Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 17, 2014

ΓΙΑΤΙ Ο ALEXIS PAPACHELAS ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ»;

Alexis-Papaxelasσ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Θυμηθείτε και το άρθρο - προπομπό εξελίξεων των σαμαροφρουρών του Antinews

Γράφει ο Αντίοχος.

Αναμφιβόλως, ένας εκ των πλέον καλά πληροφορημένων (εκ των έσω και εκ των… έξω, εννοούμαι την Αμέρικα) για τις πολιτικές εξελίξεις συστημικών δημοσιογράφων, είναι ο AlexisPapachelas. Ο οποίος, με άρθρο του υπό τον τίτλο «Δύσκολες σχέσεις» στην καθεστωτική «Καθημερινή της Κυριακής», κάνει σκόνη το… successstoryτων Σαμαροβενιζέλων και προαναγγέλλει νέο Μνημόνιο (άρα και νέα μέτρα…) μέχρι το τέλος του έτους. Και πιθανολογεί, ότι....
η συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας θα επιχειρήσει να… στρίψει δια των εκλογών το φθινόπωρο, με απατηλές υποσχέσεις, πριν έρθει το νέο Μνημόνιο, που θα σημάνει το οριστικό της τέλος. Ιδού:
«Ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του τη διαπραγμάτευση για το χρέος ως το «ιερό δισκοπότηρο» που περιμένει να πιάσει στα χέρια του περί το τέλος του έτους. Η τρόικα το έχει κάνει όσο πιο σαφές γίνεται, ότι για να φτάσουμε στη ρύθμιση «ανακούφισης από το χρέος» θα ζητηθεί από την κυβέρνηση τουλάχιστον ένα νέο μίνι ασφαλιστικό, με βάση τις αναλογιστικές μελέτες που υποτίθεται ότι θα διεξαχθούν μέσα στο καλοκαίρι και μία αναδιάρθρωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα. Η σχετική διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει, θεωρητικά, τον Σεπτέμβριο και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να τελειώσει, να ψηφισθούν τα όποια μέτρα συμφωνηθούν και μετά να πάμε στο χρέος. Θα περάσουν τέτοιου είδους μέτρα στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ και τους συνήθεις «αντάρτες» της Ν.Δ.; Οι κυνικοί λένε πως θα περάσουν, γιατί κανένας βουλευτής δεν θα ρισκάρει να χάσει τη δουλειά του πρόωρα πηγαίνοντας σε εκλογές. Οι υπόλοιποι, και δεν είναι λίγοι, αμφιβάλλουν.
Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα έχουν «μαλακώσει» πολύ μέχρι το φθινόπωρο και δεν θα θέσουν πρόσθετους όρους για τη συμφωνία για το χρέος. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι ενδέχεται οι Ευρωπαίοι να «εξαγοράσουν» το ΔΝΤ βάζοντας τα 15 δισ. που απομένει να μας δώσει, έτσι ώστε να μην επιμείνει στους δικούς του σκληρούς όρους. Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο Βερολίνο ισχυρίζονται πως η καγκελαρία γνωρίζει καλά ότι η σχέση Ελλάδας – ΔΝΤ είναι «κατεστραμμένη». Αμφιβάλλουν, όμως, για το αν είναι ποτέ δυνατόν οι Γερμανοί να βάλουν λεφτά για να διώξουν το ΔΝΤ προκειμένου να χαλαρώσει η πολιτική που ακολουθείται έναντι της Ελλάδος. Τα μηνύματα που έρχονται απ’ έξω είναι σε γενικές γραμμές μηνύματα κατανόησης των πολιτικών δυσκολιών, χωρίς όμως υποσχέσεις για θεαματική αλλαγή πολιτικής. Αντιθέτως, κλιμακώνεται η ανησυχία πως ο πολιτικός κύκλος θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό το έως τώρα πρόγραμμα.
Τι θα μπορούσε συνεπώς να συμβεί, με βάση αυτά τα δεδομένα; Ένα πιθανό σενάριο είναι να προκαλέσει εκλογές το φθινόπωρο ο πρωθυπουργός, βάζοντας το δίλημμα για το ποιος θα είναι ο καταλληλότερος διαπραγματευτής για το χρέος. Το καλοκαίρι θα έχει βάλει χρήματα στις τσέπες χιλιάδων πολιτών λόγω τουρισμού και τα σημάδια ανάκαμψης θα είναι πιο ορατά…
Ο κίνδυνος είναι πάντως ορατός. Και μόνο που αρχίζει η «πιάτσα» να θεωρεί δεδομένες τις εκλογές το φθινόπωρο, αυτό καθίσταται μια αυτοτροφοδοτούμενη προφητεία χωρίς τέλος. Οι υπουργοί δεν παίρνουν αποφάσεις, το κράτος παραλύει, οι αγορές διαισθάνονται ότι το πολιτικό ρίσκο επέστρεψε και οι επιχειρηματίες περιμένουν πριν πάρουν οιαδήποτε απόφαση. Αν σε αυτό προστεθεί ο κίνδυνος να σκληρύνουν οι δανειστές γιατί προβλέπουν χαλάρωση και εκλογές, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι έχουμε όλα τα στοιχεία για μια τέλεια φθινοπωρινή καταιγίδα»
.
(ΥΓ): Συναγωνιστές, μη χαλαρώνετε, έρχονται ραγδαίες εξελίξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών