Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαΐου 04, 2014

Financial Times: Προεκλογική φούσκα η «έξοδος στις αγορές»


Financial Times: Προεκλογική φούσκα η «έξοδος στις αγορές»

Ένας – ένας οι προεκλογικοί μύθοι του φον Αντωνάκη διαλύονται και αναμένεται να μείνει μόνος και έρμος μετά τις 25 Μαΐου όταν οι δελφίνοι ξεσπαθώσουν με τα απογοητευτικά, για τη ΝΔ, αποτελέσματα των διπλών εκλογών. Ο πρωθυπουργός όσο βλέπει τις πραγματικές δημοσκοπήσεις τόσο ρεζίλι γίνεται τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια» στους Έλληνες, προκειμένου να κλέψει την ψήφο τους.
Ένας από τους κυριότερους μύθους με τους οποίους μας «φλόμωσαν» ΜΜΕ και κυβέρνηση είναι η περιβόητη έξοδος στις αγορές. Για την περιβόητη αυτή «έξοδο» είχαμε γράψει ότι «Βάζοντας τα ομόλογα στο αγγλικό δίκαιο και θέτοντας ως......
εγγυητές κολοσσούς όπως η Deutsche Bank, η JP Morgan και η ΕΚΤ, προδίδει τα ελληνικά συμφέροντα, ανοίγοντας τις πόρτες διάπλατα στους διεθνείς τοκογλύφους, προσελκύοντας όλους τους καρχαρίες του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου. Η επιτυχία των ομολόγων που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δεν στηρίζεται στην βελτίωση της οικονομίας, αλλά στην διασφάλιση των δανειστών, οι οποίοι μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις αν δεν πληρωθούν.»
Η οικονομική εφημερίδα Financial Times έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μας, λέγοντας: «ακόμη και η χρεοκοπημένη Ελλάδα - που επέβαλε “κούρεμα” στους ιδιώτες ομολογιούχους πριν μόλις δύο χρόνια, χρωστάει ... ένα βουνό στην ΕΕ και το ΔΝΤ και παραμένει εξαρτημένη από την χρηματοδότησή τους- πρόσφατα βγήκε στις αγορές με 5ετή έκδοση και yield μόλις 4,95%. Δεδομένου ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος –στο 175% του ΑΕΠ και αυξάνεται- παραμένει αφόρητα μεγάλο, οι επενδυτές ουσιαστικά τζογάρουν με την προοπτική ότι η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στην αποπληρωμή τους και η ευρωζώνη θα είναι πρόθυμη να προσφέρει κάποια ακόμη ανακούφιση από το χρέος».
Βεβαίως οι επενδυτές δεν «τζογάρουν», αλλά αγοράζουν υπό την ασφάλεια του αγγλικού δικαίου και των κολοσσών που έχουν αναλάβει την πώληση των ομολόγων. Είναι σίγουρο πως άμα δεν ανανήψει η Ελληνική Οικονομία μέσω της Παραγωγής, η οποιαδήποτε «έξοδος στις αγορές» είναι παντελώς άχρηστη. Όχι μόνο δεν συνιστά το «τέλος των μνημονίων», αλλά αντιθέτως διασφαλίζει την διαιώνιση τους.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών