Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Αυγούστου 15, 2014

Αρτέμης Ματθαιόπουλος στον “Στόχο”: Ό,τι και να κάνουν, θα συνεχίσουμε απτόητοι τον πολιτικό αγώνα

O Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος έδωσε την πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του στον "Στόχο" και την Δήμητρα Μυλωνά

- Είσαι ο πρώτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που αποφυλακίζεται. Επειδή έχει μπερδευτεί όλος ο κόσμος. Έμεινες στον Κορυδαλλό ένα μήνα. Με ποιο σκεπτικό σε προφυλάκισαν για να αποφυλακίσουν;

Καταρχήν η παραμονή μου για ένα μήνα στην φυλακή δεν παίζει κανέναν ρόλο στην αποφυλάκιση μου. Διότι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι έχουν ξοδέψει...
έντεκα ολόκληρους μήνες, χωρίς να έχουν διαπράξει απολύτως τίποτα. Εγώ προφυλακίστηκα στα τέλη Ιουνίου και δεν απολογήθηκα, κατέθεσα υπόμνημα. Κατόπιν σε συζήτηση που είχα με τον Εισαγγελέα Ντογιάκο, για περίπου 15 λεπτά, προσπάθησα σαν κατηγορούμενος να αντιληφθώ ποια είναι η κατηγορία. Κατά την διάρκεια της συζήτησης και όσο αυτή εξελισσόταν, άρχισα να γίνομαι πιο πειστικός σε ότι τις ερωτήσεις, διότι οι ειδικές ερωτήσεις προς εμένα δεν είχαν κανένα νομικό υπόβαθρο. Το να με ρωτάει για ποιο λόγο ένα κόμμα μιλάει με τον τρόπο που μιλάει στις εκδηλώσεις, γιατί έχει μια άλφα ή βήτα συμπεριφορά στη Βουλή, γιατί όσα λέει και πιστεύει, ε, απάντησα το αυτονόητο: αυτά δεν μπορεί να τα κρίνει κανένας εισαγγελέας στην Ελλάδα, η δουλειά των εισαγγελέων είναι να κρίνουν νομικές υποθέσεις και όχι πολιτικές ή ιδεολογικές.

Στην ερώτηση ή στην παρατήρηση μου αν θέλετε, εάν τελικά δεν είχε παραιτηθεί ο Σιώης (όπως γνωρίζετε την δική του θέση πήρα, μετά την παραίτηση του) θα ήμουν κατηγορούμενος, είπε την αλήθεια. «Όχι δεν θα ήσουν» και συμπλήρωσε ότι και αν εγώ παραιτηθώ, θα έρθει ο αμέσως επόμενος βουλευτής να κάτσει σε αυτή την καρέκλα να απολογηθεί για τα "εγκλήματα"! Μετά από μιάμιση ώρα βγήκε η απόφαση της προφυλάκισης μου, η οποία ήταν αναμενόμενη. Γιατί έχουμε καταλάβει ότι η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θέλει να υπάρχουν έξω βουλευτές του κινήματος που να μιλάνε στη Βουλή. Και δεν το λέω συγκριτικά με τους υπόλοιπους βουλευτές, αλλά έχουν χωρίσει την Χρυσή Αυγή σε ηγετική ομάδα (βλέπε Πολιτικό Συμβούλιο, Κεντρική Επιτροπή) και σε εκείνους που έχουν πιο περιφερειακό ρόλο. Κλείνοντας λοιπόν την ηγετική ομάδα στην φυλακή, πιστεύουν ότι θα ξεμπερδέψουν το πολύ δύσκολο εμπόδιο που βάζει η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο, με τα όσα λέει κάθε φορά που έχουμε σοβαρή κοινοβουλευτική διαδικασία.

Τώρα, γιατί αποφυλακίστηκα... Μόλις 5 μέρες μετά το περιθώριο κατέθεσα προσφυγή, λέγοντας ότι εφόσον η απόφαση του Εισαγγελέα και των Ανακριτριών δεν έχει καμία νομική υποστήριξη και επιχειρηματολογία από τη στιγμή που το όνομα μου δεν περιλαμβάνεται καν στη δικογραφία, δεν μπορούν να με κατηγορούν. Αλλά και να ήμουν κατηγορούμενος, πρέπει να μου αποδίδονται συγκεκριμένες πράξεις. Η αιτιολογία ότι επειδή ήμουν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έπρεπε να γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του ο καθένας στις Σέρρες, στον Έβρο, στην Κατερίνη ή στη Πελοπόννησο και με τον λόγο μου δεν αποτρέπω την διάπραξη οποιουδήποτε εγκλήματος, είναι εξωπραγματική. Και το συνδύασε ο δικηγόρος που χειρίστηκε την προσφυγή ή την αντίστοιχη της συναγωνίστριας Ζαρούλια, η οποία ναι μεν καταδικάστηκε με επιβολή κατ οίκον περιορισμού, αλλά και τα δικά της «νομικά» επιχειρήματα ήταν πιο βαριά από τα δικά μου. Δηλαδή, εγώ είμαι 10 χρόνια στην Χρυσή Αυγή και είμαι προφυλακισμένος και η Ζαρούλια είναι 30 χρόνια ως σύζυγος του Γενικού Γραμματέα και έπρεπε να εξηγηθεί αυτή η αντιμετώπιση. Αυτό ήταν και το όλο σκεπτικό πίσω από την προσφυγή. Και ο δικηγόρος μου είχε πει μια πληροφορία που σας ενδιαφέρει: στα θερινά τμήματα, στα τμήματα δηλαδή αυτά που οι ελεγχόμενοι από το Μαξίμου κάνουν τις διακοπές τους, αντικαθίστανται από τους ανθρώπους που δεν είναι άμεσα ή καθόλου ελεγχόμενοι από πολιτικά πρόσωπα και ίσως για αυτό επέμενε, λέγοντας ότι η προσφυγή πρέπει να είναι η πρώτη που θα γίνει δεκτή. Γιατί θα κρίνουν βάση της λογικής του επαγγέλματος τους και όχι τα προσχήματα.

- Δεν αποφάσισαν δηλαδή με πολιτικά κριτήρια;

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή ήταν η απόφαση. Ή αν θέλεις- για να είμαι και πονηρός, μιας και δεν το βγάζω από το μυαλό μου- ίσως να πάρθηκε αυτή η απόφαση λόγω των πολιτικών συσχετισμών. Βλέποντας ότι τα ποσοστά μετά από 11 μήνες τέτοιας σκευωρίας δεν έχουν πέσει και παραμένουν υψηλά, αντιλαμβάνονται το πώς θα πάνε σε δίκη και ποιος θα αναλάβει το κόστος μιας τέτοιας δίκης, όταν δεν θα έχει πολιτική κάλυψη πίσω του. Δεδομένου του το ότι η ΝΔ είναι θέμα χρόνου, αν όχι καταρρεύσει, να αρχίσει να αποσυντίθεται. Και επομένως δε νομίζω ότι είναι πολλοί οι πρόθυμοι να αναλάβουν τέτοια αποστολή, όχι μόνο για την καριέρα τους, όχι μόνο για την φήμη τους, αλλά γιατί δεν δρουν προσωπικώς αλλά εκφράζουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Μια απόφαση ενός εισαγγελέα επηρεάζει την ζωή ενός ανθρώπου, και στο όνομα της Δικαιοσύνης πράττει όσα πράττει. Γι' αυτό και εμείς λέμε- και μας κατηγορούν πως δεν επιτιθέμεθα εναντίον της Δικαιοσύνης συνολικά. Εναντίον συγκεκριμένων δικαστικών που έχει αποδειχτεί, ο Ντογιάκος και ο Γεωργουλέας, η Κλάπα και η Δημητροπούλου και ο Βουρλιώτης τι έχουν κάνει, με ποιους έχουν μιλήσει και ποιές εντολές έχουν.

- Εμείς πάντως το προβλέψαμε. Θα αποκτήσουν χρησιμότητα τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Κάπου εκεί θα γίνει η δίκη.

Εγώ θα πρότεινα, για να τους βγάλουμε από την δυσκολία, να μας ρίξουν σε μια ρωμαϊκή αρένα με λιοντάρια - που προσιδιάζει και στο ύφος της όλης διαδικασίας - όπως έριχναν τους χριστιανούς, να μας φάνε ζωντανούς. Διότι αυτό που ζήσανε τους τελευταίους 11 μήνες μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί. Τώρα υπάρχουν πολλά σενάρια: Είχε ακουστεί στην αρχή - και ευτυχώς το παράτησαν γρήγορα - ότι η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Κάτι που απαγορεύεται από το ίδιο το Σύνταγμα. Σε μια τέτοιου τύπου δίκη θα φαίνονταν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να ακουστούν συγκεκριμένες αλήθειες προς το πανελλήνιο. Μέτα είπαν ότι θα πάμε στο ΟΑΚΑ να δικαστούμε, στο τέλος μπορεί να μας πάνε στη Βουλή ή μη σας παραξενέψει καθόλου αν δεν γίνει καθόλου δίκη και απλά καταδικαστούμε! Αυτό δεν είναι αστείο. Διάβασα άρθρο σε μια πολύ μεγάλη δήθεν εφημερίδα, να μοιράζουν δεκάδες και εικοσάρες. Έλεγε, Μιχαλολιάκος από 10 -20, Λαγός από 15 - 20, Παππάς από 10 - 15 και ούτω καθεξής. Έχουν δεδομένο ότι θα καταδικαστούμε και μάλιστα με τέτοιες βαριές ποινές! Εφόσον αποφασίζουν χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα, για εμάς δεν μένει να ανησυχούμε για το που θα γίνει η δίκη. Εμάς μας ανησυχεί πως θα γίνει η δίκη και αυτό είναι το ζητούμενο της υπόθεσης. Και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ με το «πως».

-  Είδες και έζησες από κοντά τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό. Πώς είναι και πώς περνάνε οι μέρες;

Έκατσα ενάμιση μήνα μέσα, αλλά ήμουν και επισκέπτης ως βουλευτής και συνεργάτης και είχα επισκεφτεί πολλές φορές τον Αρχηγό. Δηλαδή στην ουσία 11 μήνες πήγαινα στα κρατητήρια του Κορυδαλλού. Η καθημερινότητα είναι αυτό που λέει η ίδια η λέξη. Απλά συμβιβάζεσαι σε μια κατάσταση, αν και οι συνθήκες είναι δύσκολες, δεδομένου ότι είσαι εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, πάνω από ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Και βλέπεις ότι το ελληνικό κράτος ξοδεύει τα χρήματα του λαού για κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών στα οποία υπάρχει ψύξη και θερμανση όλο το χρόνο, δωρεάν σίτιση, όλες οι ανέσεις, ενώ στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχουν. Αλλά αυτό δεν μας πτοεί. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε.

Η καθημερινότητα, λοιπόν, είναι άλλοτε ευχάριστη και άλλοτε δυσάρεστη. Και είναι ανθρώπινο, γιατί ο καθένας αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα, δεν είναι μόνο πολιτικά. Οι άνθρωποι έχουν οικογένειες, έχουν υποχρεώσεις. Τι να πει για παράδειγμα ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος που βλέπει το 10 μηνών κοριτσάκι του στις φυλακές από την ημέρα που γεννήθηκε; Φανταστείτε την γυναίκα του που το θηλάζει στο επισκεπτήριο. είναι ανθρώπινο τέτοιες περιστάσεις να σου δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα, αλλά είναι παροδικά. Διότι υπάρχει συναγωνιστικό κλίμα, το ηθικό - και είναι το πιο σημαντικό απ' όλα - είναι ακμαιότατο, σε όλους όσους έζησα αυτό το διάστημα. Από όσους είναι προφυλακισμένοι 11 μήνες έως και τον Κασιδιάρη που ήρθε τελευταίος, είναι όλοι τους μια ομάδα, άνθρωποι που βοηθάνε ο ένας τον άλλον και δεν έχουν παραιτηθεί από τα καθήκοντά τους. Δεν έχουν βάλει σαν δικαιολογία την προφυλάκιση. Το αντίθετο. Ο Αρχηγός γράφει κάθε εβδομάδα στην εφημερίδα, εκδίδουμε Δελτία Τύπου, κάνουμε παρεμβάσεις τηλεφωνικές όποτε και αν μας δινόταν η δυνατότητα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ενημερωνόμαστε για την κατάσταση και παίρναμε θέση, καταθέτουμε ερωτήσεις στην Βουλή, που έχει διαλυθεί λόγω των θερινών τμημάτων - όχι ότι έκανε και κάτι περισσότερο τους υπόλοιπους μήνες. Όπως και να 'χει είμαστε ένα κόμμα που ακόμα και κάτω από τέτοιες συνθήκες συνεχίζει να λειτουργεί ως κοινοβουλευτικό και έτσι θα συνεχίσει.

- Επειδή το έχουμε απορία. τελικά το κελί τον Λαγό τον χωράει;

Τώρα τελευταία υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, γιατί 11 μήνες γυμνάζεται, επομένως θα πρέπει να γίνει μια προέκταση! Βέβαια είναι λίγο πρωτόγονη η κατάσταση σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, αλλά δεδομένων των συνθηκών είναι ότι πρέπει. Και είναι μια καλή ασχολία. Εγώ μόλις βγήκα διάβασα το σχόλιο του «Στόχου» στην ιστοσελίδα, ότι είμαι εμφανώς αδυνατισμένος και γέλασα αυθόρμητα γιατί από όλη την ειδησεογραφία κράτησα ότι έχω αλλάξει την εξωτερική μου εμφάνιση! Δεν ξέρω τώρα για τις εξωτερικές αλλαγές των υπολοίπων, γιατί εγώ τους βλέπω καθημερινά. Όταν βγουν με το καλό, πιστεύω να 'χουμε αντίστοιχα εύθυμα σχόλια!

- Δεν πρόλαβε να περάσει το κατώφλι του Κορυδαλλού ο Κασιδιάρης και άρχισαν να γράφουν οι δημοσιογράφοι το καθημερινό του πρόγραμμα, λες και ήταν μπροστά.

Δεν μπορώ να ξέρω από πού έχουν την πληροφόρηση. Έχω διαβάσει ανάλογα σχόλια σε εφημερίδες, ειδικά για τους αγώνες μπάσκετ που παίζαμε κάθε απόγευμα, για το τι πρόγραμμα γυμναστικής κάνει καθένας και διάφορα τέτοια. Αλλά όλο αυτό το διάστημα της σκευωρίας δεν έχει ακουστεί καμία σοβαρή είδηση για την υπόθεση, καμία απολύτως. Τη μια βλέπουμε τον Κασιδιάρη με μαγιό, την άλλη να πυροβολεί πινακίδες στου διαόλου τη μάνα, μετά βλέπουμε άσχετο μήνυμα να παρουσιάζεται σαν τεκμήριο ενοχής, ψευδομάρτυρες να λένε ιστορίες για αγρίους - μόνο δράκους δεν είχαν -, μετά έχουμε ψευδή κατηγορητήρια, ψευδή καταστατικά. Δεν έχει παρουσιαστεί μια σοβαρή είδηση, με την έννοια της είδησης. Ψάχνανε μοναστήρια, όπλα, ρουκέτες, πυραύλους, αεροπλάνα και τελικά βρήκαν έναν εφοπλιστή να πληρώνει τη ΝΔ και δυο νόμιμα όπλα στην κατοχή του Κασιδιάρη, για τα οποία μπήκε φυλακή. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τέτοια ενημέρωση. Γιατί αν υπήρχε σωστή πληροφόρηση, από την πρώτη μέρα που στήθηκε αυτή η σκευωρία, θα είχε καταρρεύσει.

- Τα ίδια Μέσα που διατυμπανίζουν ότι είναι δημοκρατικά, ότι δεν συνομιλούν και δεν δίνουν βήμα σε... φασίστες, ναζιστές κλπ, δεν χάνουν ευκαιρία για κουτσομπολίστικο θέμα με άρωμα Χρυσής Αυγής. Προφανώς πουλάει.

Το μάρκετινγκ είναι μια επιστήμη που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια και έχει επιφέρει πολλά κέρδη. Και ξέρεις ότι το κέρδος είναι το επιδιωκόμενο πλέον στην πολιτική, όπως είναι και στις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα ΜΜΕ πουλάνε ενημέρωση ανάλογα με την μετοχή της είδησης. Για παράδειγμα, η δική μου αποφυλάκιση δεν πουλάει σαν θέμα. Γιατί δεν μπορεί να σε παρουσιάζουν σαν μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τραμπούκο, σαν άνθρωπο που «τα παίρνεις» και ξαφνικά να αποφυλακίζεσαι μετά το τέλος της ανάκρισης. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινή γνώμη. Και την ημέρα που κάναμε εκπομπή με τον Κασιδιάρη του έβαλα ένα δύσκολο κουίζ: πόσα κανάλια ήταν την ημέρα της αποφυλάκισής μου, γιατί φυσικά δεν ήταν κανένα. Το ότι χτυπήσαμε όμως δυο χαρτόκουτα στην Αιτωλοακαρνανία, το παίζανε για 15 μέρες! Τα ΜΜΕ την κάθε πληροφορία την χειρίζονται διαφορετικά.

Αν τους συμφέρει υπερθεματίζουν με την σάλτσα της παραπληροφόρησης και αν δεν τους συμφέρει είτε την αποσιωπούν εντελώς, είτε κάνουν μια απλή αναφορά. Θέλω να κάνω και μια πρόβλεψη: Αυτό που κάνουν, θα το βρουν μπροστά τους. Αυτή η δήθεν δημοκρατικότητά τους που δίνει φωνή στο 0,1% ή στο 1% και όχι στο 9% της Χρυσής Αυγής. Αυτή δεν είναι δημοκρατία, είναι εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Και επειδή εξυπηρετούν συμφέροντα εις βάρος της Πατρίδας, όταν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα και τα συμφέροντα αυτά θα τα εξαλείψει. Και αν θέλεις να μιλήσουμε και οικονομικά: η εφορία θα μπορεί να μπαίνει στα σπίτια των Ελλήνων και να κάνει κατασχέσεις και τώρα θα συζητηθεί στα δικαστήρια της χώρας, αν είναι νομικά σωστό. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που αποδεδειγμένα χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ, δεν πληρώνουν τους εργαζομένους τους, συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομα. Αν υπήρχε ένα κράτος δικαίου, ακόμα και ένα άδικο με την σημερινή του μορφή, αλλά σε όλους άδικο, αυτά τα κανάλια δεν θα είχαν άδειες. Οι συχνότητες είναι παράνομες. Το ερώτημα είναι: για να λειτουργούν κάτι εξυπηρετούν. Να παρουσιάζουν την πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου σαν πετυχημένη. Και ας έχει καταστρέψει την οικονομία, τον πρωτογενή τομέα, ας έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία.

- Την πρώτη Πέμπτη μετά την αποφυλάκισή σου, ο «Στόχος» δημοσίευσε την απίστευτη επιστολή του δασκάλου σου. Έχεις μιλήσει πρόσφατα μαζί του;

Όχι μόνο το θυμάμαι το δημοσίευμα, αλλά έχω κρατήσει και το φύλλο. Όσο καιρό ήμουν προφυλακισμένος μου έστελνε και του έστελνα γράμματα. Τότε στον τίτλο βάλατε ότι είναι αμετανόητος κομμουνιστής. Αν τον γνωρίσετε θα δείτε ότι δεν είναι ο άνθρωπος που έχουμε στο μυαλό μας σαν αμετανόητο κομμουνιστή. Του δεν δέχομαι άλλη γνώμη, έχω κερί στ' αυτιά μου, μόνο εγώ έχω δίκιο και όλοι οι άλλοι άδικο. Ένας από τους λόγους που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την επιστολή - πέρα από την προσωπική φιλία, με ξέρει από 6 ετών - είναι το γεγονός ότι ακόμη και αυτός - θα χρησιμοποιήσω και εγώ τον όρο - ο αμετανόητος κομμουνιστής, έχει καταλάβει και το λέει ανοιχτά ότι κάτι δεν πάει καλά. Κατηγορούν εμένα που με ξέρει σαν μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Και διερωτάται ο άνθρωπος, τι γίνεται με τη ΝΔ που προσκυνάει το γερμανικό Ράιχ της Μέρκελ, τι γίνεται με το ΠΑΣΟΚ που έχει καταστρέψει τους μικροομολογιούχους, τι γίνεται με την Αριστερά - και είναι επικριτικός απέναντί της - όντας ένα κομμάτι του συστήματος σήμερα. Όταν, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή έχει καταφέρει να ξυπνήσει τέτοιους ανθρώπους με τα συγκεκριμένα πολιτικά πιστεύω, έχουμε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών