Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουλίου 16, 2014

Ο Μπόμπολας διαφημίζει πολεμικά όπλα! Θα επέμβει εισαγγελέας;

Έφριξε ολάκερος ο τόπος από την ανάγνωση του «σκεπτικού» προφυλάκισης του Συναγωνιστή, Ηλία Κασιδιάρη. Αν λάβει κανείς στα σοβαρά ως νομικό κείμενο το πατσαβούρι που παρουσιάστηκε ως ένταλμα προσωρινής κρατήσεως, τότε θα πρέπει να συλληφθούν ΑΜΕΣΑ όλοι οι αντιπρόσωποι που εμπορεύονται το εν  λόγω νόμιμο, μέχρι τώρα, όπλο, όπως και όσοι το διαφημίζουν.

Θυμίζουμε τι γράφει το σκεπτικό:

«Περαιτέρω, τα λειόκαννα όπλα -όπως τα επίδικα- λόγω των πλεονεκτημάτων τους έχουν χαρακτηριστεί, ιστορικά, ως...
όπλα μάχης (Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο, Βιετνάμ), τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως πολεμικά (στρατιωτικά) όπλα μικρών αποστάσεων, λόγω του μικρού ή μεσαίου βεληνεκούς. Συνεπώς, τα συγκεκριμένα όπλα, σύμφωνα και με όσα προαναφέρονται, υπάγονται στις περιοριστικούς αναφερόμενες κατηγορίες όπλων του άρθρου 15 § 1 του ν. 2168/1993, όπως ισχύει, απορριπτομένου ως αβάσιμου του σχετικού υπερασπιστικού ισχυρισμού. Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι δεν θα ήταν δυνατή η απʼ αυτόν διακίνηση των όπλων σε τρίτους, δεδομένου ότι, σε περίπτωση τελέσεως αξιόποινης πράξης με αυτά, θα ήταν ευχερής η εξακρίβωση του κατόχου τους (δηλαδή του ίδιου), αλυσιτελώς προβάλλεται, καθόσον, όπως προεκτίθεται, σε βάρος του απαγγέλθηκε η κατηγορία για εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, με το σκοπό που αναλυτικά προεκτίθεται και αυτή της διάθεσης των όπλων σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος»



Τι λέει το άρθρο 15 § 1 του ν. 2168/1993;

«Όποιος εισάγει, κατέχει, κατασκευάζει, μετασκευάζει, συναρμολογεί, εμπορεύεται, παραδίδει, προμηθεύει ή μεταφέρει πολεμικά τυφέκια, αυτόματα, πολυβόλα, πιστόλια, περίστροφα, χειροβομβίδες, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και λοιπά είδη πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος ή με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων, σωματείων ή ενώσεων προσώπων, τιμωρείται με κάθειρξη, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη διάταξη. Με την ίδια τιμωρείται και όποιος, για τον ίδιο σκοπό, λαμβάνει, αποκρύπτει ή με οποιονδήποτε τρόπο δέχεται τα ανωτέρω αντικείμενα. Με την ίδια, επίσης ποινή τιμωρούνται και τα μέλη διοικητικού συμβουλίου ή διοικούσας επιτροπής ή οι υπεύθυνοι ή αρχηγοί των κατά την προηγούμενη περίπτωση ομάδων, οργανώσεων, σωματείων και ενώσεων, αν γνωρίζουν ότι κάποιο από τα μέλη τους έχει παράνομα εφοδιαστεί ή κατέχει τα ανωτέρα αντικείμενα, καθώς και τους σκοπούς που επιδιώκει και δεν το καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές».

Παραθέτουμε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδα του Μπόμπολα από το πολύ κοντινό 2009:



Από την φωτογραφία του δημοσιεύματος φαίνεται καθαρά ότι η εφημερίδα του Μπόμπολα διαφημίζει την αντιπροσωπεία εμπορία ενός πολεμικού, σύμφωνα με το σκεπτικό, όπλου. Θα επέμβει άραγε κάποιος εισαγγελέας, προκειμένου να συλληφθεί άμεσα και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο κ. Πέτρος Καρτάλης που αναφέρεται στο δημοσίευμα ως αντιπρόσωπος της εταιρείας που παρασκευάζει το εν λόγω «πολεμικό όπλο»; Θα αναζητηθούν οι ευθύνες και πιθανός οικονομικές διασυνδέσεις μεταξύ του εν λόγω εμπόρου «πολεμικών όπλων» με την εν λόγω εφημερίδα που, όπως φαίνεται, δρα ως προκάλυμμα για εμπόρους «πολεμικών όπλων»;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών