων και να διευρύνει την εκλογική της δεξαμενή. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να προσβλέπει υψηλότερα που σημαίνει ότι πρέπει να κινητοποιήσει δυνάμεις ώστε να επιτύχει υψηλότερα ποσοστά.
Στην Μακεδονία παρατηρήθηκε η ίδια τάση με την Λακωνία αύξησε τις επιδόσεις της, αλλά και η ΝΔ αύξησε σε απόλυτα μεγέθη τα ποσοστά της αν συμπεριληφθούν Τζιτζικώστας και Ιωαννίδης. Τι θέλουμε να πούμε η Χρυσή Αυγή για να εδραιώσει την κυριαρχία της θα πρέπει να αναπτύξει μια ευρύτερη στρατηγική που πρέπει να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Να υπάρξει μια κεντρική στρατηγική ώστε η Χρυσή Αυγή να αποτελέσει τον τρίτο πόλο απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η στρατηγική δεν έχει χαραχθεί ή εν πάσει περιπτώσει δεν έχει περάσει ως καθαρό μήνυμα και οι ευρωεκλογές θα πρέπει να αποτελέσουν εφαλτήριο ώστε η Χρυσή Αυγή να μετατραπεί σε ένα κόμμα με ισχυρές δομές σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών