Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουνίου 29, 2014

Ομολογούν ακόμη και αυτοί που έστησαν την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής: "Προβληματική η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής"



Στις 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τον σύλλογο μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων νομικής Α.Π.Θ. εκδήλωση με θέμα «Το αξιόποινο της εγκληματικής οργάνωσης και τα προβλήματά του».
Η εκδήλωση έγινε με την συμπαράσταση του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και μάλιστα απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του. Την τράπεζα αποτελούσαν ο γνωστός για τους αποτυχημένους χειρισμούς υποθέσων κατά το παραλθόν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, γνωστός για τις σχέσεις του με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, ο αξιότιμος κύριος Τσάκος Νικόλαος, πρόεδρος εφετών, ο Λάμπρος Μαργαρίτης, καθηγητής νομικής και πρωτεργάτης στην «επιστημονική» υποστήριξη των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής, γνωστός για.....
τις σχέσεις του με το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ο αξιότιμος και έγκριτος συνάδερφος Δημήτριος Τσάκος.
Η εκδήλωση έκανε φανερά τα κίνητρα των διωκτών του λαϊκού εθνικιστικού κινήματος. Κατά πρώτον δεν ανέφεραν ούτε τα νομικά ούτε τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Ο αντιεισαγγελέας (πόρισμα Βουρλιώτη) είπε ότι «εκφεύγει του προανακριτή (δηλαδή του ιδίου στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής) ο χαρακτηρισμός της πράξης»! Αναφέρθηκε ότι η δίωξη περί εγκληματικής οργάνωσης είναι μία βολική δίωξη. Νομίζω ότι για αυτό επιλέγη ώστε να καταλυθή το Σύνταγμα.
Επίσης, έγινε λόγος για το ότι ενώ σχεδόν όλες οι υποθέσεις με αυτή την κατηγορία καταπίπτουν στο ακροατήριο, ωστόσο οι κατηγορούμενοι έχουν υποστεί όλη την ταλαιπωρία της προδικασίας και των ειδικών προανακριτικών πράξεων (συλλήψεις, προφυλακίσεις, περιοριστικοί όροι, εγγυοδοσία, έξοδα δικηγόρων). Αναφέρθηκε επίσης ότι δεν πρέπει να κατηγορούνται ως μέλη άτομα μόνον και μόνον επειδή τηλεφώνησαν στον αρχηγό πριν από μήνες.
Στο τέλος των εισηγήσεων η πρώτη ερώτηση ήταν το εάν μπορεί να χαρακτηριστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Ο συντονιστής καθηγητής Λάμπρος Μαργαρίτης παρακάλεσε να σεβαστούν την παρουσία του Βουρλιώτη που χειρίστηκε μέρος της υπόθεσης και να τους επιτρέψει να μην αναφερθούν καθόλου στην υποθεση. Ο ίδιος δε ανέφερε ότι δεν κατηγορείται η Χρυσή Αυγή αλλά ότι κατηγορούνται ορισμένα άτομα για ορισμένες πράξεις. Ανέφερε ο ίδιος ότι δεν νοείται οικονομική κύρωση κατά πολιτικού κόμματος.
Επισημάνθηκε δε ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν καταδικάστηκε κάποιος για εκληματική οργάνωση χωρίς την ύπαρξη άλλου εγκλήματος. Όλα αυτά αναφέρονται από την ομάδα της δίωξης κατά της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φαντάζουν πιο μετριοπαθείς από τα άβουλα ανθρωπάκια τα ορκισμένα στο οκταχίλιαρο.
Γενικά καθ’ όλη την εκδήλωση αναφέροταν το πόσο προβληματική είναι η διάταξη του άρθρου 187 Π.Κ. Από την όλη εκδήλωση έβγαλα το συμπέρασμα ότι επιλέγη ένα προβληματικό άρθρο για να καταλυθεί το Σύνταγμα. Την υπόθεση χειρίστηκαν και χειρίζονται εισαγγελείς όπως ο Βουρλιώτης που ανέλαβαν την δίωξη κινούμενοι από την ασυγκράτητη φιλοδοξία να υπηρετήσουν το σύστημα και να εξαγοράσουν την εκδούλευση τους, τόσο ασυγκράτη φιλοδοξία όσο ασυγκράτητες ήταν και η σχέση του με τις υφιστάμενές του, όσο υπηρετούσε στο εφετείο Θεσσαλονίκης…
Απόστολος Τζαρός
Μέλος της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων



\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών